Ne iyi oldu bu paylaşım Ahmet Metin Genç Başkanım. Eminim bunu gören her vatansever, siyasi görüşü ne olursa olsun 'helal memleketime' diyecektir gururla. Siyaset üstü bir başarının müsebbiplerini alkışlamak böylesi bir vatan sevgisi ile olur çünkü.

Bu duruşu rahmetli Ecevit'e reva görenler utanıyor mudur acaba? Cevabı bilinmez ama AK Parti Hükümeti'nin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın riyasetinde 18 yıldır uyguladığı yerli ve milli politikalarla dünyaca Türkiye’mizin alkışlanır hale gelmesindeki takdire şayan başarısı, eminim rahmetli Ecevit gibi devleti için çabalayan cümle devlet adamlarımızın da huzurla uyumasına vesile olmuştur. Çünkü; güçlü Türkiye hepimiz için var.” dedi.
 
KORKMAYIN AK PARTİLİ OLMAZSINIZ
 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, “Bugün Amerika’ya yardım gönderiyoruz. Avrupa ve Amerika’nın süreçteki bulanık halleri tam bir perişanlıktır. Şu ana kadar Türkiye’nin içerisinde olmadığı insanlık arzu edildiği seviyede kendini göstermemiştir. Sadece başarıdan bahsetmiyoruz, Almanya çok başarılıda olsa kendinden başkasını tanımamaktadır. Türkiye 50 ye yakın ülkeye yardım elini uzatarak Türk’ün üstün vasfını dünyaya göstermiştir. Böylesine buhranlı bir dönemde siyasi mevzi kaybetme kaygısıyla hareket etmek, fuzuli konularda gündemi meşgul etmek insan haysiyetine ve toplum değerlerimize tamamen terstir ve izahı hiç yoktur. Ben şahsım ülkücüyüm ve üç hilâlden başka parti amblemi, liderimin işaret parmağından başka hiç bir hedef tanımam. Özellikle 2013 yılından beri ülkemiz birçok alanda olduğu gibi sağlık alanında da rüştünü dünyaya gösterdiğini kabul etmem beni Ak Partili yapamayacaktır. Hepinize tavsiyem vicdanen huzur bulmak istiyorsanız benim gibi yapın, korkmayın Ak Partili olmazsınız. Sadece kayıtsız şartsız devletini seven huzurlu bir insan olursunuz. Ne mutlu Türk’üm diyene.”
 
GÜRSOY ÇALIŞMALARI İNCELEDİ
 

Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, ilçede çalışmalarını ve incelemelerini sürdürüyor. Gürsoy, “Sahil parkımızdaki mescitlerin tadilatıyla alakalı incelemelerden sonra Yeşilyalı Çubuklu yolu üzerindeki dere ıslahı çalışmalarını DSİ Bölge Müdür Vekilimiz Emre Akçalı'yla birlikte kontrol ettik.” dedi.
 
BEŞİKDÜZÜ PAZARYERİ AÇILIYOR
 

Koronavirüs önlemleri kapsamında bir süredir kapalı olan Beşikdüzü Pazaryeri alınacak olan önlemlerle birlikte yeninden açılacak. Konu ile ilgili olarak Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun bir açıklama yaptı. Başkan Ramis Uzun yaptığı şunları söyledi; “İlçemizde her Perşembe günleri kurulan halk pazarı Koronavirüs salgını dolayısıyla halkımızın ve pazarcı esnafımızın sağlığı dikkate alınarak 26.03.2020 tarihinden itibaren kurulamamıştı. İçişleri Bakanlığımızın genelgeleri ve İlçe Hıfzıssıhha Kurulu karalarında kurulacak pazar yerlerinde aranan esaslar ve alınacak tedbirler açıklanmıştır. Mevcut Pazaryeri bu esaslara haiz olmadığı gibi gerekli tedbirlerin alınması da mümkün değildir. Bu itibarla inşaatı tamamlanan ancak resmî olarak faaliyete geçirilmemiş olan Kapalı Pazaryerinde Halk Pazarının kurulması zorunlu hale gelmiştir. Pandemi sürecinin yaşandığı bu süreçte gerekli Hıfzıssıhha tedbirleri alınarak Beşikdüzü Halk Pazarı 30 Nisan 2020 Perşembe günü kapalı pazaryerinde halkın hizmetine açılacaktır. Bu süreçte kapalı pazaryerindeki arazi sahiplerinin gösterdikleri anlayış dolayısıyla teşekkür ederiz” dedi.
 
