Bu kontrolsüzlükten dolayı 2014 yılında binlerce balığının öldüğünü ve 150 bin liraya yakın zararı olduğunu dile getirdi. 

Çiftçi Abdullah Meral : “Alabalık çifteliği işletiyorum. 2011 yılında işletmeye başladım. 2014 yılında HES çalışmalarının temizliği konusunda usulsüz çalışma yapılması sonucunda çiftliğimde büyük hasar meydana geldi.  

Hukuki yollara başvurdum. Ama mahkeme hala devam etmekte. Şuan da yine aynı bölge de çalışma izni alarak bu çalışmayı bana yapacaklarını bildirdiler. Ben mahkememiz sonuçlanmadan, benim mağduriyetim giderilmeden bu temizliği yapamayacaklarını kendilerine söyledim, gerekli makam ve yerlere dilekçelerimi ilettim” dedi. 

Çiftliğim Gözardı Ediliyor

Meral yaptığı açıklamada; “Bana bu işin yapılacağını tedbir almamı söylediler. Ben dere suyu kiralıyorum. Her hangi bir suyum yok. Başka bir çalışma yapmam mümkün değil. 

Buradan gelen çamurlu su yavru balıklara zarar vermekte. Orada biriken malzemenin bana heyelan şeklinde verilmesi sonucu havuzlarım çamurla doluyor. Balıkların bundan dolayı daha önce ölümüne sebep olundu. Bana bu çalışmayı Büyükşehir’e yaptırtacaklarını söylediler. Ama ben eski gördüğüm zarardan dolayı endişe duyuyorum. 

Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın çiftçiye üreticiye destek olun, üretici üretsin, mağdur olmasın söylemesi ama alt makamlara indiğimiz zaman bu konunun böyle olmadığını görüyoruz. 

Şuanda bir çitiliği göz ardı ederek çalışmalar yapılıyor. Ben hukuk çerçevesinde çalışma istiyorum. Ben hala o zararı atlatamadım. Her yıl HES çalışmaları sonucunda zarar görüyorum. Denetimli çalışsınlar, cumartesi Pazar çalışmasınlar. Biz hazırlıksız yakalanıyoruz gece kapağını açıyor çamurlu su geliyor. 2014 yılında yapılan çalışma hukuksuz bir şekilde yapıldı. Dere güzergahı ile bütün çöpler, toprak bana geliyor. Bunları ben elle temizliyorum bir ekipmanım yok. Çiftçi mağdur oluyor burada” diye konuştu.

SONAY ÇALUK
 
Editör: TE Bilisim