AK Parti olarak sağlık sektöründe görev yapan sağlık çalışanlarının her konuda “önce insan” anlayışıyla çalışmalarına azami destek vererek,sağlık hizmetlerini “temel bir hak olarak ” kabul ediyoruz.  Vatandaşlarımıza hak ettikleri sağlık hizmetlerini en etkili şekilde sunmayı hükümet olarak asıl vazifelerimizden birisi olarak görüyoruz.  14 Mart Tıp camiasının gurur günü olsa da temsil ettiği değerlerin millete ait olduğunu görüyor haklarını teslim etme hususunda azami gayret gösterdiklerini dile getirdi.   Dr. Adnan Günnar “ Yaşamlarını  hayat kurtarmaya adamış, gayeleri insanı yaşatmak olan tüm hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını tebrik ediyor, bu vazifeyi icraat noktasında üzerlerine düşen sorumlulukları hakkıyla yerine getiren kıymetli hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum.”  dedi.
 
Azaklı Kayınvalidesini Kaybetti
 
Adnan Menderes Dernekler Federasyonu Trabzon İl Başkanı Tahsin Azaklı’nın Kayınvalidesi Neriman Yılmaz hayata veda etti. Yılmaz’ın cenazesi dün İskendrpaşa Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Bostancı Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı.  Bizde Taka Gazetesi olarak  Yılmaz ve Azaklı ailesine sabır ve baş sağlığı dileriz.
 
Doktorları Unutmadılar
 
MHP Kadın Kolları İl Başkanı Gülen Demir, İl Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları İl Yönetim kurulu üyeleri dünTıp Bayramı dolayısı  ile Kanuni Araştırma Hastanesi'ni ziyaret etti. İl Başkanlığından yapılan açıklamada; “Başhekimliği atanan Hülya Kılıç Yılmaz'ı ziyaret ettik. Sorunsuz,  şiddetsiz  sağlık,  başarı dolu çalışmalar dilediler kendilerine ve onun nezdinde tüm tıp dunyasinin 14 Mart tıp bayramını kutladık” dedi.
 
Trabzon’dan Ankara’ya Çıkarma
 
Milliyetçi Hareket Partisi, 12'nci Büyük Kurultayı'nı yapmaya hazırlanıyor. 18 Mart'ta gerçekleştirilecek kurultayın sloganı, "Milli duruş, şuhedaya vefa, millete beka." Kurultayda, MHP lideri Devlet Bahçeli tek aday. Bin 207 delegenin oy kullanma hakkına sahip olduğu kurultayda, MHP'yi 2019 seçimlerine taşıyacak yönetim kadroları da belirlenecek. Bahçeli'nin hem MYK'da hem de Başkanlık Divanı'nda yeni isimlere yer vermesi bekleniyor. Ankara Spor Salonu'nda yapılacak kurultaya Trabzon da akın edecek. MHP Trabzon İlçe Başkanı Murat Gedikli, MHJP Trabzon teşkilatlarının tam kadro kurultayda olacağını belirterek, Bahçeliye tam destek vereceklerini söyledi.
 
Trabzon’da Şehitler İçin Mevlid-İ Şerif Okutulacak
 
15 Temmuz Derneği tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı’nın katkılarıyla her ayın onbeşinde tüm şehitlerimiz için düzenlenen “15’inde 251 Hatim Programı” ülkemizin farklı şehirlerinde gerçekleştiriliyor. İlki Adana’da yapılan programın ikinci durağı Trabzon İskenderpaşa Camii’nde bugün saat 18:34’te  (Akşam namazına müteakip) gerçekleştirilecektir.  Trabzon Valiliği’nden yapılan duyuruda; “programa Trabzon’da yaşayan 15 Temmuz şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz de katılacaktır. Ülke olarak zor zamanlardan geçtiğimiz bugünlerde şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anmak, cephede bulunan askerlerimize dua etmek için yaptığımız bu anlamlı buluşmaya siz değerli basın mensuplarını bekliyoruz” denildi.
 
Unutmadılar
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi dünkü oturumunda 14 Mart Tıp Bayramını kutladı. Meclis üyleri Mecliste bulunan Dr. Belediye Başkanlarını unutmadı ve kendilerine çiçek takdim ettiler.  Arsin Belediye Başkanı Dr.Erdem Şen meclis üyelerine teşekkür etti. Şen; “14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında arkadaşlarımız Tıp Baymamımızı kutladılar.Kendilerine teşekkür ediyorum”
 
Karaoğlu’nun Acı Günü
 
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı ve Ankara Rizeliler Derneği Eski Başkanı Fatih İslam Karaoğlu’nun annesi Pakize Karaoğlu (87) Ankara’da tedavi gördüğü hayatını kaybetti. Merhume Karaoğlu’nun cenazesi bugün öğle namazına müteakip Rize’nin Çayeli ilçesi Hacıbaşı Camiinde kılındıktan sonra aile kabristanlığına defnedilecek.
 
Erdoğan Ve Kasırga Rize’ye Geliyor
 
Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu ve TÜGVA Yüksek İstişare Kurul Üyesi Bilal Erdoğan ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Geliştirme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Nusret Bayraktar, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin 12. Kuruluş yıldönümü etkinlikleriyle TÜGVA Güneysu ilçe temsilciliğinin açılış töreni dolayısıyla 17 Mart Cumartesi günü Rize’ye gelecek.
 
 
Editör: TE Bilisim