MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar, Ankara'da Trabzon Tanıtım Günleri Etkinliklerinde MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar, Ankara'da Trabzon Tanıtım Günleri Etkinliklerinde

Suiçmez, konuşmasında şunları dile getirdi: "Aslında bilim kurgu filmlerde gördüklerimizin, bizim gençlik yıllarımızda seyrettiklerimizin bugün nasıl hızlı bir şekilde hayatımıza girdiğini görmekteyiz. Biliyoruz ki artık geleceğimiz bu şekilde şekillenecek. Yapay zeka ile ilgili konular hukuk dünyasında da, Avrupa Birliği'nde de hep tartışılıyor ve hukuk zemininde bunun yaratacağı sorunlar ve çözümleri üzerinde de çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Yani teknolojik anlamda gelişmeyi gösteren, geleceği şekillendiren bu sistemlerin hukuki altyapısını, etik kurallarını da çok güçlü bir şekilde ortaya koyması için hukuki zeminler hazırlanıyor."

Aynı zamanda, Ticaret ve Sanayi Odası ile Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin iş birliğiyle gerçekleştirilen bu önemli projenin toplumsal cinsiyet eşitliğine de vurgu yaparak hayata geçirildiğini belirten Suiçmez, bu üç önemli kurumun bir araya gelerek bilime ve teknolojiye hizmet ettiğini ifade etti.

136E28Db Fe6D 477D B02F A954728A9Cc6

Suiçmez, teknolojik gelişmelerin gelecekteki yolculuğunu şekillendirecek önemli projelerin paydaşları arasında yer almanın, öğrencilerin ilgi ve katkılarıyla mümkün olacağını vurguladı. Bu tür projelerin, toplumun gelişimi ve teknolojiye ayak uydurma sürecinde büyük bir rol oynadığını ve önemli zeminler hazırladığını da ekledi.

Editör: Ayşe Sancak