Milletvekili Örs önceki gün başarılı hizmetleri ile takdir toplayan Aydınlıkevler Mahallesi Muhtarı Oktay Turan ve azaları ile buluştu. Aydınlıkevler Mahallesinin Trabzon’un değişimi ve gelişimi noktasında çok kıymetli  ve huzurun hakim olduğunun altını çizen Örs mahalle sakinlerinin en kolay ve en güvenli adresi olan muhtarlarımızın daha rahat şartlarda hizmet verebilmesi için çalıştıklarını dile getirdi. Trabzon’da her zaman yapıcı iyimser ve diyaloğa açık bir muhalefet yaptıklarını da ifade eden İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs “Trabzon şehri bizim için kırmızı çizgi. Şehrimizin geleceği vatandaşlarımızın rahatı her şeyden önce gelir. Trabzon şehri de yapılan ne güzelliği ne de kötülüğü unutur” şeklinde konuştu. Ziyaret toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

TRABZON’DAKİ ARTVİNLİLER

Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet KÜLEKÇİ hemşerilerin ihtiyaçları ve talepleri konusunda özel bir hassasiyet gösteriyor. Yardımların çoğunu ise sessiz sedasız bir şekilde reklama kaçmadan çözümlediğine de şahitliğimiz vardır. Trabzon’da yaşayan Artvinlilerin büyük bir bölümü memur ve işçi kesimden oluşmakta. İş dünyasından çok fazla Artvinli olmayınca özellikle derneğin ayakta kalması ve hizmetlerin aksamadan yapılması konusu ise zora giriyor. İşin özeti dernek çoğu kez kaderi ile baş-başa kalıyor. Külekçi başkanın en çok zorlandığı konu hastalar.

 İstanbul ve Ankara’ya gidemeyen hastaların ilk durak yeri Trabzon oluyor. Uzun tedavi olmak zorunda olanların başkandan taleplerinin başında kalacak yer oluyor. İşte bu noktada söz bitiyor. Çoğu Artvinli hemşerilerimiz araçlarında yatıp-kalmak zorunda kalıyor. Malum ekonomik şartlar ortada .Giden-geleni bir hayli fazla olan Trabzon Artvinliler Derneği Başkanını geçen gün ise Artvin Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı Bora Mercan ve yönetim kurulu oldu. Artvin’den Trabzon’a gelen dernek yönetimi başkan Külekçi ile hasret giderdi. Ahmet Külekçi’nin kıymetini bütün Artvinlilerin iyi bilmesi gerektiğinin altını çizen Artvin Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı Bora Mercan başkan kendisi ile gurur duyuyoruz dedi.

UMMAN ÇOCUK NASIL BULUNDU?

Trabzon yaz dönemi inanılmaz bir turist akına uğruyor. Özellikle Araplar akın-akın geliyor. Yoğunluktan kaynaklı bir anlık dikkatsizlik  bazen istenmeyen olayların yaşanmasına da neden oluyor Önceki gün Suriyeli bir ailenin 8 yaşındaki oğulları Kemerkaya Mahallesinde bir anda kayboldu. Ailesi büyük panik yaşadı. Aileyi vatandaşlarla birlikte olay yerinde tesadüfen olan gazetemiz yazarı Ahmet Külekçi zor sakinleştirdi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin  devreye girmesi ile başlayan arama çalışması kısa zamanda mutlu sonla bitti. Umman adındaki çocuk  başka bir Suriyeli tarafından bulundu. Özelikle anne gözyaşlarına boğuldu sevinçten. Yetkililer başta alışveriş yapan aileleri uyararak çocuklarınızı mutlaka yanınızda tutun onları kollayın kalabalık ortamlarda kaybolduktan sonra panikliyorlar ve onlara ulaşmak daha zorlaşıyor uyarısında bulundular. Suriyeli aile kendilerine yardım eden Trabzonlu vatandaşlara teşekkür ederek yollarına devam ettiler. Külekçi’de Umman’a sarılarak onu rahatlattı ve ailesinin mutlu sona ulaşması sevincine ortak oldu.

