Ligimizin üst sıralarını zorlayacak Adana Demirspor ile Trabzonspor maçı bana göre haftanın en önemli maçı olma niteliği taşıyordu.

Adana Demirspor, oynadığı ofansif anlayış ile göze hoş gelen futboluyla gündemde kalırken Trabzonspor ise bu maça kadar bir türlü istenilen futbolu sahaya yansıtamıyordu. Bu maçı izledikten sonra iyi ve kötü söylemini hatırlamış olduk. Ben bu ön yazıyı maça başlamadan önce yazdım. İnşallah bizim oyuncularımız bu maçta iyi oynar da kötü futbollarını sona erdirirler. 

Tabi ki bu benim dileğimdi bu da yerine geldi. Maç kadromuza bakıyorum, çok eksiğimiz var. Sakatlar ve cezalardan dolayı hocamız mecburi rotasyona gitti. Uzun zamandan beri ilk 11’de yer almayan Berat ve Fountas böyle bir zorlu maçta ilk defa görev alıyorlar. Maç başlamadan bu biraz bizi tedirgin etmişti. Fakat Trabzonspor, bu önemli maçta bana göre mükemmel bir ikinci yarı oynadı. İkinci yarının 45 dakikası da tamamen rakip sahada geçti.

 Trabzonspor, böyle oynasın kimse bir şey diyemez. Şimdi bakalım oyuncularımız maç içerisinde neler yaptılar: Maça iki takım da mükemmel bir hızla başladı ve bir an önce gol atmayı amaçlayan taraf ise Trabzonspor’du. İlk 10 dakikada Trabzonspor 2 kez, Adana Demirspor da 1 kez pozisyona girdi. Fakat ilk 10 dakikadan sonra oyun Adana Demirspor’un kontrolüne geçti. Kalemizi de baya zorladılar. 

Ancak Trabzonspor’da boş durmuyordu ve kontra ataklarla rakip kaleyi zorluyordu. 27’nci dakikada Bardhi ile çok net bir gol kaçırarak arkadaşlarını da üzmüş oldu. Hemen arkasından gelişen Adana Demirspor kontra atağında kalemize atılan şutta Uğurcan’ın çeldiği top Nani’nin önüne geldi o da topu ağlarımızla buluşturdu. Ve takımını öne geçirmiş oldu. 

Golden sonra Trabzonspor, daha fazla rakip sahaya gitmeye başladı. 43’üncü dakikada Yusuf’un şutu yan direkten dışarı gitti. İlk yarının son pozisyonu da buydu. İlk yarı da her iki takım da pozisyonlara girdi ve Maçta zevkli geçti. Visca, Fountas bizim kötü oyuncularımız olunca haliyle rakipte bizden üstün göründü. İlk yarıyı da 1-0’lık avantajla tamamladılar. İkinci yarıda bambaşka bir Trabzonspor vardı sahada. Hele de 55’inci dakikada Onuachu, göğsüyle alıp topu önüne düşürüp bu zorluğu yaptı fakat önündeki topa çok kötü vurarak topu dışarı attı. 

Trabzonspor, ikinci yarının başlarında topu rakip sahaya kurdu. Mükemmel de oynamaya başladı ancak tek eksiğimiz goldü. 70’inci dakikada hoca Trezeguet ve Teklic’i oyuna alarak iyi bir hamle yaptı. Ama bana göre bu hamleyi ikinci yarının başında yapması lazımdı. Çok iyi bir futbol oynadık fakat bu iyi oyunu 90 dakikaya yaymalıydık. Çünkü ilk yarı ile ikinci yarı arasında çok farklı bir futbol vardı. Bence yenilmemize rağmen güzel bir futbol oynadık diyorum.