HAZİNE-MALİYE VE ÖZELLEŞTİRME

2019 Yılı Merkez Bütçe Kanunu, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin ilk bütçesi;190 saat 34 dakika sürdü. İkinci maraton ise Genel Kurul’da olcak. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sunum konuşmasını yaptı. İktidar ve muhalefet üyeleri güzel sınav verdi..
Tartıştılar..Eleştirdiler..Savundular..Katkı sundular. Güçlü Türkiye için el birliği yaptılar. Herkesi kutluyoruz. Güzel bir tabloydu.
Komisyonun en gençüyesi, Trabzon Milletvekili Salih Çora’nın üstün nitelikleri ve başarılı sunum ve eleştirileri olağanüstüydü. Plan Bütçedeki parlayan yıldızıydı. Üstün nitelikleri ile herkesin dikkatini çekti..
*
Hazine ve Maliye bakanı Berat Albayrak’ı dikkatle dinledim ve izledim. Üstün niteliklerini ve başarılarını çok yazdım. Kavgacı değil, uzlaşmacı…”Ben “ değil, ”Biz” diyenlerdendir…
Başarılı insanları keşfediyor. Bulup çıkarıyor destek veriyor. Ekip çalışmasına önem veriyor..
Ülkenin çıkarı, kendi çıkarının önünde koyuyor. Ülkenin geleceği için olağanüstü fedakârlıklarda bulunuyor.
Ve siyasette” altın kural”…Halkla bütünleşmektir…
Doktora tezi niteliğinde ki; örnek çalışması takdire şayan niteliğindedir.
İçten ve samimi....Dinliyor… Eleştirilere cevap veriyor. Muhalefete önem  veriyor.. Sorunları çözüyor…
Siyasetin  Fakültesi... Üniversitesi" yoktur. Siyasetin okulu tecrübedir... Birikimdir.Deneyimdir. Başarıdır..”
Hiçbir şey başarının yerini tutamaz. Başarılı olmak için siyaset üreteceksin, çalışacaksın.
Bakan Albayrak ’in yaptığı gibi hizmet vereceksin.. Topluma örnek olacaksın..
*
Bakan Albayrak,dersine iyi çalışıyor.. Araştırıyor.. Bir futbolcu  misali.. 90 dakika koşuyor..Terliyor. Alın teri, güzeldir. Yüzündeki gülümsemeyi eksik etmiyor. Sözel Zekayi iyi kullanıyor. Güzel bir ekibi var. Gerektiğinde de  özel  destek aldığını düşünüyorum..
Hüner” Farsçada ustalık- uzmanlık becerikli olma üstünlüğü demektir. Mükemmelliği tanımlar ve onu simgeler. Marifet ise, hünere kazandırılmış tasavvuf idrakiyle tezahür eder. Bakan Albayrak’ta her iki değeri gördüm..
Döviz üzerindeki iç ve dış saldırıları karşısında ulus olarak kenetlendik. Berat Albayrak üzerine düşeni fazlasıyla yerine getiriyor. Lakin Albayrak'a nefes bile aldırmayan bir dirençli lobi de faaliyet gösteriyor.
*
Bakan Albayrak için kim. ne derse desin… Kim ne söylerse söylesin… İster oy verin, ister vermeyin. İster eleştirin, ister sevin. Kişisel tercihinizi bir kenara koyarsanız. Şu  gerçeği görürsünüz..
Tarihte görülmemiş bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti devletinin  ABD  ve emperyalist güçler tarafından ekonomik saldırı altına alındığı bu dönemde  Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna oturmak, Türk ekonomisini ayakta tutmak öyle her baba yiğidin  harcı değildir… Ateşten gömlek giymiştir.
 
Ve bütün  bu saldırılara karşı Türk ekonomisini  dik duruş ile  eğilmeden, bükülmeden dimdik ayakta tutmak tarihe not düşmekten başka bir hiçbir şey değildir..
İşte böylesine bir dönemde Bakan Berat Albayrak’ın az  zamanda  ortaya koyduğu üstün  performans öyle yabana atılamayacak kadar çok değerlidir... Bu radikal kararlara devam etmelidir. Kendisine destek verelim lütfen..
*
 Özelleştirme İdaresi Başkanlığı(ÖİB) misyonu ve vizyonu büyük olan, Türkiye’nin en köklü, en önemli ve sorunsuz bir kuruluşudur.,2019 hedefini 10 milyar TL’ye yükseltti.
ÖİB’nin başında Ahmet Aksu gibi, genç dinamik, şaibesiz, özelleştirmeyi iyi bilen bir başkan ve ekibi bulunuyor. Parlak bir geçmişi vardır.Başkan Aksu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’nda karşılaştık ve ayaküstü sohbet ettik..
Bakan Albayrak ’intalimat ve direktifleri ile 2018’e hızlı başlayan Özelleştirme İdaresi,2019 yılı için, olağanüstü gayret gösteriyor. Başkan Aksu’ nun başarıları, kurumda görev yapanlar ile olan uyumu takdire şayandır.