AKŞAM SOHBETİ

Mehmet Atmaca, Trabzon’un kanaat önderlerindendir. Siyasetçi, aynı zamanda başarılı bir de iş insanıdır. Atmaca’nın Ayasofya’daki ofisi siyasilerin ve vatandaşların da uğrak noktasıdır. Atmaca’yı önceki akşam AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ziyaret etti. Ziyarette Trabzon’un sevilen iş insanlarından Adnan Bayram ve mahalle sakinleri de vardı. Meyve yediler, çay içtiler, gündemle ilgili sohbet ettiler.

SANAL FUARA KATILIM SAĞLADI

Karadeniz Teknik Üniversitesi Türk yükseköğretim sistemini, potansiyel uluslararası öğrencilere dijital ortamda tanıtmak maksadıyla Yükseköğretim Kurulu Başkanlığımız tarafından “Study in Türkiye YÖK Sanal Fuarı 2022” adıyla 3.sü düzenlenen Sanal Yükseköğretim Fuarı’na, Üniversitemizin uluslararasılaşma politikası ve hedefleri kapsamında katılım sağladı. Açıklamada “20-22 Temmuz 2022 tarihleri arasında düzenlenen sanal fuarda, Üniversitemizin birimleri, programları, kabul koşulları ve kontenjanları, burs ve konaklama imkânları başta olmak üzere merak edilen birçok konuda, uluslararası öğrenci adaylarını, çevrim içi görüşmeler ve seminerler yoluyla bilgilendirdik.” denildi.

VALİ İLE SOHBET

Trabzon’un Çarşıbaşı İlçe Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, Iğdır Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim’i ziyaret etti. Vali Sarıibrahim ile sohbet eden Nuhoğlu, “Iğdır Valimiz Sayın Hüseyin Engin Sarıibrahim’i ziyaret ettik. Bizler, iyilik medeniyetinin evlatlarıyız. Dünyadaki tüm insanların insani şartlarda yaşadığı bir dünya umuduyla” mesajı ile ziyareti sosyal medya hesabından paylaştı.

SARAL SINIRLARI AŞTI

Trabzon’da 1999 yılında kurulan Saral Gayrimenkul, yaptığı yatırım ve projelerle sınırları aştı. Saral Gayrimenkul içinden CESS Yatırım Pörtföyü de kurularak, Trabzon’un dışında İstanbul ve yurt dışı yatırımlarla kente döviz girdisi sağlanıyor. Şirketin CEO’su Semih Sarıalioğlu, bir fedakarlık daha yaparak İstanbul’da da ofis açtı. Sarıalioğlu, “Kıymetli Yatırımcılarım , Dostlarım ve Akrabalarım bildiğiniz üzere 24 yıllık gayrimenkul uzmanlığı tecrübemle güzel ülkemizin dört bir yanında sizlere hizmet vermekteyim. Son yıllar da İstanbul ve çevre illerden gelen yoğun taleplere daha hızlı çözüm bulabilmek amacıyla ailemden ve şehrim den fedakarlık yaparak İstanbul’da ofisimizi, ekibimizi başarılı bir şekilde kurduk çok şükür. Ben üzerime düşeni yaptım şimdi sıra sizlerde. İstanbul genelinde sizlerin ve tanıdıklarınızın gayrimenkullerini pazarlamaya talibim. Ben ve kurumlarımla ticari faaliyet kuranlar bilir, çözüm odaklı, pratik, hızlı ve en önemlisi güvenli bir çalışmayla gayrimenkulleri pazarlanır” dedi.

HACISALİHOĞLU MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve belediye meclis üyesi Ercan Konak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığını ziyaret etti. Kılıç ve İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu bir süre sohbet etti.  Hacısalihoğlu, “Ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

Editör: TE Bilisim