Kamuoyunda ‘Derin Trabzonsporlular’ olarak bilinen grubun muhalefetine ve engelleme girişimlerine rağmen Akyazı Projesini de başlattı. Erdoğan Bayraktar, 600 dönüm olarak planlanan dolgu alanını 850 dönüme çıkarttı, dolguyu tamamlattı ve projeyi ihale ettirdi.   

Akyazı Spor Kompleksi’nin doğusunda kalan arazinin sosyal donatı alanı olarak kullanılması gerektiğini söyleyen Bayraktar, “Ben yetkili olsam, şehir hastanesini Değirmendere’de büyük sanayi sitesi ve Çimento Fabrikasının bulunduğu yere kurarım. Ama arkadaşlarımın vereceği her karara da saygılıyım” dedi.

Efsaneler Buluştu

Bakan olsun olmasın Trabzon’da efsane futbolcuların en büyük destekçisi Devlet eski Bakanı Faruk Özak’tır. Dün Özak, Ali Kemal, Serdar, Bahattin, Yılmaz Büyükaydın ve Mehmet’le birlikte Akçay lokantasında kebap yedi. Bu buluşmaya efsaneler turnuvasını organize eden gazetemizin yazarı Hakan Yoloğlu da iştirak etti. Akyazı açılışı değerlendirildi ve yeni bir efsane futbol turnuvası da düşünüldü.

Erdoğan’ın Trabzon Yorumu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile birlikte Akyazı programı için geldiği Trabzon’da dolu dolu bir gün geçirdi. Erdoğan karşılanmasından gidişine kadar herşey eksiksiz olarak organize edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trabzon ziyaretinden memnun kalması açılışta yüzüne de yansıdı.  Trabzon programının detaylarında AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Halkla İlişkiler Başkanı Halil İbrahim Demirtaş ve İçişleri Bakanlığı Müşaviri Ali Faik Hacıoğlu’nun büyük katkısı var. Trabzon programlarıyla Demirtaş yakından ilgilenirken Ankara bağlantılarında Ali Faik Hacıoğlu devreye girdi. Nerede bir aksilik yaşandıysa hemen müdahale ederek giderdiler. Program sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon’dan ayrılırken Demirtaş ile ayaküstü sohbet etti. Demirtaş, “Sayın Cumhurbaşkanım Trabzon programını nasıl buldunuz?” diye sorunca Erdoğan, “Trabzon’a yakışır bir programdı. Muhteşem oldu” cevabını verdi.

Öztürk’ten Ziyaret

Her yönüyle Trabzon Platformu Başkanı Köksal Öztürk ziyaretlerine devam ediyor. Öztürk, Bakırköy Adliyesi Cumhuriyet Savcısı Ahmet Yaşar Al’ı ziyaret etti ve Trabzon sohbeti yaptı. Oflu olan savcımız mutlu oldu.

Vefa Budur

Trabzon’un yaşayan en yaşlı futbolcusu ünvanını alan Atay Yurdakul yakın arkadaşı Necmiati’nin efsane Başkanı Nihat Usta’yı ziyaret etti. Trabzonspor’un yeni stadı Akyazı Stadı’nın açılışında yer alan Atay Yurdakul, yakın dostunu Kaşüstü Devlet Hastanesi’nde ziyaret ederek hem geçmiş olsun dedi hem de büyük bir moral verdi. Biz de diyoruz ki vefa budur.

Eleştiri Yapanlar Yanlış Yapıyor

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç açılışı gerçekleşen ve ismi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Akyazı Stadyum’una Şenol Güneş isminin verilmesine yönelik eleştirilere katılmadığını ve bu ismin verilmesini desteklediği ifade etti. Genç; “Şenol Güneş isminin verilmesini çok önemli buluyorum. Şenol Güneş Trabzonspor ile beraber Trabzon’a, spora, futbola ayrı bir değer kazandıran o efsanelerimizden bir tanesidir. Trabzonspor’da bize hak ettiğimizi şampiyonlukları getiren takımın başında ki hocamızdır. 2002 yılında Türk Milli Takımı ile beraber dünya da derece yapmış bir hocadır ve Trabzon’un evladıdır. O nedenle son derece olumlu buluyorum ve bu eleştirilere de asla katılmıyorum. Bu eleştirileri yapan her kimse yanlış yapıyor. Eleştiriye saygı duyuyorum ama bana göre yanlış yapıyorlar” dedi.

Zehra Ulusoy'dan Ali Osman'ına...

Türkiye'de ortalama insan ömrünün üzerinde evlilik kurumuyla tamamlanan 69 yıla sığdırdığı bir beraberliğin ardından 2 yıldır Ali Osman'ından kaçınılmaz ayrılığa mahkûm Zehra Hanım'ın içinden;  "Nefes almak hüner değil, Seninle olmadıktan sonra" dediği bakışları...

1945'den beri yanında, yanı başında gördüğü ; "Bir kez olsun bana bağırmamıştır" dediği, can yoldaşı, hayat arkadaşı Ali Osman Ulusoy'dan 2 yıldır cismen ayrı, ruhen beraber olan, tanıyan herkesin nam-ı değer Zehre Teyzesi, önceki hafta Ali Osman Ulusoy'un Of'ta babasının adına yaptırdığı okulda açılan teknoloji atölyesinin töreninde köşe başındaki fotoğrafının karşısında çakıldı kaldı. Bıraksalar; uzanıp tutacak gibi, kollarına almak ister gibi..."Bırakıp gittin beni. Seni unuttum sanma. Zaman alışmayı öğretir diyorlar. Onu bile beceremiyorum. Seni çök özlüyorum" dercesine Zehra Teyze, Ali Osman'ına hüzünlü gözlerle baktı baktı baktı... Törene gelenlerin de yaşaran gözleri Zehra Ulusoy'a takıldı kaldı. 
Editör: TE Bilisim