İYİ Parti'nin yeni Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu İYİ Parti'nin yeni Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu

İYİ Parti ve CHP adayları arasında Bodrum'da gerçekleşen bir tokalaşma sırasında yaşanan gerginlik, bölgedeki siyasi atmosferi gerdi. İYİ Parti Bodrum Belediye Başkan adayı Raşit Emir Süer, Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Muğla Büyükşehir Belediye başkan adayı Ahmet Aras'ın elini sıkmayarak, "Bu millete verdiğin sözü tutacaksın. Bu milletin hakkını yedirtmeyeceksin" şeklinde konuşması üzerine gerilim yaşandı.

Olay, Bodrum'da düzenlenen 5. Acı Ot Festivali açılışının ardından yaşandı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, İYİ Parti heyetiyle selamlaştı ancak İYİ Parti Bodrum Belediye Başkan adayı Raşit Emir Süer, Aras'ın elini sıkmayarak sert bir şekilde konuştu. Süer, Aras'a, "Sizin bu millete yaptıklarınızdan dolayı buradayım. Bu millete verdiğin sözü tutacaksın. Bu milletin hakkını yedirtmeyeceksin" dedi.

Bu sözlere Aras, "Lütfen saygılı ol. Ben, Bodrum Belediye Başkanıyım. Senin provokasyonlarına gelecek bir adam değilim. Biz bu memleketin çocuğuyuz Vatanımızı milletimizi seven insanlarız. Bu milletin hakimi var savcısı var. Bana AK Parti ağzıyla konuşma" şeklinde karşılık verdi.

Aras, İYİ Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Metin Ergun'a da "AK Parti'den, İYİ Partiye aday mı çıkardınız? Bize AK Parti ağzıyla konuşuyor arkadaş. Bu siyaset dilinin Bodrum'da yeri yoktur. Biz burada AK Parti ile İYİ Parti ile her zaman saygı içerisinde yarışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Olaya çevrede bulunanlar müdahale ederek sakinleştirdi. Adaylar ziyaretlerine devam etti.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU