Ağaoğlu'nun ofisinde gerçekleşen buluşmaya otomotiv sektörünün devi Peugeot Bayram Otomotiv Sahibi Adnan Bayram'da katıldı. Atmaca, Ağaoğlu ile Trabzon başta olmak üzere ülke genelindeki inşaat durumu ve yaptığı yatırımlarla alakalı istişare gerçekleştirdi.

ABDULLAH ÖZER’İN GAYRETİ

Türkiye’den Kafkas Ülkelerine taşıma yapan Milli Nakliyeciler yaklaşık 25 gündür Rusya ve Kazakistan’daki transit geçiş belgelerinin bitmesi nedeniyle sınır kapılarında ilkel şartlarda beklemek zorunda kaldı. Belgeler uzun uğraşlar sonucunda nihayet önceki akşam Sarp Sınır Kapısına ulaştı. Kim ne derse desin belgelerin kapıya gelmesinde Özer Uluslararası Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özer’in emek ve gayretleri büyüktür. Gerek sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayınlar gerekse gazete, internet medyası ve televizyonlara verdiği demeçler ile süreç hızlandı. Özer, önceki gece sabaha kadar da uykusuz kaldı. Gece yarısı Sarp Sınır Kapısına gitti. Orada mağdur olan şoförlerin yanında oldu. Sıra ile araçların sınırdan çıkmasına yardımcı oldu. Özer’e gece yarısı Kemalpaşa Kaymakamı Recep Gündüz ile UND temsilcisi Hakan Demircan’da eşlik etti. Sahayı boş bırakmadılar. Sabaha karşı Trabzon’a dönen Özer, uykusuz ama mutlu bir şekilde işinin başına geçti.

CORA TUSAŞ’TA

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’ni (TUSAŞ) ziyaret etti. Milletvekili Cora, ziyaretinde TUSAŞ Genel müdürü Temel Kotil ile bir araya geldi. Milletvekili Cora, Müdür Kotil ile yerli ve milli helikopterlerin ve SİHA’ların üretim tesisini gezdi.

Ziyaretle ilgili açıklamada bulunan Vekil Cora, “TUSAŞ Genel müdürü Temel Kotil beyfendiyi ve ülkemizin savunma sanayi alanında göz bebeği, Uluslararası alanda gurur abidemiz, yerli ve milli helikopterlerimizi, SİHA’larımızı ürettiğimiz Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığımızın ( TUSAŞ ) üretim tesisini ziyaret ettik. Bu gurur Türk milletine aittir. Maşallah” dedi.

GEDİKLİ’DEN ÇİÇEK TAKDİMİ

Milliyetçi Hareket Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli, polis haftası dolayısıyla Özel Harekat Trabzon Şube Müdürlüğünü ziyaret etti. Burada Şube Müdürü Yalçın İnceismail’e çiçek takdim eden Başkan Gedikli yaptığı açıklamada, “Bu vesileyle; Tüm emniyet mensuplarımızı takdirle ve sevgiyle selamlıyor, vatanı ve milleti uğruna canlarını veren tüm Emniyet mensuplarına da, Allah'tan rahmet, onların yakınlarına da ,halen görev başında bulunan polislerimize de Polis haftası ve Polis günü vesilesiyle; minnet ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

TEV’DEN ANLAMLI KOŞU

Türk Eğitim Vakfı Trabzon Şubesi gönüllüsü 12 koşucu, N Kolay İstanbul Yarı Maratonu kapsamında 8 Nisan Perşembe günü pandemi kuralları çerçevesinde bir araya gelerek iyilik peşinde koştu. Koşudan toplanan bağışlar ile Türk Eğitim Vakfı’nın “Kendine Yeten, Geleceğe Yetişen Kızlar” projesi kapsamında en az 4 üniversite öğrencisi genç kızın eğitimine katkı sağlanması planlanıyor. TEV Trabzon Şubesi için projeye katkıda bulunmak isteyenler 19 Nisan’a kadar bağış yapabilecek. 

