İzmir, Aydın, Manisa, Muğla, Balıkesir, Çanakkale, Antalya, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay ve Maraş illeri sarı ve turuncu kodlu yağış uyarısıyla dikkat çekiyor.

Yeni Müfredat Taslağı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Hazırlandı Yeni Müfredat Taslağı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Hazırlandı

Bugün akşam saatlerinden itibaren batı kesimlerde başlayacak sağanak yağışların, özellikle İzmir, Aydın, Manisa, Muğla ve Balıkesir'in batısında çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2), Çanakkale'nin güneyinden başlayarak Balıkesir ve Bursa çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarıldı.

Ayrıca, bu gece saatlerinden itibaren Antalya'nın doğu ilçeleri, Kaş, Finike, Demre ve Mersin'in batı ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2), Antalya merkez, Salı günü sabahından itibaren Adana'nın doğusu, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak yağışlar bekleniyor. Bu yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve yüksek kesimlerde buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbiri elden bırakmamalarını ve acil durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezi'ni kullanmalarını önerdi.

TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Ayşe Sancak