ÇİÇEKLE TEŞEKKÜR ETTİLER
 

Kemaliye Mahallesi Muhtarı Ali İhsan Çavdaroğlu azalarıyla birlikte Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’yı makamında ziyaret ederek hem ilçede Koronovirüs ile mücadele için yaptığı çalışmalar hem de Kemaliye Mahallesine yaptığı hizmetlerden dolayı bir çiçekle teşekkür ettiler. Kemaliye Mahallesi Muhtarı Ali İhsan Çavdaroğlu, “Başkanımız Koronovirüs süreci boyunca halkımızı iyi bilgilendirerek çok güzel önlemler aldı. Ayrıca Mahallemizin sorunlarının çözümünde de bizlere her zaman destek oluyor. Bizlerde Başkanımızı ziyaret ederek bir çiçekle teşekkür etmek istedik. Kendisinden Allah razı olsun” diye konuştu. Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ise bu nazik davranışlarından dolayı Muhtar Ali İhsan Çavdaroğlu ve azalarına teşekkür etti.
 
HİZMETE DEVAM
 

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, 4,5 kilometresi asfalt, 4 kilometresi ise betonlanarak ulaşıma açılan Bozcaali Mahallesi yolunu inceledi. Yıllar sonra hizmete kavuşan Bozcaali Mahallesinin yol ağını yerinde inceleyen Başkan Erener, mahalle halkıyla el ele vererek, Bozcaali Mahalle yolunu sıkıntısız bir şekilde trafiğe kavuşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Yolun mahalle halkına hayırlı olmasını dileyen Erener, "Yakın zamanda Hayvan Barınağımız ve Ünlüce Mesire yerine giden stabilize yolumuzu betonlamaya başlayacağız" dedi.
 
ZİRAAT ODASINDAN FINDIK UYARISI
 
Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu,  açıklamalarda bulundu.
 
Üreticiyi uyaran Eyüpoğlu, “Fındıkta bu dönemde sağlıklı bitki gelişimi için toprak örneği sonucuna göre önerilen azotun ikinci kısmı verilebilir. Hastalık ve zararlılar bakımından ise özellikle son yıllarda üretim alanlarımızda yoğunluk kazanarak önemli verim kayıplarına yolaçan külleme hastalığıyla mücadelede ilaçlama dönemi olmakla birlikte fındık kurdu ve yeşil kokarca gibi zararlıların yoğunluğu tespit edilerek ilaçlama yapılması fındık verim ve kalitesinin arttırılması açısından önemlidir. Son yıllarda fındık üreticilerimiz için önemli ekonomik zarara neden olan fındıkta külleme hastalığının mücadele zamanı başlamaktadır.
 
İlk hastalık belirtileri için yağış ve nem miktarı önem taşımaktadır. Hastalık etmeni mart sonu nisan ayı içerisinde artan nem ile birlikte çoğalmakta, rüzgarlarla birlikte tüm fındık alanlarına yayılmaktadır. Hastalık ilkbaharda ortaya çıkmakla birlikte yapraklar, genç sürgünler ve yeni oluşan çotanakların zuruflarında zarar yapmaktadır. Bu şekilde hastalık verim ve kalitade önemli kayıplara neden olmaktadır. Hastalığın mücadelesinde kültürel önlemler olarak enfeksiyon kaynaklarının azaltılması için yere dökülen yapraklar ile hastalıklı bitki artıklarının toplanması , bulaşık dip sürgünlerinin kesilmeli, bahçede nem oranının azaltılması iyi bir hava sirkülasyonu ve yeterli ışıklanma sağlanabilmesi için budama ve yabancı ot mücadelesine önem verilmelidir.” dedi.
Editör: TE Bilisim