Zorluoğlu meclisin açılışında açıklamalarda bulundu. Zolruoğlu: “Fatih Sultan Han’ın fethettiği, yavuz sultan selim’in yönettiği, Kanuni Sultan Süleyman’ın doğduğu ve büyüdüğü ülkemizin en önemli merkezlerinden birisi olan Trabzon’a ve kıymetli hemşerilerimize hizmet etmek bizim için büyük bir onurla birlikte çok önemli sorumlulukları da beraberinde getirmektedir.  

Bu sorumlulukların bilincinde olarak çıktığımız bu kutlu yolda, yönetimdeki temel yaklaşımımız insanı merkeze alan, hukuk, adalet ve hakkaniyet ölçülerine sıkı sıkıya bağlı, hesap verebilen, toplumun tüm kesimlerini kucaklayan, katılıma açık, güler yüzlü bir yönetim olacaktır” dedi. 

Trabzon’u 2023 Türkiye’sine Birlikte Hazırlayacağız

Zorluoğlu açıklamasında: “Yönetim geleneğimizin önemli bir unsuru olan istişareye açık olacak, sorunları mutlaka taraflarıyla konuşarak, görüşerek çözme gayreti içerisinde olacağız. Gönül belediyeciliği hedefimize uygun olarak, makamda oturan değil, daha çok alanda, sahada, vatandaşımızın arasında olmaya özel önem vereceğiz. Bunlara ilaveten, büyük bölümü belediyelerle ilgili olan devlet tecrübemizin her bir zerresini, trafik ve ulaşımdan çevre altyapılarına, kentsel dönüşümden kırsal kalkınmaya, yeni istihdam alanları açmaktan gençlik ve spora, turizmden sosyal ve kültürel faaliyetlere ve dezavantajlı gurupların refahından sosyal yardıma kadar halkımızın hayatını kolaylaştıracak yeni projelerin hazırlanıp uygulamaya geçirilmesi için harcayacağız. Bölgesinin lideri olan ilimizi daha yaşanabilir bir marka şehir yapma yolunda sayın bakanlarımız ve sayın milletvekillerimiz başta olmak üzere valiliğimiz, belediyelerimiz, üniversitelerimiz, meslek odalarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, muhtarlarımız, kanaat önderleri ve basın ve medya kuruluşlarımızla sürekli beraber çalışacak ve Trabzon’u inşallah 2023 Türkiye’sine birlikte hazırlayacağız” ifadelerini kullandı.

Ataman Ve Karaoğlu

Mecliste ilk olarak Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekillerinin seçimi yapıldı. 1. Başkan Vekilliğine Atilla Ataman, 2. Başkan Vekilliğine Mehmet Karaoğlu  ismi önerildi. Yapılan gizli oylama sonrasında 64 oy alan Ataman Meclis 1. Başkan Vekili, yine 64 oy alan Karaoğlu ise 2. Başkan Vekili seçildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Aradı

Meclis Başkan Vekillerinin oylamaları yapıldığı sırada Başkan Zorluoğlu bir telefon eldi. Meclis Başkanlığının hemen arkasında ki platforma geçerek burada telefon ile konuşan Başkan Zorluoğlu, ardından ise yeniden yerine geçerek oturdu.  Başkan Zorluoğlu, burada meclis üyelerine yaptığı açıklamada kendisini arayan ismin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi. Erdoğan’ın meclis üyelerine selam söylediğini ifade eden Zorluoğlu, başarı dileklerini ilettiğini söyledi. Zorluoğlu, “Biraz önce arayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dı. Sizlere iyi çalışmalar başarı dileklerini iletmemi istedi” dedi. Toplantıya meclis üyelerinin yanı sıra AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun ve çok sayıda kişi katıldı. 

Katip Üyelerin Seçimi Yapıldı

 Meclis Başkan Vekillerinin seçiminin ardından yine gizli oylama ile Asil ve Yedek Katip Üyeliklerinin seçimi yapıldı. Verilen önergelerde Asil Üyeliklere Ali Osman Çoban ve Seda Beşir, yedek üyeliklere ise Gözde Atasoy Koç ile Ömer Faruk Adıgüzel önerildi. Mecliste ilk olarak Asil ve katip üyeler seçilerek görevi devraldı.

Encümen Üyeleri Seçildi

 Katip üyelerinin ardından ise Büyükşehir Belediye Encümeni seçildi. Meclis üyelerinin verdiği önergede Emre Akgün, Şenay Kibar, Mehmet Tayar, Hüseyin Alioğlu, Hasan Çebi isimleri yer aldı. Yapılan gizli oylama sonrasında bu isimler Belediye Encümenine seçildi. Mecliste ihtisas komisyonlarının üye sayısı ve ardından üyeleri belirlendi. İlk önergede komisyonların 5 isimden olumşamsı önerildi. CHP Grubu adına ise Turgay Şahin 7 olması gerektiği yönünde önerge verdi. Yapılan oylamada komisyonların 5 kişiden oluşması kabul edildi. Ardından ise komisyonların üye seçimine geçildi.  Yapılan açık oylamalarda:  İmar ve Bayındırlık Komisyonu: Hüsnü Akkan, Hüseyin Özderya, Mustafa Yaylalı, Murat Güney, Oktay Ulusoy yapılan açık oylama sonrasında seçildiler.  Çevre ve Sağlık Komisyonuna:  Seyfullah Kaya, Ömer Köroğlu, Ömer Hacıbektaşoğlu, Hasan Bahçekapılı, Enver İskenderoğlu,  Plan ve Bütçe Komisyonu: Tahsin Bayrak, Murat Üçüncü, Güngör Hami Aydın, Ali Osman Çoban, Mustafa Bayındır Eğitim, Kültür, Gençlik, ve Spor Komisyonu: Ahmet Salih Birincioğlu, Ömer Faruk Adıgüzel, Ersin Akyol, Erol Vural, Ömer Çakıroğlu Ulaşım Komisyonu: Şaban Bülbül, Kenan Bağçiçek, Mehmet Öztürk, Ali Bayram Tanrıverdi, Ahmet Seyit Alışkan  
Sonay ÇALUK 
Editör: TE Bilisim