Artvin Valisi Yılmaz Doruk, kentte yürütülen bazı projelerin temel atma törenine katıldı. Doruk, ilk olarak 2021 yılı doğalgaz alt yapı yatırımlarının açılış programına katıldı. Burada ilgililerin konuşmaları sonrası kurdele kesimiyle yıl içinde yapılacak olan doğalgaz alt yapı yatırımlarının startını veren Doruk, daha sonra Artvin Belediyesi'nce hayata geçirilecek 20 milyon 566 bin liralık içme suyu ve kanalizasyon projesinin temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Vali Doruk, bir şehir için olmazsa olmazlarından olan alt yapı yatırımlarına başlanmasının Artvin için çok önemli bir adım olduğunu söyledi. Temelleri atılan alt yapı yatırımlarıyla Artvin'in çok önemli ihtiyaçlarının giderileceğini kaydeden Doruk, "İlimize Hatilla'dan içme suyu getiriliyor. Bunu getirmek başlı başına yeterli bir iş değil. Bunu güzel bir alt yapıyla takviye etmemiz gerekiyor. Yapılacak hizmetlerle Artvin'e yakışır, temiz su ve atık su sisteminin kurulmasıyla modern bir şehrin ihtiyaç duyduğu alt yapıya ulaşmış olacağız. Projelerde emeği geçen başta belediye başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

ELÇİN: SORUNU ÇÖZECEĞİZ

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin de  içme suyu hatlarının yenilenmesi projesindeki bütçenin yarısının İller Bankası’ndan geri kalan ödemelerin tamamının ise belediye bütçesinden karşılanacağını söyledi. Elçin, "Şehir içindeki mevcut içme suyu hatları Hatila Milli Parkı’ndan getirilen yeni içme suyunun dağıtımında yeterli olmayacağından içme suyu işini biran önce süresini beklemeden tamamlamak zorundayız. İnşallah tamamlayıp Artvin’in önümüzdeki 50 yıllık içme suyu ve kanalizasyon sorununu çözmüş olacağız. Bu güne kadar, Çamlık Mahallesi ve Kafkasör mevkiinde kanalizasyon hattı yoktu. İnşallah tamamladığımızda bu sorunu da çözeceğiz." dedi.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ise temelleri atılan yatırımlarla Artvin’in doğalgaz su, kanalizasyon üçgeninde önemli hizmetlere kavuşacağını söyledi. Projelerde emeği geçenlere teşekkür eden Bayraktutan, "Çok kısa süre içinde inşallah projeler tamamlanacak. Bu projelerin hayata geçmesiyle Artvin çağdaş ve modern kent kimliğine bürünerek, Türkiye’de örnek bir kent olacak" dedi. Törene Artvin Valisi Yılmaz Doruk, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, AÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Bilgin bazı siyasi parti ve STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilisim