Sevgili okurlar üçüncülük ve kupa hedefi olan takımımız geçen hafta evimizde seyircisiz oynadığımız maçta üç puanı kaybetmişti. Aynı sıra için yarışta olan Beşiktaş bu haftanın ilk maçında kazanınca bizim için de haftayı kayıpsız geçirmek adeta zorunluluk oldu.

Bu koşullar altında oynadığımız Kayseri maçında puan kaybına tahammülümüz yoktu.

Maç deplasmanda olsa da bir avuç taraftarın tezahüratı ile oyuna iyi başladık.

Trezeguet’nin yerine Fountas görev alırken Enis Destan santraforda ilk 11’de başladı.

Burada oyundan önce Meunier’den söz etmeden geçersek olmaz.

Kendi görev alanının dışında maç içinde sekiz ve on numara pozisyonuna da geçerek yaptığı müspet hareketlerle takımın oyun yönünü de değiştiren adam oldu.

Nitekim böyle bir pozisyonun devamında Visca ile girdiği iki birle sıfıra inip kestiği harika topu Enis Destan’a sadece kafasını topla buluşturmak kalmıştı.

Böylelikle öne geçtiğimiz maçın devamında iyi oynuyor faulle iptal edilen ikinci golün hemen ardından Enis Destan’ın kafa ile indirdiği topu iyi takip eden Pepe ile ikinci golü bulduk.

Üçüncü gollük pozisyonumuz direkten geri döndü. 

Maçın son on dakikasına girdiğimizde bir geri pasını lakayt bir şekilde kullanmaya kalkan Uğurcan Çakır topu rakibe kaptırınca fark bire indi ve biz o son dakikaları yüreğimiz ağzımızda bitirmek zorunda kaldık.

Maç sonu ile birlikte aldığımız galibiyet bizi Beşiktaş’ın 4 puan ve de averajla önüne geçirdi.

Seyircisiz oynayacağımız iç saha maçında daha dikkatli davranırsak bu puan farkıyla üçüncülüğü almak hiç de zor olmayacaktır.

İkinci hedef olarak belirlenen Ziraat Türkiye Kupası’nda ilk maçı kendi evimizde oynayacağız.

Bu maçta avantajlı bir skor elde edersek finale kalmak suretiyle her iki hedefte de iddiamız devam etmiş olacak.

Emeği geçenleri kutluyorum.

İyi haftalar.