18 Aralık 2002 tarihinde FETÖ mücadelesinin  kilit isimlerinden Doç.Dr. Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesi olayının şüphelilerinden olan ve "terör örgütlerine silah sağlama" ve "tasarlayarak adam öldürme" suçlarından UYAP aranma kaydı bulunan Nuri Gökhan Bozkır Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen operasyon sonucu yakalandı.

Gazeteci-yazar Ahmet Külekçi  ısrarla “Konuşursa Hablemitoğlu cinayeti çözülür” dediği Nuri Gökhan Bozkır’ın yeninden yargılanacak olmasını şu sözlerle yorumladı:”Hablemitoğlu cinayetinin çözülmesi FETÖ derinlerine inilmesi noktasında tarihi bir fırsat olacak. Hem değerli hocamızın kanı yerde kalmayacak hem de FETÖ nün ülkemizde işlediği karanlık cinayetlerinden biri daha aydınlanmış olacak. Nuri Gökhan Bozkır’ın bu kez bütün gerçekleri anlatacağını inanıyorum. Çünkü o da biliyor ki artık yolun sonuna geldik”

NE OLMUŞTU?

Bozkır'ın ilk gözaltına alınışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı bir televizyon programında duyurmuştu. Ardından Bozkır, MİT elemanlarının işkencesine uğradığını ileri sürerek bir tabut içinde bekletildiğini ve ifadelerinin iradesi dışında alındığını söyledi. Mahkeme de ifadelerin kanun dışı alındığı ve gelinen aşamada tutukluluğun 'aşırı tedbir' olduğu gerekçesiyle Bozkır’ın 18 Mayıs 2023’te tahliye edilmesine karar vermişti.

Ankara'da Gerçekleştirilen Büyük Savunma Mitingi'nde Avukatlar Bir Araya Geldi Ankara'da Gerçekleştirilen Büyük Savunma Mitingi'nde Avukatlar Bir Araya Geldi

Editör: Birol Sancak