Yeniden Refah Partisi Trabzon İl Başkanı Pulat: "Demiryolu Kaydırmasını Kabul Etmeyeceğiz" Yeniden Refah Partisi Trabzon İl Başkanı Pulat: "Demiryolu Kaydırmasını Kabul Etmeyeceğiz"

Özel, hayat pahalılığına değinerek, “Fındıkta dünya pazarı çıktı. Fındığın yüzde 70’ini biz üretiyoruz. Dünya devi şirketler kedinin yumakla oynadığı gibi bizimle oynuyorlar. Uluslararası tekellerin üzerimizde oynanan oyunların kırılmasına, 4 doların altında fındığa işlem yapılmaması için en sert tedbirlere ihtiyaç vardır. Trabzon fındık demektir. Fındığa verilecek para sadece bahçenin sahibine değil, kentin esnafına verilen paradır. Fındığa 4 doların arkasındayız, takipçisiyiz” diye konuştu. 

Özel, şöyle devam etti: “Trabzon bir emekli kenti. Emekli ile ilgili biz konuşunca kimse emeklinin sesini dinlemiyordu. Ben iki emekli öğretmenin evladıyım. Emeklilerin ne çektiğini çok iyi bilirim. Emekliler bu meydanda haklarını arıyorlar. Seslerini duyurmaya geldiler. Hep birlikte hakkımızı alacağız. 3 Kasım 2002 AK Parti’nin iktidara geldiği gün. En düşük emekli maaşı bir buçuk asgari ücret. Bugün o paranın karşılığı 26 bin TL. Bugün ise en düşük emekli maaşı 10 bin TL. Emekliler her ay 5.5 çeyrek altın kaybetti. Kaybetmeye de devam ediyorlar. Altını seçim sandığında kaybettik. Kaybettiğimizi seçim sandığında arayacağız. Emekliler yeter ki hakkını alsın. Benim için ‘Emeklileri kışkırtıyor’ diyorlar. Ben emekliyi kışkırtmaya da yollara dökmeye de varım.”

KAYA’YA DESTEK

Özel, Ahmet Kaya’ya destek vererek, “Mecliste beraberdik. Trabzon’u hep konuştu. Meclis kürsüsünden dile getirdi. Çalışkan bir kardeşimiz. İnsan ilişkileri kuvvetli. Kalabalıkta bağıranları tanıyor. Trabzon’un evladı. Hizmet için yola çıktı. Ahmet inşallah 31 Mart’ta belediye başkanı olacak. Geçmiş bilgisi, tecrübesi ve birikimiyle, Trabzon’da yeni bir hikaye yazacağız. Ortahisar’ı çantada keklik görenlerin hesapları bozulacak” ifadelerine yer verdi.

Editör: Doğukan ÖZKURT