Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Skordan dolayı Konyaspor'u tebrik ederim. İlk yarı 13 aydan itibaren en kötü oynadığımız ilk yarı. Rakibin attığı goller kadar kaçırdıkları da var. Bizim de 1-2 tane gol atabilirdik ama genel hatlarıyla tempo olarak oynamadık açıkçası.
İçeride de söyledim bunun sorumlusu Fatih Tekke ve ekibidir. 2. yarı alabileceğimiz bütün riskleri aldık ve uzunlarla oynamaya çalıştık. Rakibin geriye fazla yaslanması sonrası Tony tarafından oynamaya çalıştık. Zorlamaya çalıştık ve maçta dönebilirdi. 1 oyuncunun olmayışı bazen çok oyuncunun olmayışı anlamına gelebiliyor. Her maç doğru duyguyla oynamak zorundasın. Hemen her maça en az 2 bazen 3 risk aldığımız dönemlerde 3-4 tane planla hazırlanıyoruz. İlk yarı olumlu konuşacak hiçbir şey yok. Bunu sebebi ben ve ekibim olarak görüyorum. Uzun zamandır sadece Trabzonspor değil başka takımlarla da oynadığımı hatırlamıyorum.
2. yarı da her şeyi ile biz oyun kontrolünü biz tuttuk. Oyun şeklimizi kenarlardan uzunlara dönerek ve tabi bu doğal olarak 1 tane oldu. Ofsayt olan durum var. Risk aldığımız bölümlerde de isabetsiz ortalar istediğini söyleyebilirsin istediğimiz arzu ve istek oluştu. Hepimizin şunu görmesi lazım. Bu oyun 'Ben iyiyim, ben yaparım' değil 'Ben en iyisini yaparım' duygusuyla hareket etmemiz lazım.
Şunu da söylemek lazım. Mevcut bulunduğumuz süre içerisinde ve bundan sonrası için 2.'lik bizim için şans var. 3.'lük öncelikle yakalamamamız gereken bir hedef. Çok üzgünüm. Böyle bir yarı oynayıp da kaybetmek çok üzücü. Bu çocuklara da bir şey demek üzücü. Olan bu çünkü. Sezonun sonu. İç dünyalarında ne düşünüyorlar bilemiyoruz. İnsan bunlar. Üzücü bir durum. Konyaspor'u tebrik etmem gerekiyor.”
Umutlar bitmedi
Konyaspor’a deplasmanda mağlup olan Trabzonspor için 2’ncilik umutları henüz bitmiş değil. Bordo-Mavili takım kalan 3 maçta 3’te 3 yaparak ikinci sırayı elde etmek istiyor.
KALAN MAÇLAR
GÖZTEPE
BEŞİKTAŞ (D)
GENÇLERBİRLİĞİ




