Trabzonspor koşar adım şampiyonluğa gidiyor. 

Beşiktaş maçının skoru ne olursa olsun hedefe ulaşacağına kesin inananlardanım. Gaziantep ve Karagümrük maçlarında sonuç alınır diye düşünüyorum.

Sevgili Okurlar,  Şampiyonluk kutlamalarının en büyüğü Olimpiyat Stadı’nda olacak. O maçın biletlerinin de 10 dakika satılacağı ve Trabzonspor ile birlikte Başakşehir Kulübü’nün kasasına en az 10’ar Milyon TL hasılat paylaşımı gireceği kesin.

İstanbul’a ve maça gidemeyecek olanlar için Doktor Seyit Hisoğlu’nun bir önerisi oldu. Ona bakalım:

‘Doktor Seyit Hisoğlu.. Sporda, siyasette, sağlıkta olan ve her kesim tarafından sevilen bir isim. Bir bakmışsınız tribünde, bir bakmışsınız arkadaş ortamında sazın başında, bir bakmışsınız hastanın evinde tedavide…“Özel Arsev” adıyla kurduğu Trabzon’da ilk özel evde sağlık ve bakım merkezi de önemli bir eksiği kapattı ve çok ilgi görüyor.

Seyit hocanın bugünlerde aklı fikri Trabzonspor’un şampiyonluğunda.

Herkes gibi onun da şampiyonluk kutlama önerisi var.

Doktor Seyit Hisoğlu Trabzonspor’un şampiyonluğu Real Madrid takımının yaptığı gibi kutlaması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Trabzonspor Başkanı Sayın Ahmet Ağaoğlu'na iletilmesi için yönetici arkadaşlarla görüştüm. Trabzonlu vatandaşların hepsi şampiyonluk kutlamaları için İstanbul'daki son maça gidemeyecekler. Bu yüzden İstanbul'da maç oynanırken Akyazı Stadını dolduralım. Sahanın içerisine 4 dev ekran kuralım ve 40 bin taraftar Akyazı Stadı’nda aynı anda canlı olarak İstanbul’daki son maçı izlesin. Maç bitiminde takım da İstanbul’da kupayı aldıktan sonra direk Trabzon’a gelsin ve Akyazı Stadına gelerek taraftarıyla buluşsun. Yine Akyazı’da konserler de olsun. Şölen havasında bir kutlama olsun.” Evet Hisoğlu’nun bu güzel önerisi kutlamaların şehir merkezine sıkışmasını da engeller. (61saat.com)

ATEŞ ZAMBAĞI GİBİ

Osman Aydın, Çoruh Edaş Trabzon İl Müdürü. Şampiyonluğu yazmış: 

Okuyalım:

‘Kıpkırmızı bir çiçektir. Orman yangınından sonra ortaya çıkar.

On yıllarca toprağın altında bekleyen tohumlar, orman yangını olduğunda küllerin içinden fışkırır.

Onca ağacın yanmasına tepkidir belki de, gri küllere inat ormanı kızıla boyaması. Ve ne olursa olsun umudunu asla yitirmemektir belki de..

Belki de ormanın tekrar gür bir şekilde yeşereceğine dair müjdedir..Bilemeyiz. Adını da bu buradan almıştır zaten;

Ateş zambağı..

Trabzonspor bu çiçeğe benzer. Onca yıl maruz kaldığı haksızlıklar, komplolar, şikeler ve adaletsizliğe tepkidir bu yılki şampiyonluk.

Zira bu şampiyonluk sıradan bir şampiyonluk değildir. Böylesine şâşaalı bir şampiyonluk, ateş zambağının yangına isyanı gibi bunca haksızlığa ve giden canlara isyandan başka bir şey değildir.

Trabzonspor bu yıl, kıpkırmızı ateş zambakları gibi, çürümüş futbol dünyasına güneş gibi doğdu. Haksızlığa uğrayanlara umut oldu.

Trabzonspor sayesinde insanlar futbolu sevdi, sporu sevdi ve hepsinden önemlisi, adalet olunca ne güzellikler yaşanabildiğini gördü.

Mesele futbol değildir sadece.. Hayatın kendisidir vurguladığım.

TAHİR BAŞKANIN MESAJLARI

Üstad Servet Özkara çok güzel yazdı. Biz de bir şeyler karalayalım. Türkiye’de temel meselelerden biri de ideolojik bakışın, taraftarlık heveslerinin gerçeklerin ve aklın önüne geçmesi. Bunu her anlamda ele alabiliriz.

Şehirlerarasında rekabet olması kaçınılmazdır, bazı çevreler çalışkanlığıyla, bazıları coğrafi avantajı, bazı yerler de eğitimi, kültürel, geleneksel birikimi ile öne çıkabilir.

Trabzon’un bu noktada çok artısı var.

Hal böyleyken bir spor karşılaşmasını içinden çıkılmaz bir hale getirerek geçmişi kaşıyarak iki dost il arasında homurdanmalara neden olacak çizgiye taşımak ne gelişmeye, ne de muhabbete hizmet eder.

