Banka, ticari ve ihtiyaç kredilerinde aylık büyüme sınırlarını daha da sıkılaştırarak ekonomik istikrarı desteklemeyi hedefliyor. Ticari kredilerdeki aylık büyüme sınırı yüzde 2,5'ten yüzde 2'ye, ihtiyaç kredilerindeki sınır ise yüzde 3'ten yüzde 2'ye indirildi. Taşıt kredilerinde ise herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Kısmi Emeklilik İle SGK'dan Altın Fırsat! 3600 Primle Emekli Maaşı Bağlanacak Kısmi Emeklilik İle SGK'dan Altın Fırsat! 3600 Primle Emekli Maaşı Bağlanacak

Merkez Bankası'nın bu sıkılaşma politikası, enflasyonist baskıları azaltmayı ve ekonomik dengeyi korumayı amaçlıyor. Kredi büyümesini kontrol altında tutarak ekonomik istikrarı sağlamak ön planda.

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre, belirlenen büyüme oranını aşan kredilerin TL cinsinden kısımları için zorunlu karşılıklar, 1 yıl süreyle bloke edilecek. Bu uygulama, kredi büyümesini daha etkin bir şekilde kontrol altına almayı hedefliyor.

Merkez Bankası'nın sıkılaşma politikası kararları daha önceki Para Politikası Kurulu toplantılarında da gündeme gelmiş ve enflasyonun kontrol altına alınması için sıkı politikaların uygulanacağı belirtilmişti. Ayrıca, kredi büyümesi ve mevduat faizinde beklenmedik gelişmelerin olması halinde para politikası müdahalelerinin destekleneceği ifade edilmişti.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN