Her biri 5 bin 900 metrelik iki çift tünelden oluşan Eğribel Geçidi Tüneli, tipi ve fırtına nedeniyle ulaşımın zaman zaman durduğu bu önemli güzergahta güvenli ve hızlı ulaşımı sağlıyor. Bu tünel sayesinde yol 6,5 kilometre kısalmış durumda.

Alucra ilçesinden gelen Adem Kınık, tünelin açılması öncesi ulaşımın kendileri için bir ızdırap olduğunu ifade etti. Kış şartlarının bölgede ağır geçtiğine dikkat çeken Kınık, tünelin açılmasıyla artık ulaşımın büyük bir problem olmadığını belirtti.

3A84075A D214 4C02 Ace9 7Fb417580632

CHP İl Başkanlarından Ortak Açıklama: Yaş Çay Taban Fiyatı Beklentileri CHP İl Başkanlarından Ortak Açıklama: Yaş Çay Taban Fiyatı Beklentileri

Mahmut Gündüz, Alucra ilçesinden Giresun merkeze gitmek için yola çıktıklarında Eğribel Geçidi'nin açık olup olmadığını düşündüklerini söyledi. Tünelin inşa edilmesi öncesinde tipi, kar, çığ gibi sorunlarla karşılaştıklarını belirten Gündüz, şimdi ise bu tür endişeleri olmadığını ve tünelin büyük bir hizmet olduğunu vurguladı.

Tünelin açılmasıyla hastaların rahatça ulaşabileceği hastanelere gitmek mümkün hale geldiğini dile getiren Burhan Şenol, kış aylarında kar yağsa bile tünel sayesinde sorunsuzca yolculuk yapabildiklerini ifade etti.

Bf8Ad6A4 3D0A 49Fb B9A9 C1872Ce8562D

İsmail Çetin de tünelin açılmasıyla yolun kısaldığını ve artık herhangi bir hava koşulunda rahatlıkla geçtiklerini belirterek, kar lastiği takmaları durumunda dahi kesintisiz bir yolculuk yapabildiklerini söyledi. Eğribel Geçidi Tüneli, bölgenin kış aylarında ulaşımını kolaylaştırarak bölge halkının hayatını büyük ölçüde rahatlatmış gibi görünüyor.
TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Ayşe Sancak