Rizespor-Trabzonspor maçından sonra özellikle sosyal medyada yazılanlara üzüldük. Aslına bakılırsa Çaykur Rizespor Başkanı Tahir Kıran çok önemli bir hamle ile maç sonrasında durumun büyütülmesine müsaade etmedi.

Kendisini tebrik etmek gerekiyor. Çok dostane ve sağduyulu açıklamalar yaptı, şöyle dedi: ‘Burada bazı nahoş söylemler oldu; ama maçın sonunda Rizespor taraftarı kendine yakışanı yaptı.  Trabzonspor’u alkışlayarak gönderdi.  Özellikle buna değinmek istedim. Bu iki şehir kardeş şehirdir.  Bu iki şehrin arasını hiç kimse ama hiç kimse açamaz. Biz bu köprüleri kuruyoruz. Allah’ın izniyle bu ilelebet böyle gidecek. Sadece bunu söylemek istedim.’

Kıran bir güzel açıklama ile devam etti:

Trabzon’la Rize’nin şampiyonluk için yarıştığı bir ortamı kim istemez ki.

Ne kadar güzel olur.

Hayal etmesi bile güzel.

Bu sene mesela Trabzon tek başına şampiyonluğa gidiyor.

Rizespor’da onu kovalayabilen bir takım olsaydı.

Ne kadar güzel olurdu. İnşallah bunlar zaman içerisinde olacak.’

Bu kadar… Kuşkusuz bu açıklamaların ardında Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun tüm spor kulüpleriyle kurduğu dostane bağların büyük önemi var.

Ağaoğlu, Rizespor’a da geldiği günden bu tarafa sıcak davrandı, futbolcular verdi. Hayatın her alanında rekabet olacaktır, önemli olan hamasetten, nefret söyleminden uzak durabilmektir.

Birkaç kendini bilmez üzerinde koca camiaları, şehir sakinlerini, kamuyu karşı karşıya getirmemek gerekiyor. Fanatizm her şekilde tehlikelidir, köprüleri atmadan diyalog zemininde hareket etmek gerekir. İlişkileri gererek, buradan fırsat kollayanlara en iyi cevabı vermek lazım.

HAFIZ ABLA GÖREMEDİ AMA

Canımız Harun Yavruoğlu’nun çok sevgili yengesi idi Hafız abla. Dostumuz Eyüp Yavruoğlu ile Doğanköy’de bir ömür boyu yaşadılar. Mutluydular. Öyle ki her televizyon programımızda (KAÇKAR TV-ÇAY TV) reklam arasında Harun bey arar ve mutlaka hafız ablanın sesini ve desteğini duyardık. Önce Yavruoğlu bıraktı gitti. Sonra  ‘az halsizim’ diye doktora gittiğinde önce böbrek sonra yoğun bakım sonra da entübe derken cenazesini verdiler Hafız ablanın. Halsizliğin sonu ölüm mü olmalıydı? Oysa karda kışta yıllarını birlikte geçirmişti sevgili Eyüp Yavruoğlu ile daha köyde içilecek çaylar, okunacak dualar görülecek Trabzonspor’un şampiyonlukları vardı. Olmadı. Hafız abla sen gittin Eyüp bey ve evlatları senin için toplandılar ve bizi de aradılar. Seni sevgiyle saygıyla yad ettik ve fatihamızı okuduk. Çok görmek istediğin şampiyonluğu göremedin. Sevgili Yavruoğlu da öyle. Nasıl da çizerdi 38 yıl sonra gelen şampiyonluğu. Seni rahmetle minnetle anıyoruz. Rahat uyuyun mekanlarınız cennet olsun.

LİSELİLER İYİ GELİYOR

Trabzon Liselerinden yetişenler cemiyetinin üyeleri İbrahim İskender, Aziz Bahadır, Hasan Kandaz Zorlu’nun kafesindeler. Son dönemde liseden yetişenler daha sık toplanıyor ve istişare yapıyorlar. Bu istişareler neye işaret? Bence 2023 ve2024 seçimlerine. Birbirinden değerli mühendislerin, artık şehrin kaderinde söz sahibi olma vakitleri geldi de geçiyor.

İSMAİL SEFA, HACER MERVE

Trabzon Ortahisar Belediyesi’nin Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Yusuf Keskin’in minik evlatları. Babaları onları doğuştan Trabzonsporlu yaptı ve formalarını giydirdi. Bu fotoğrafla 2022’yi ölümsüzleştirdi. Şanslılar yıllarca bekleyip şampiyonluğu görmeyenler varken minik canlar bu yıl inşallah en büyük coşkuyu yaşayacaklar.

İDMANOCAĞI ANITKABİR’DE

Trabzon İdmanocağı kafilesi. Başkan Rıfat Dedeoğlu ile birlikte Anıtkabir'de. Futbolcu Ahmet Suat Özyazıcı da karede. Güzel insanları, rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.