CHP Ordu Milletvekili yaptığı açıklamada, “Üretici dönüm başına 50, 25 derken şimdi de 15 kilo sınırlaması ile elindeki çayı ancak 1,5 ayda Çay-Kur'a verebiliyor. Bu sırada sonraki sürgün zamanı geliyor. Çay hasadı gecikiyor, ürün kartlaşıyor, kalitesi düşüyor” dedi.

Adıgüzel açıklamasında, “Çaykur’ un uyguladığı kota ve kontenjan yüzünden üretici maalesef özel sektöre mecbur bırakılıyor. Çayını 3,87 yerine 2,80 e kiloda 1 TL zarara özel sektöre vermek zorunda bırakılıyor. Emeğinin 3 te birini özel sektöre vermek zorunda bırakılıyor. Zaten dönüm başına 1200 TL işçi ücreti olduğu hesaba katılırsa üretici özel sektöre çalışıyor. Biz CHP olarak çay kanunu teklifi vermiş özel sektörün açıklanan fiyattan aşağı çay almasını engelleyen madde koymuştuk. Ama bu AKP vekillerinin oyları ile reddedildi. Göz göre göre açıkça çay üreticisinin alın teri özel çay işletmelerine peşkeş çekiliyor. Siz bu millete düşman mısınız? “ dedi.

ÇAY ÜRETİCİSİ KENDİ BAHÇESİNDEKİ EMEK  HAKKINI ALAMIYOR

Adıgüzel, Önceki Çay-Kur yöneticisi Ekrem Yüce son yerel seçimde Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu halde 2 yıldır hala ÇAYKUR’dan ilave maaş almaya devam ettiğini söyledi.  CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, “AKP’li Belediye Başkanı Sakarya’dan oturduğu yerden Rize’den huzur hakkı alıyor, ama Rize’deki çay üreticisi kendi bahçesindeki emek hakkını alamıyor. Sizin düzeniniz batsın. Sizi bu zulüm yediğiniz bu yetim hakkı götürecek göreceksiniz. Kul hakkı yiyeceksin sonra çıkıp bir de Müslüman’ım diyeceksin, hadi oradan” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim