Trabzon’da CHP ve MHP il kongre seçimlerini gerçekleştirdi.
İyi Parti de 10 Mart 2018’de Trabzon’da kongresini yapacak.
Atandıktan kısa bir süre sonra İyi Parti’nin Genel Başkanı gelmeden, il teşkilatını açmadan önce yeni bir ekip değişikliğine gidecek olmasının kuşkusuz birçok sebebi vardır.
İyi Parti’nin Trabzon’daki örgütlenmesinden sonra listeye girenlerden bazıları erken yorulurken, isimleri daha önce çok konuşulmuş ve yıpranmış olanlar ile beklediği havayı bulamayıp yarı yoldan geri dönenler de önümüzdeki kongrede kenarda bırakılacak.
İl Başkanı Hasan Saka yeni bir yönetim oluşturacak.
CHP’de Yavuz Karan’ın ani vefatı 2019 dengelerini yeniden değiştirecek.
Aldığım kulis bilgilerine göre CHP Genel Merkezi yani Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekilliği için Yavuz Karan’a kontenjan kullanacaktı.
Şimdi yeniden ön seçim sandığının kurulma ihtimali yüksek gözüküyor.
Bir kez daha Yavuz Karan’a Allah’tan rahmet, ailesini ve CHP camiasına başsağlığı diliyorum.
Trabzon’da en çok merak edilen ve 25 Mart tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan AK Parti Trabzon İl Başkanlığı kongresidir.
Seçimden önce Trabzon’da yoğun bir çalışma trafiği var.
AK Parti’nin yeniden il başkanlığına seçilmesine kesin gözüyle bakılan Haydar Revi, bir taraftan listesini hazırlıyor diğer taraftan da başkanlık divanındaki isimlerle kongre hazırlığını yapıyor.
Haydar Revi zorlu bir süreçten geçiyor.
Ancak sabrıyla, duruşuyla ve dürüstlüğüyle Trabzon’daki tüm zorluğa rağmen “İşini iyi” yapmaya devam ediyor.
İşi zordur diyorum çünkü öyle bir yönetim yapacak ki içinde Fetö’ye bağlı, sempatisi olan, geçmişte öyle ya da böyle bir şekilde bağlantısı olan kimse kalmayacak.
Ayrıca yüzde 50’nin üzerinde değişmesi muhtemel AK Parti il yönetimine devletten ihale almayan, başarılı işadamları, sivil toplum örgütü mensupları çeşitli siyasi partilerde görev yapmış ancak aktif olmayan isimlerden de bir kaçını yönetime katmayı düşünüyor.
Trabzon AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, bu süreçte gecede ancak birkaç saat uyuyarak çalışmalarını sürdürüyor.
Zira bir taraftan Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile diğer taraftan Genel Merkez ile ve Bakan ve milletvekilleriyle sürekli diyalog halinde bulunuyor.
Belediye Başkanlarını, ilçe başkanlarını arıyor ve onlara da havuz için isim önermelerini istiyor.
Adalet ve Kalkınma Partisi’nde kuşkusuz öncelik önümüzdeki 2019 ve sonrasındaki seçimleri kazanacak güçlü bir yönetim oluşturmak.
Ama bu yönetimi yaparken de farklı kriterler öne çıkıyor.
Siz ne kadar güçlü yönetim yaparsanız yapın içine fetönün sızdığı bir yönetimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a anlatamazsınız.
O nedenle başta da söylediğim gibi ince elenip sıkının dokunduğu bir dönemdedir AK Parti.
Siyasette sabırlı, sabırlı olduğu kadar da kararlı gitmesini bilen AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, bu dönemden de soğukkanlılıkla çıkacağını biliyoruz.
Liste çalışmaları sırasında kafasını kaldırıp etrafa bakan, her siyasi oluşumdan AK Parti’nin değerlerini benimsemiş olanları almaya gayret gösteren Revi’nin listesinde sürpriz isimlerinde olacağı kesin.
Hatta listeye alacağı isimlerden gelecekte çok yakın çalışacağı başkanlık divanında da “O, bu da mı AK Parti’de” dedirtecek bir çalışmanın içerisinde.
Şunu belirterek yazımı tamamlamak istiyorum.
Oluşturulacak olan yeni il yönetimi 2018 ve 2019’da Trabzon’u 5 mega projesi dahil önemli meselelerini sonlandıracak süreçte görev yapacak.
Hatta bu isimler temayüllere katılacak 2019’un belediye başkanlarını, milletvekili adaylarını, belediye meclis üyesi adaylarını belirleyecek.
Doğrudur.
Trabzon zor bir şehirdir.
Siyasi de zordur, iş dünyası da zordur.
Ama zor olduğundan da Türkiye’nin en başarılı siyasetçilerini, işadamlarını, sporcularını çıkaran bir kenttir.
xxx
Ocak’ta 28 ve Şubat’ta 47 Kadının öldürüldüğü Türkiye’de, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü (!) kutluyorum.