Okulun Proje Koordinatörü Mustafa Oruç nezaretinde Tirebolu kültürünü Avrupa’ya taşıyan ve yürütülen proje sayesinde ortaklarıyla Türkiye-Avrupa arasında köprü kuran Tirebolu Anadolu Lisesi, bu alanda bölgede tek okul olarak dikkat çekiyor. 

Tirebolu Anadolu Lisesi Müdürü Gençağa Cebecioğlu, Erasmus Projesi kapsamında Avrupalı ortaklarıyla yürütülen kültür birlikteliğinde her seferinde ayrı ayrı öğrenci gruplarına görev verdiklerini belirterek, okulun Makedonya ziyaretinden sonra şimdi de Yunanistan’a gittiğini kaydetti. 

Avrupalı proje ortaklarıyla sağladıkları kültür birlikteliğinden çok mutlu olduklarını belirten Cebecioğlu, bu birlikteliklerdenönemli kazanımlar elde ettiklerini vurgularken; Tirebolu Anadolu Lisesi’nin, bölgede Erasmus Sınıfı olan tek okul olmasının kendileri için büyük avantaj olduğunu sözlerine ekledi. Bu arada, yürütülen projede baş rolü oynayan okulun İngilizce Öğretmeni Mustafa Oruç ile hareketlilikte görev alan diğer öğretmenlere de teşekkür eden Cebecioğlu, Avrupalı konukları da ilçemizde ağırlamaktan çok mutlu olduklarını dile getirdi. 
Lütfi YEŞİL
 

Editör: TE Bilisim