Erdoğan, konuşmasında "Asla tasvir etmeyeceğimiz nefret söylemleri ile toplumlar, insanlar hedef alınıyor. Türkiye'ye yönelik sinsi bir operasyon, bir sabotaj var." dedi.

Erdoğan, 2023 yılında Türkiye'nin ihracatının 255,8 milyar dolar ile rekor kırdığını duyurdu. Ancak, Süper Kupa finalinde yaşanan rezalet sonrası Suudi Arabistan'a yönelik artan tepkilere değindi. "İslam düşmanlığına ve yabancı düşmanlığına varan bir durum ile karşı karşıyayız." diyen Erdoğan, bu durumun Türkiye'ye yönelik sinsi bir operasyonun parçası olduğunu ifade etti.

Bağcılar’da Korkutan Yangın: Annenin Pazara Gidişi Faciaya Yol Açtı Bağcılar’da Korkutan Yangın: Annenin Pazara Gidişi Faciaya Yol Açtı

Erdoğan, yaz aylarında Türkiye'nin turizm sektörünün baltalanmaya çalışıldığını belirtti ve benzer bir durumun şimdi spor üzerinden gerçekleştirilmeye çalışıldığını vurguladı. Ayrıca, kökeni nedeniyle insanların horlandığını ve bu nefret siyasetinin kardeş ülkeleri hedef aldığını söyledi. Muhalefet liderlerini de bu nefret siyasetine gönüllülük yapmakla suçladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin bu tür oyunları boşa çıkaracağını belirterek Suudi Arabistan'a yönelik artan tepkilere dikkat çekti.
TAKA/BİROL SANCAK 

Editör: Ayşe Sancak