Altınışık uzun süren Orta Asya gezisinin ardından dün epeydir sahada yok olan MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci’yi ziyaret etti. Altınışık Türkistan’daki ziyaretlerinden Birinci’ye özel hediyeler alırken bunları da dün teslim etti. Altınışık ziyaretle alakalı şunları söyledi: “Türkistan Gezimiz sonrası Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanımız Nihat Birinci Beyi ziyaret ederek, Ata topraklarında ki izlenimlerimizi paylaşıp, hediyelerini verdik.”
 
Rektörden Ziyaret
 

Kurban Bayramı tatili için memleketi Şalpazarı’na gelen Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman Gazetemiz Şalpazarı temsilcisi Turgay İkinci ile bir süre sohbet etti.
 
Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman ile birlikte Sri Lanka Trabzon Fahri Konsolosu İşadamı Atilla Ataman ve Şalpazarı Belediyesi eski Başkanı Mehmet Muhcu da ziyaret etti. Bayram öncesi Çarşamba günü olması nedeniyle İlçe merkezi gurbetçilerle dolup taşarken, trafik akışı güçlükle sağlandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Necati Yamaç ve aynı Bakanlığın Enerji Hammadde Etüt ve Arama Daire Başkanı İsmail Kara da gün içinde Gazetemizi ziyaret ettiler.
 
Çoban İstifa Etti

 
Bir süreden beri Karayolları İzmir 2. Bölge Müdürlüğü’nde Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Trabzonlu hemşehrimiz Baki Çoban memuriyet görevinden istifa etti. Karayolları Trabzon 10. Bölge Müdür Yardımcılığı görevindeyken bölgemize ve yöremize büyük hizmetlerde bulunmuş olan Baki Çoban, hizmetlerini daha sonra atandığı İzmir Bölge Müdürlüğü’nde sürdürmüştü. 26 yıllık Devlet memurluğu görevinden ayrılan Baki Çoban, istifa dilekçesini sunmak için Ankara’ya giderken, bundan sonra özel sektörde görev alacağını bildirdi.
 
Türkmen Kutladı
 
Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Kurban Bayramı mesajında şu ifadelere yer verdi; “Birlik, beraberlik ve toplumsal yardımlaşmanın en üst seviyede yaşandığı, duygu ve sevinçlerin paylaşıldığı Kurban Bayramı’na bir kez daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar sevincin, mutluluğun, yakınlaşma ve dayanışmanın hoşgörü ve kardeşlik bağlarının en üst düzeyde yaşandığı müstesna günlerdir. Bu duygu ve düşüncelerle Akçaabatlı hemşerilerimin bayram sevincini ve coşkusunu yürekten paylaşıyor ve Kurban Bayramlarını kutluyorum. Bayramın tüm insanlığa, İslam alemine, ülkemize sağlık, huzur ve barış getirmesini diliyorum." dedi.
 
Kongre Ateşi
 
Ak Parti’de ilginçtir, görev süresi 3 yılı doldurmayan ilçe başkanlarına kimse rakip çıkmadı. 3 yılını doldurmayan ilçe başkanları yoluna devam edecek gibi. Ortada bir metal yorgunluğu olmadığı da anlaşılmış oldu. Ancak, 3 dönem biten ilçelerde ise müthiş bir yarış var. Yarışa, milletvekilleri müdahil. Belediye başkanları müdahil. Teşkilatın ağabeyleri müdahil. Yani, müdahil olmayan yok. Çaykara’da 4 kişi ilçe başkanlığı için yarışıyor. Dernekpazarı’nda 3 kişi. Sürmene’de ise tam 5 kişi ki, en sert çekişme Sürmene’de oluyor. 5 kişi kıran kırana mücadelesini yaparken parti ilkeleri de öyle görünüyor çiğneniyor. Belden aşağı dedikodular var. Ki, bu il başkanlığını da ciddi şekilde rahatsız etmiş durumda. Duyumlarımıza göre il başkanı Haydar Revi iki adayı ikaz bile etmiş. Çarşıbaşı’nda da üç adayın adı geçiyor. Tonya da da iki aday var ama 4’e çıkma ihtimali de konuşuluyor.
 
Külliyeye Talebi
 
Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, önceki gün uçakla Trabzon’a gelirken koltuğunda iki minik yolcu ile karşılaştı. Aileleri tarafından Trabzon’a gönderilen iki minik yolcu, Anadolu Jet’in emanetinde yolculuk yaptı. Balta, yerine oturulduğunda iki minik yolcu ile tanıştı. Konuştu, sohbet etti. Minik yolculardan Hafza, Balta’ya ne iş yaptığını söyledi. Balta da milletvekiliyim dedi. Hafza’nın yayındaki Osman da hangi partiden dedi…  Balta da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinde deyince hem Hafza hem de Osman Balta’dan bir şey talep ettiler…”Madem Cumhurbaşkanının partisindensin o zaman bizi Cumhurbaşkanının evine getir. Külliyeye gidelim…” Balta da iki minik yolcuya söz verdi. Tamam dedi. Karşılıklı telefonlar alındı. Şimdi uygun bir zamanda Balta, bu iki minik yolcunun arkadaşının talebini yerine getirecek.
 
Çaykara’dan İstanbul’a Otobüs Gidiyor
 
Kurban Bayramı dolayısı ile İstanbul´a dönüşlerde sorun yaşayan Çaykaralı vatandaşlar için 03 Eylül 2017 Pazar Günü Çaykara İlçemizden İstanbul´ek araç gidiyor. Edinilen bilgilere göre Ahmet Bakırtaş´a ait otobüs Bayramın üçüncü günü olan 03 Eylül 2017 Pazar Günü İstanbul´a gidiyor.
 
Gecikmeli "Vira Bismillah"
 
Orta ve Doğu Karadenizli balıkçılar, sezon başlangıcı olan 1 Eylül'ün Kurban Bayramı'na denk gelmesi ve hava şartlarının olumsuz gitmesi nedeniyle sezona bir kaç gün gecikmeli başlayacak. 
 
Ordu Kumbaşı Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Şahin Aydemir, AA muhabirine, 15 Nisan'da av yasağının başlamasının ardından ağ onarımı ve tekne bakımı yapan balıkçıların hazırlıklarını tamamladığını söyledi.  Tüm balıkçıların sezon öncesi hazırlıklarını eksiksiz yerine getirdiğini ifade eden Aydemir, "Ancak 1 Eylül'ün Kurban Bayramı'na denk gelmesi ve bölgede hava şartlarının kötü olmasından dolayı balıkçılarımız sezona bir kaç gün gecikmeli olarak başlayacak." dedi.
 
Editör: TE Bilisim