USTAOĞLU’NUN MESAJI

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Türk Polis Teşkilatımızın 176. Kuruluş Yıldönümü ve 10 Nisan Polis nedeniyle mesaj yayınladı. Ustaoğlu, “ Ülkemizin huzur ve güvenliği için adalet, sabır ve hoşgörü ile görevini yerine getirme gayretinde olan “Polis Teşkilatımız” başarıları ile bizleri onurlandırmış; iç ve dış düşmanlarımıza karşı sağlam duruşu ile de milletimize daima gurur vermiştir. Vatanı ve milleti uğruna canlarını sakınmadan görevlerini ifa eden tüm emniyet mensuplarının zorluğu ölçüsünde de şerefli bu görevlerini sonsuz bir vatan ve millet sevgisiyle yerine getirmekte olduklarını bilmekteyiz. Köklü bir tarihe sahip olan Polis Teşkilatımız, kuruluşundan bugüne milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle halkımızın takdirini kazanmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle devletimizin bekası ve milletimizin refahı için toplumun huzur ve güvenliğini sağlayan Emniyet Teşkilatımızın 176’ncı kuruluş yıl dönümünü kutluyor; başta bu aziz görevi yerine getirirken görev başında şehit düşen kahraman polislerimizi rahmetle; gazi ve emeklileri de minnetle anarken, halen bu ulvi görevi yerine getiren Polis Teşkilatı mensuplarına da sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

BİONTECH TRABZON’DA

Türkiye’de uygulanmaya başlayan Biontech aşısı Trabzon’da da yapılmaya devam ediyor.

Bugüne kadar sadece Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinden sonra Fatih Devlet Hastanesinde de yapılmaya başlandı. Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta yaptığı açıklamada "Biontech (Alman) Covid aşısı Fatih Devlet Hastanesi'nde de başladı. Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kaşüstü Kampüsünden sonra, Fatih Devlet Hastanemizde de Biontech aşısı uygulamasına başlanmıştır. Her iki hastanemizde de vatandaşlarımız aşılarını yaptırabilmektedirler. Aşı sırası gelen vatandaşlarımızın toplum sağlığı için bir an önce aşılarını yaptırmalarını rica ediyorum." dedi.

MURAT ERTÜRK’Ü KAYBETTİK

Kebir Süt Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Karadeniz’in kayınpederi Hacı Murat Ertürk hayatını kaybetti. Merhum Ertürk dün Vakfıkebir ilçesi Güney Köyünde kılınan cenaze namazı sonrasında toprağa verildi. Merhum Hacı Murat Ertürk’e Allah’tan rahmet başta Cemil Karadeniz olmak üzere kederli ailesine başsağlığı dileriz.

SANCAR, ŞUBE MÜDÜRÜ OLDU

Şekerbank Artvin Şubesine müdür olarak atanan Akan Sancar, görevine başladı.  Bankacılık sektöründeki 17 yıllık kariyerinde birçok üst düzey görev yürüten ve Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Bankacılık Bölümü ve Anadolu Üniversitesi İşletme mezunu olan Akan Sancar, kariyerine 2004 yılında Siirt ilinde Oyakbank’ta başladı. Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) Hopa Şubesinde 2008-2011 yıllarında arasında KOBİ ve Tarım bölümünde görev yapan Sancar ardından 2011 yılı sonrasında Denizbank Artvin Şubesinde görev aldı. 2015 yılında Denizbank Artvin Şubesi Müdürü olarak atanan Sancar, yaklaşık 9 yıl boyunca bu görevini başarıyla yürüttü.   Artvin’in sevilen ve başarılı simalarından olan genç banka müdürü Sancar, 7 Nisan 2021 tarihi itibarıyla Şekerbank Artvin Şubesi Müdürü olarak yeni görevine başladı.

Editör: TE Bilisim