Osmanlı en parlak dönemlerinde yaptığı fetihlerden sonra o bölgelerdeki azınlıklara dini inançlarını yaşamalarına imkan sağladı. Yine Yahudiler’i İspanya'daki zulümden Osmanlı kurtardı ve dünyanın çeşitli yerlerine nakletti, yaşam sürmelerini sağladı.
 
Armasında Ay-Yıldız bulunan Trabzonspor'un kardeş takımı Drogheda United var!
Dün Twitter sayfasında Türkiye'den gönderilen koruyucu malzemelerin fotoğrafıyla beraber bir not paylaşıldı:
 
'Türk hükümetinin 1847'deki kıtlık sırasında İrlanda'ya 3 gemi gıda gönderdiği" belirtilen notta, "Gemiler Drogheda Limanı'na varmıştı. Bu hafta aynı hükümet, İrlanda'ya kişisel koruyucu ekipman içeren bir kargoyu hediye olarak gönderdi” ifadesi yer aldı.
Sömürmeyen unutmuyor,
Aza kanaat getiren unutmuyor.
Hatta kendi formasına bile Ay-Yıldız işleyebiliyor.
Osmanlı'dan Cumhuriyet’e Türkiye büyük bir medeniyet.
Öyle bir medeniyet ki, insana değer vermiş.
Kimsenin üzerine terörle saldırmamış.
Kendini koruma adına ölümün üzerine üzerine yürümüş.
Ve bugünlere gelmiş.
Büyüksün Türkiyem.
Bu vesileyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramımız kutlu olsun.
Çocuklarımız varolsun.
Güzel bir dünyada güle oynaya yaşasınlar.
 
BEİNSPORT EL KOYDU!
 
Trabzon Esnaf Kefalet Kooperatifi’nin karşısındaki Bahçecik dolmuş durağı dolu. Uzun sokağın başından beri bir vatandaş telefonda bağırıyor: 'Ahlaksızlık yapmayın, kulüplere para mı veriyorsunuz da beni arayıp abone parası istiyorsunuz.'
Devam ediyor.. 'Sahtekarlar sizi.'
Telefonu da şöyle kapıyor: 'Hadin oradan, hadin oradan'
Beinsport, TFF'ye önce 80 milyon liralık bir indirim kazığı attı.
İhaleye girmem dedi tehdit etti ve TFF de bu zarfı yedi.
Ve ikinci kazığı da sözleşme ile attı.
Oradaki bir maddeyi de kullandı:
Sözleşmede naklen yayın yapılması durumunda ödeme yapılır diye bir hüküm olduğunu hatırlattı.
TFF yeni uyandı..

İyi bir hukukçusu olmamasının cezasını çekti.
Beinsport şimdi de Katar için bastırıyor.
Kalan maçların haftada her takımın oynayacağı iki maçla Katar'da oynanması gündemde.
Yine Katar makamları ve Yayıncı kuruluş tüm takımların masraflarının karşılanacağı ve maçların naklen yayınlanacağı üzerinde duruluyor.
Olabilir mi?
Bir atasözü var ya, parayı veren düdüğü çalar.
Beinsport kulüplere ödemeler için yeni tavizler arıyor ve Türk futbolu Katar'a taşınabilir.
TFF buna da evet diyebilir.

BARCELONA'NIN CEVABI
 
Trabzonspor'un süper star adayı Abdülkadir Ömür, son açıklamaları ile bir kez daha Barcelona'nın ilgisini çekti. Abdülkadir'in Messi ile oynamayı hayal etmesi üzerine Barcelona kulübü de 'Hayallerini kovala' paylaşımı yaptı.
 
İşte Ömür'ün açıklamaları:
 

'Çok hırslı bir yapıya sahibim. Aynı zamanda komik ve duygusalım da. Küçük yaşlarda kazma tutmayı öğrendim. Belki o zamanlardan kollarım bu kadar güçlü oldu. Bahçe bellemeyi, makine tutmayı, bayırda yukarıda koşma ve durmayı öğrendik. Orada belki daha iyi duruma geldim. Köy işlerini seven bir aile yapımız var. Özellikle de anne tarafı. Coronavirüsü sebebiyle herkes evlerinde. Kimse birbirinin evine gidip çay içemiyor, muhabbet edemiyor. Yabancıymışız gibi en yakın akrabamıza gidemez olduk. Umarım bundan sonra insanlar hoşgörülü olmayı, birbirine yardım etmeyi daha fazla ön plana çıkarır. İnşallah bu virüs olayı bir daha yaşanmaz."
 
Abdülkadir Ömür bir gün Barcelona'da Messi ile birlikte oynama hayali olduğunu söylemişti. Bu sözlere Katalan kulübünden cevap geldi. Barcelona'nın Türkçe sayfası "Hayaller hızlı bile olsa, peşinden koşmayı bırakma." ifadeleri yer aldı.
 
SÜMER'İ KIZDIRDI
 

Trabzonspor eski Teknik Direktörü ve Başkanı, Milli takımın, Galatasaray, Malatyaspor'un eski hocası Özkan Sümer kendi sosyal medya Twitter hesabından Galatasaray’ın Asbaşkanı Abdurrahim Albayrak'a sert çıktı. Albayrak'ın CNN TÜRK televizyon kanalına verdiği röportajda, “Liglerin bu şekilde tescil edilmesine karşıyım” sözlerine cevap veren Sümer, “Yahu sen Koronavirüs yüzünden ailece ölümden dönmedin mi? Yaşadığına şükret. Ligleri bırak şimdi futbol zamanı değil. Zihinleri bulandırma.” Bu arada, Özkan Sümer İstanbul'da ameliyat oldu. Kendisine de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
 
KANDAZ'IN ATATÜRK KÖŞESİ
 

Hasan Kandaz köşenin en üstüne nüfusu yazmış: 4 artı 1. Rakım 388.. Altında Atatürk fotoğrafı, sonra bir dikiş makinesi ve yanda gözüken bir değirmen var. Değirmen üretimi simgeliyor. Terazi ise ticareti. Olmazsa olmazı olarak öne çıkıyor ve kuzine sobayı da ürettiklerini tüketmek için kullanıyor. Kendisine organik bir hayat kuran Kandaz, Trabzonspor'un Divan Kurulu Üyesidir ve Şubat ayında yapılacak olan seçimler için aktif olacak. Listelere girmeyeceğini ancak değişim için çalışacağını ifade etti.
 
GÜNÜN FOTOĞRAFI
 

Günün fotoğrafı İstanbul'dan. Koronavirüs sürecinde evde kalan spor camiasından bir kare. Trabzon'un damadı, Kasımpaşa Spor Kulübü’nün alt yapı hocası, güzel insan Ferhat Kurtul. Evde eşine yardım ediyor ve cam siliyor. Ne diyelim bu fotoğrafı 2.Ordu Karagücü camiası olarak alkışladık.
 
BİRAZ DA NOSTALJİ
 
1-Trabzonspor'un Efsane Teknik Direktörü Ahmet Suat Özyazıcı 84.yaşına girdi. Ve Trabzonspor Medya İletişim Departmanı Güzel Bir kliple efsaneyi hatırlattı.

2-Bu fotoğraf 1998 yılında Şalpazarı Geyikli'de çekildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yeni belediye hizmet binasının açılışına geldi. Yanında Başkan Ahmet Yüksel Gülay ve annesi var. Arkada Kuzey TV'nin Haber Müdürü bugün Muhammet Balta'nın Danışmanı Oğuz Özbakan görülüyor.