Trabzon'un Of ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 103. yıl dönümü, düzenlenen törenler ve öğrencilerin gösterileriyle kutlandı. Cumhuriyet coşkusunun yaşandığı programda, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu'nun Şahlı Of Direnişi'ne ilişkin açıklamaları dikkat çekti. Kalapotamos Tepeleri ve Baltacı Deresi'nde verilen bağımsızlık mücadelesini hatırlatan Sarıalioğlu, yaklaşık 1.500 Oflu şehidin fedakârlığına vurgu yaptı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle kapalı spor salonunda gerçekleştirilen kutlamalarda şiirler, türküler, halk oyunları ve oratoryo gösterileri yer aldı. Başkan Sarıalioğlu, Cumhuriyet'in gelecek nesillere aktarılmasının önemine dikkat çekerek gençlere tarihlerini bilme ve çok çalışma çağrısında bulundu.

Of'ta Cumhuriyet Bayramı Törenlerle Kutlandı

Of'ta Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, 28 Ekim'de Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Program kapsamında Of 4. Geleneksel Bisiklet Şöleni de gerçekleştirildi.

29 Ekim'deki resmî törenler ise Of Kaymakamı Eşref Akça'nın tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle kutlamalar, Of Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonu'nda devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kaymakam Eşref Akça, Garnizon Komutanı Maliye Yüzbaşı Hikmet Yeşilyurt ve Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Ağaç kavununa benzeyen pomelo Karadeniz'de meyve verdi
Ağaç kavununa benzeyen pomelo Karadeniz'de meyve verdi
İçeriği Görüntüle

Başkan Sarıalioğlu'ndan Şahlı Of Direnişi Vurgusu

Törende konuşan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Cumhuriyet'in Türk milletinin bağımsızlık iradesinin en önemli eserlerinden biri olduğunu belirtti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yürütülen Millî Mücadele'yi hatırlatan Sarıalioğlu, Of'un bağımsızlık mücadelesindeki tarihî mirasına dikkat çekti.

1915 yılında Rus işgaline karşı verilen mücadeleyi anlatan Sarıalioğlu, Kalapotamos Tepeleri, Baltacı Deresi ve Şahlı Of Direnişi'nin ilçenin hafızasındaki önemini vurguladı.

Sarıalioğlu, konuşmasında şu ifadeleri kullandı.

"Bu direnişte şehit olan yaklaşık 1.500 kahraman Oflu vatan evladımızın hatırası, bugün de yüreğimizde yaşamaktadır. Onların fedakârlığı, bizlere bu vatanın hangi bedeller ödenerek korunduğunu hatırlatmaktadır."

Başkan Sarıalioğlu, bağımsızlık mücadelesinin unutulmaması gerektiğini belirterek şu mesajı verdi.

"Bu topraklarda bağımsızlık ruhu dün vardı, bugün var, yarın da var olacaktır!"

Gençlere Cumhuriyet ve Eğitim Mesajı

Cumhuriyet'in gelecek nesillere aktarılmasının ortak sorumluluk olduğunu belirten Sarıalioğlu, gençlere eğitim, bilim ve üretim alanlarında kendilerini geliştirme çağrısında bulundu.

Sarıalioğlu, "Cumhuriyetimizi yaşatmak; ülkemizi bilimde, eğitimde, üretimde ve her alanda ileriye taşımakla mümkündür." dedi.

Of Belediyesi olarak ilçenin tarihî ve millî mirasını korumayı görev bildiklerini ifade eden Sarıalioğlu, Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere bütün şehitleri rahmet ve minnetle andı.

Öğrencilerin Gösterileri Beğeni Topladı

Of Kaymakamı Eşref Akça'nın konuşmasının ardından öğrenciler Cumhuriyet temalı şiirler okudu. Emekli Vaiz Kadir Sevencan da Cumhuriyet üzerine bir konuşma yaptı.

Öğrencilerin seslendirdiği Atatürk'ün sevdiği türküler, oratoryo ve halk oyunları gösterileri programda yer aldı.

Cumhuriyet konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Of'taki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, öğrencilerin protokolü selamlaması ve resmî geçit töreniyle sona erdi.

Kaynak: OF BELEDİYESİ BASIN BÜLTENİ