KTÜ Dış İlişkiler Ofisi tarafından Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Doğu Karadeniz Bölgesinin Avrupa üniversiteleri uluslara arası ilişkiler bölümlerine tanıtılması amacıyla düzenlenen etkinliğe, Çekya, Fransa, Yunanistan, Macaristan, İrlanda, Letonya, Polonya, Portekiz ve İspanya'daki 14 üniversiteden Öğretim Üyeleri ve Erasmus Dış İlişkiler sorumluları katıldı. Etkinlik sosyal programı ve bölgenin tanıtılması kapsamında, KTÜ Kampüsü, Atatürk Köşkü, Sümela Manastırı, Sürmene Memişağa Konağı, Bitkimix Doğal-Yöresel Ürünler Alışveriş Merkezi ve Uzungöl ziyareti gerçekleştirildi.

Etkinlikte misafirlere KTÜ tarafından Sürmene Tarihi Memişağa Konağı'nda öğle yemeği ikram edildi. Misafirler Sürmene Memişağa Konağı' nda Konak İşletmecileri Mehmet Abdikoğlu ve Yasin Köroğlu tarafından karşılandı. Yemek sonunda Konak İşletmecileri Mehmet Abdikoğlu ve Yasin Köroğlu tarafından tarihi konak misafirlere gezdirilerek tanıtıldı.

Trabzon Of'ta  Doğal ve Yöresel Ürünlerin bulunduğu Bitkimix AVM' nin gezilmesi esnasında, Avrupa ülkelerinden gelen misafirlere Bitkimix AVM Müdürü Ali Rıza Köroğlu ve Bitkimix Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Nar tarafından çeşitli hediyeler verildi. Etkinlik hatıra fotoğrafı çekimi ve misafirlerin Uzungöl gezisi ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim