Ajandadaki isimler arasında sıkı bir çalışma yapan genel merkez, başta İl Başkanı Sezgin Mumcu olmak üzere Trabzon’daki kanaat önderlerinden de ilçe ile ilgili görüş ve öneri alıyorlar. İlçe başkanlığı için Ortahisar İlçe Başkan Yardımcısı Elektrik-Elektronik mühendisi İskender Kara,  mali müşavir il yönetim kurulu üyesi Aydoğan İskender, Turizmci Gökhan Karslı ile Göktuğ İskender’in isimleri gündemde. Yomra’da ilçe başkanı ve 5 belediye meclis üyesinin istifa etmesi parti dengelerini de değiştirdi.

Yomra sokaklarında parti teşkilatlarını diri tutacak, kırgınların gönlünü alacak, kaybedilen oy oranlarını yeniden yükseltecek isim olarak da Yomra’da da bir çok projeye atan İskender Kara’nın adı ön plana çıktı. Vatandaşlar, ‘Yomra’ya bu saatten sonra mühendis eli değdikten sonra teşkilatlar da canlanır. Kaybedilen oylar da yeniden yükselir. İlçede sevilen bir ismi teşkilatın kaptanı olarak görmek isteriz. 2023 için vira bismillah’ dediler.

BAKANLIKTA BAŞBAŞA

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ve İl Başkanı Sezgin Mumcu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu Ziyaret ederek şehrin sorunları ile ilgili görüş alışverişinde bulundular.

ÇARŞIBAŞI MİLLET BAHÇESİNİ KAPTI

Trabzon’un Çarşıbaşı İlçesi, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan millet bahçesinin sözünü aldı. Tonya’da bir programa giden Bakan Kurum’un aracı Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Hakan Kocaman ve ilçe halkı tarafından durduruldu. Büyük bir coşku ile karşılanan Bakan Kurum, ilçedeki sahil tahkimat alanında bir süre inceleme yaptı. Başkan Nuhoğlu, Bakan Kurum’a millet bahçesi alanını da göstererek, Bakan Kurum’dan ilçeye millet bahçesi kazandırılmasını talep etti. Talebe olumlu yaklaşan Kurum, Çarşıbaşı ilçesine millet bahçesi için söz verdi.

 “TARİHİN EN BÜYÜK UTANCI”

Avrupa'da İkinci Dünya Savaşı'nın ardından yaşanan en büyük insanlık trajedisi olarak nitelendirilen Srebrenitsa soykırımının 26'ıncı yıldönümü ile ilgili Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, şu mesajı paylaştı: “26 yıl önce medeniyetin beşiği denilen Avrupa’nın göbeğinde insanlık adına yakın tarihin en büyük utancı yaşandı. Srebrenitsa soykırımında hayatını kaybedenleri rahmetle ve duayla anıyorum.”

BİRKAN’DAN SARIALİOĞLU’NA ZİYARET

Adalet Bakan Yardımcısı hemşehrimiz Zekeriya Birkan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’nu ziyaret etti. Başkan Sarıalioğlu, “Hoş sohbet ve nazik ziyaretlerinden ötürü kendilerine teşekkür ediyor, vazifelerinde kolaylıklar diliyorum.” dedi.

 “HEDEFİMİZ YERELDEN GENELE İKTİDAR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, partililer ile bir araya geldi ve çalışmaları değerlendirdi.  Başkan Hacısalihoğlu, “İl Başkanlığı binamızda bugün İlçe Başkanlarımız ile bir araya geldik. Şehrimizin siyasi ve yerel konularını masaya yatırdık. Önümüzdeki günlerin alan çalışma programını yaptık. Hedefimiz yerelden genele iktidar.” dedi.

AK PARTİ’DEN GERİ DÖNÜŞÜM ETKİNLİ

AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Akçaabat Millet Bahçesi’nde ‘Geri Dönüşüm’ etkinliği düzenledi. Çocukların bilinçlendirilmesinin amaçlandığı etkinlik renkli anlara sahne oldu. Çocuklar hem doyasıya eğlendi hem de bilinçlendi. Başkan Meryem Sürmen, “Biz bugün çok eğlendik. Şehrimizin incilerinden Akçaabat Millet Bahçesi’nde ‘Geri Dönüşüm’ etkinliğimizi gerçekleştirdik. Renkli baskılarla günümüzü güzelleştirdik.” dedi.

RAF TERÖRÜ VAR!

‘Hükümet pandemi sürecinde imkanlar ölçüsünde vatandaşın yanında yer aldı. Muhalefet ise her fırsatı siyasete çevirerek acımasızca sahnede yer aldı. Pandemiyi aşma aşamasına geldik. İşyerleri açıldı. Gel görkü inanılmaz bir zam furyası, kontrol edilimeme. Eğer İktidar marketlerdeki fiyat artışını yani Raf Terörünü durduramaz ise kaşıkla verilen  kepçe ile geri alınıyor. Süt, peynir, su vs Dolar/Euro’ya mı bağlı. Kısaca; geçmiş seçimlerin baş rol sanatçısı Soğan ve Patates oldu, korkarım ki bu gidişle de Raf Terörü seçim sonuçlarını belirleyecektir. Görüşlerinize aynen katılıyorum İyi akşamlar. Muzaffer Ermiş.’

ÇEBER’DEN MESAJ

Rize Valisi Kemal Çeber, Dünya Nüfus Günü dolayısıyla açıklama yaptı. Çeber, “Bir ülkedeki nüfusun sosyal, demografik ve ekonomik niteliklerine ilişkin bilgi derlemesini sağlayan nüfus kayıtlarından elde edilen istatistikler, toplumun ihtiyaçlarını karşılama ve hayatlarını daha iyi hale getirmeye yönelik politika ve planların oluşturulmasında en önemli unsurdur.” dedi. Politika ve planların yürütülmesinde nüfusun günümüz ve gelecekteki demografik yapısı, gençler, üreme sağlığı, göç, yaşlanan nüfus ve aile planlamasına yönelik konularda sağlıklı verilerin elde edilmesinde büyük önem taşıdığına dikkat çeken Çeber, “Her yıl 11 Temmuz tarihinde, nüfusun önemli konularını ele alan bir tema ile “Dünya Nüfus Günü”nün kutlanmakta olduğunu” belirterek “Dünya Nüfus Günü, dünyanın hızla artan nüfusundan kaynaklanan problemlerin gündeme gelmesi, tartışılması ve çözümü için bir fırsat olarak değerlendirilmektedir” ifadesini kullandı. Vali Çeber, Rize Nüfus Müdürlüklerinde üstün hizmet ve sorumluluk anlayışı içerisinde görev yapan tüm personele gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, Dünya Nüfus günlerini kutladı.

Editör: TE Bilisim