Ahmet Suat Özyazıcı’nın hocalık dönemini hatırlayanlar ya da o dönem maçları izleyenler hoca için çok konuşulan şu deyimi mutlaka hatırlarlar. Sayın Suat Özyazıcı’nın döneminde ligler bugünkü gibi üç puanlı sistemle değil iki puanlı sistemle oynanıyordu. Yanı eğer iki puan alamıyorsan yenilmeyip bir puan almakta amacına ulaşmakta çok önemliydi. Sayın hocamız özellikle yabancı sahada bir sıfır öne geçince maçın gidişatına göre maçı kitler ve o maç üç gün üç gece devam etse maçı yine bir sıfır bitirirdi. Bu deyişi ilk kez beraber yönetim yaptığım rahmetli Kenan İskender’den duymuştum.

Ayni olayı bir Boluspor maçında bende yaşadım. O dönem kafile başkanı yönetici maç için hoca ile beraber sahaya çıkabiliyordu. Öne geçtikten sonra Bolunun baskıları her geçen dakika artarken ben Kenan ağabeyin sözünü hatırlayarak nasıl olsa hoca maçı tutar diye heyecan bile duymadan maçı bitirdim. Ve bu söz Suat hocayı tanıyan ya da maçla ilgisi olan herkes tarafından bilinen bir deyim haline gelmişti.
 
Sevgili okurlar Galatasaray maçında da bir sıfır öne geçtikten sonra ikinci devre geri çekilme bir yana kendi ceza sahamıza kadar gelip rakibin üzerimize rahatça gelmesini sağladık. Sonuç 90. dakikada yediğimiz golle berabere kaldık. Hadi diyelim o Galatasaray, peki ya Antalya spora ne demeli? Devreyi 3-1 önde bitirdiğimiz maçın ikinci devresinde Galatasaray maçı benzeri bir durumu Antalya maçında yaşamayı hiç aklım almıyor. İkinci devre bitinceye kadar TV karşısında iki farka rağmen rahat bir maç izleyemedik.
 
Gerçi orta sahada top kazanamama sorunu ile Obi Mikel’in hala tam hazır olmaması Abdülkadir Parmak’ın formsuzluğu ve de Sosa’nın cezalı olması elbette önemli nedenlerdir. Ancak bu kadarı hele de Antalya karşısında kabul edilebilir bir neden olmamalı. Penaltıcı sorunu gibi özellikle öne geçtiğimizde maçı tutma konusunda da ciddi çalışmaların yapılması gerektiğini düşünüyorum. Hani bir söz vardır aklın yetmiyorsa komşuna bak da yap derler. Ahmet Suat ta Özkan Sümer de hemen yanı başınızda.
 
Maça gelince takımın en önemli iki mevkii olan sağ ve sol beklerin iki gençten oluşması onlar adına büyük bir şanstı. Onlarda o şansı bayağı iyi kullandılar. Tek sorunları güven eksikliği olduğu için bir Pereira gibi kulvarların da git gel yapamadılar. Nwakaeme’nin formsuzluğu devam ediyor. Sturridge Ekuban değişikliği de çare olmayınca Antalya’nın baskıları ile koca bir devreyi geçirmek zorunda kaldık. Bunlar yaşandı da bir başka yaşanan da ilk devrede birbirinden güzel attığımız üç gol var. Yani net skorla her şeye rağmen hak ederek kazanılmış bir üç puan var. Emeği geçen herkesi kutluyorum. İyi haftalar.
 
ÖZEL NOT- Sevgili okurlar hakemlerle ilgili sorunumuz olanlara rağmen aynen devam ediyor. Yahya Kemal Uğurlu yediğimiz gol öncesi bariz bir faulü görmezden gelince olan oldu. Takım galip geldiği için dikkatten kaçsa da puan kaybetmemiz halinde nereye mal olacağını birlikte düşünelim…!