Trabzonspor ilk yarı karnesine bir göz attığımızda oyun bazında hiçbir taraftarımızın memnun olduğunu söyleyemeyiz. Fakat bu kadar kötü futbolun saha sonuçlarına puansal olarak baktığımızda bana göre çok büyük bir başarının göstergesidir derim. Çünkü kötü futbolun yanısıra teknik ekibimizin de yer yer çok hatalı oyuncu tercihlerine rağmen Trabzonspor üst sıralardan kopmamıştır. Bundan sonrası yönetimin duyarlı davrasınışa kalmıştır. Örneğin orta sahaya çok koşan ve mücadele gucü üst düzey olan bir oyuncunun katkısı çok olacaktır. Bunun yanında kaliteli bir stoper ve sağ kanat oyuncusu alınırsa Trabzonspor şampiyonluğun en büyük adayı olur bana göre. Sevgili başkanımız takımının kötü futbol oynamasını TV’lerde eleştirmek yerine bizim önerilerimizi dikkate almalıdır. Çünkü eksiklerimizin tespiti herkes tarafından görülüp konuşulan konulardır.
 
İyi Tatiller
 
İyi oynadık kötü oynadık derken ligin ilk yarısının son maçında kendi evimizde sezonun belki de en zayıf ve kalitesiz takımı olan Kayserispor’u ağırladık. Niye zayıf diyorum çünkü sakat ve cezalı oyuncularının fazlalığı nedeniyle sahaya sürecek adam bulmakta zorlanan bir takım olduğundan. Bu nedenle takımımızın rahat bir maç çıkaracağını düşünüyoruz.
 
Trabzonspor maça hızlı başladı 3.dakikada Sörloth bomboşken topu İsmail’e teslim etti. 7.dakikada Abdulkadir, Sörloth’a mükemmel bir top yolladı ve Sörloth’da bu ikramı geri çevirmedi. Golden sonra ataklarımız daha da arttı ve oyunu tamamen Kayserispor yarı sahasına yıktık. İstenilen 2.gol ancak 37.dakikada geldi. Aynı dakika içinde 2 kez gol pozisyonuna giren Nwakaeme ilkini kaçırdı ancak 2.sinde ise topu ağlarla buluşturdu ve skoru 2-0’a getirdi. Kalemize sut bile atamayan Kayserispor’un 43.dakikadaki atağında Ömer topun gelişine sert vurdu ve arkadaşlarına umut verdi. Devrede bu golle 2-1 Trabzonspor’un üstünluğüyle sonuçlandı.
 
İkinci yarıya Trabzonspor golle başladı. 47.dakikada Kayseri atağından kaptığımız top iyi bir kontra atak oldu ve Sörloth, Sturridge’e al da at dercesine verdiği pası bu oyuncumuz da gole çevirdi farkı tekrar 2’ye çıkardı. 55.dakikada Uğurcan’ın talihsiz sakatlığı bizleri üzdü. Oyundan çıkmak zorunda kalan Uğurcan’ın yerine Erce oyuna girdi. 64.dakikada kornerden gelen topa Sörloth kafayı vurdu, top rakibin eline gelince hakem de tereddütsüz beyaz noktayı gösterdi. Topun başına gelen Sturridge topu ağlara yolladı ve maçtaki 2.golünü kaydetti. Hızını kesmeyen Trabzonspor 71.dakikada Nwakaeme’nin şutu kaleciden döndu Abdulkadir de dönen topu takip etti ve takımının 5.golünü kaydetti. 82.dakikada Kravets Kayserispor adına ağları sarstı. Tam maç bitti derken Sörloth tekrar sahne aldı ve takımımızın 6, kendisinin 2.golünü buldu ve mac 6-2’lik skorla son buldu. Ezilmedik ama Kayseri gibi zayıf bir ekipten de maalesef 2 gol yedik. Defansımız her maçtaki gibi bu maçta da SOS verdi. Devre arası bizim stoperlerimize bir çözüm bulunmalı. Aksi halde canımız daha çok yanar. Trabzonspor’un oynadığı en rahat maçı bana göre Kayseri maçıydı. Bu maçı da düşündüğüm gibi rahat bir şekilde kazanan oyuncularımız iyi bir tatili haketti.