Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Babalar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, ailesi için her türlü fedakârlığı üstlenen, onların mutluluğunu kendi mutluluğu sayan babaların sadece bir gün değil her gün hatırlanması gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı;

“Hayatımızın her anında varlıklarıyla bizleri onurlandıran babalarımız, karşılıksız sevgi ve fedakârlığın timsalidir. Bizi biz yapan değerlerin başında güçlü aile yapısı gelmektedir ve ailelerin temel direği olarak görülen babalar; adalet, paylaşma, sorumluluk, sevgi, saygı gibi kavramların kuşaktan kuşağa aktarılmasında da belirleyici bir rol üstlenmektedir.

Çocuklarını geleceğe güvenle hazırlamak için özveriyle çaba harcayan babaların gönüllerinin her zaman hoş tutulması, vefa duygusunun da bir gereğidir. Ben de kendi adıma, daha çocuk yaşlarda babamdan öğrendiğim insanlara sevgi ve saygı göstermek, dürüstlük, çalışkanlık, vatana, millete bağlılık gibi değerleri hayatının her anında özümsemiş biri olarak, çocuklarıma da aynı değerleri aktarabilmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, hayatı boyunca maddi manevi tüm imkânlarını ailesi için seferber eden, tecrübeleriyle her zaman yol gösterici olan tüm babaların Babalar Günü'nü kutluyor; ahirete irtihal etmiş babalarımızı rahmetle ve minnetle yâd ediyorum."

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Arsin Fatih ve Güzelyalı mahalleleri ve ilçede yapımı yarım kalan doğalgaz hattı çalışmalarını tamamlamak için ilk kazmayı vuruldu. Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, çalışmaların tüm hızıyla başladığını ifade ederek “Haydi Bismillah! Fatih ve Güzelyalı mahalleleri ve ilçemizde yapımı yarım kalan doğalgaz hattı çalışmalarını tamamlamak için bugün ilk kazmayı vurduk. Vatandaşlarımızın yoğun talepleri sonrası işlemleri hızlandırarak hanelerini en kısa sürede doğalgazla buluşturmak için bugün çalışmalara tüm hızıyla başladık.” Şeklinde konuştu.

 “TAVRIMIZ NETTİR VE LANETLİYORUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Türk Bayraklı Atatürk posterini yırtan şahıslara tepki gösterdi. Oyman,“Dün gece saatlerinde Kemerkaya mahallemiz İpekyolu işmerkezi yanındaki sokaktan geçen bu iki şahıs(!) Türk Bayraklı Atatürk posterine saldırıp yere atıyor. Ama arka korkusundan arkayı kollamayı ihmal etmeyen bu şahısların o gülüşünün altındaki zihniyete daha önce de şahidiz. Milli değerlerimize ve Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e saldırı girişiminde bulunan her zihniyete tavrımız nettir ve lanetliyoruz. Soruşturma başlatılmış, Emniyet müdürlüğümüz titizlikle çalışarak sonuca en kısa sürede ulaşacaktır. Karanlıktan beslenenler, biz aydınlık yarınlara sarıldığımız sürece oradan çıkamayacaklar!” dedi.

VALİ ÇEBER’E 40. YIL ZİYARETİ

Rize Valisi Kemal Çeber, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın 40.  kuruluş yıl dönümü münasebetiyle, Rize SAGET-34 Bot Komutanı SG. GV. BCVŞ Mustafa Kürşat Taştan ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Vali Çeber, kabulde yaptığı konuşmasında, Sahil Güvenlik Komutanlığı, denizlerimizde emniyet ve asayişin sağlanması, yasadışı göç ve kaçakçılıkla mücadele gibi birçok görevi 40 yıldır başarıyla sürdürdüğünü belirterek, “ Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde, deniz yetki alanlarımızın emniyetinin sağlanmasında ve ulusal çıkarlarımızın korunmasında en büyük güvencemiz olan Sahil Güvenlik Komutanlığımız üstlenmiş bulunduğu görev ve sorumlulukları, her kademedeki nitelikli ve donanımlı personeliyle bugün olduğu gibi bundan sonra da başarıyla yerine getirmeye devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Sahil Güvenlik Komutanlığımızın 40. Kuruluş yıldönümünü içtenlikte kutluyor ve değerli mensupları ile ailelerine şükranlarımı, saygı ve sevgilerimi sunuyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Milletimizin huzuru ve ülkemizin bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, Gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi. Ziyarette Rize SAGET-34 Bot Komutanı SG. GV. BCVŞ Mustafa Kürşat Taştan, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın 40. Kuruluş yıldönümü kapsamında düzenlenen etkinlikler ve yapılan çalışmalarla ilgili Vali Kemal Çeber’e bilgi verdi.

TALEPLERİNE KAYITSIZ KALMADI

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, çocukların taleplerine kayıtsız kalmadı. Makamında ağırladığını çocuklara hediyelerini takdim etti. Vali Ustaoğlu, “Yavrularımızın bilgisayar talebine kayıtsız kalamazdık. Rabbim onlara zihin açıklığı versin.” Dedi.

REKTÖR ÇUVALCI’YA ZİYARET

Faroz Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mahir Sevgül, Sekreter Ahmet Burhan Altunayoğlu ve Dernek Üyesi Ahmet Salih Çakır, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’yı makamında ziyaret etti. Derneğin kuruluşundan bugüne gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgi verilen ve geliştirilebilecek iş birliklerinin önemine vurgu yapılan ziyarette, çalışmalarının hedefinde “İnsan ve Trabzon” olmak üzere iki hedef bulunduğu aktarıldı.

Dernek Başkanı Mahir Sevgül konuşmasında “İnsan sağlıklı mutlu, umutlu; Trabzon da güzel ve hakiki durumunda olmalıdır. Gayemiz güzel vatanımızın bir parçası ve konuşulan ilk on şehirden biri olmak; tarihi çok çok eski Trabzonumuza müspet yönde katkıda bulunmak, paylaşmak, istihdam oluşturmak ve istikbaline sermaye bırakmaktır. Trabzonumuzun oluşum ve ahvali konusunda Rektörümüze geçmiş, bugün ve yarını anlatan 2018 yılı raporumuz ile 2019 yılı tespitler ve tekliflerin bulunduğu dökümanımızı sunduk. Şehrimiz konusunda çok hassasız. Bu konuda dileğimiz istişare etmektir. Arzumuz, bizlerin ucundan yakalayıp yaşadığı hakiki Trabzon’u çocuklarımızın, torunlarımızın da yaşamasıdır. Bizleri çalışma grubunuza dâhil ettiğiniz için teşekkür ederiz. Rektörümüzün olumlu yaklaşımından mutlu olduk. Ortak çalışma arzusundayız.” dedi. Rektör Çuvalcı, duyduğu memnuniyeti aktardığı ziyaret, hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

RİZE BELEDİYESİ HAYVANLARI SAHİPSİZ BIRAKMIYOR

Rize Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından sokak hayvanlarına yönelik yemleme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çalışmalarını aralıksız sürdüren Rize Belediyesi, yemek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanlarına bulundukları ortamda mama dağıtmaya devam ediyor. Diğer yandan Rize’de şehrin esnafları ve vatandaşlarında da hayvanlara ilgi gösterdiği gözlerden kaçmıyor. Yemleme çalışmaları kapsamında şehri gezen ekipler karşılaşmış oldukları küpesiz bir köpeği ise Rize Belediyesine ait sokak hayvan nakil aracı ile alarak Hayvan Rehabilitasyon Merkezine götürdü. Burada yapılan kısırlaştırma ve tedavi işlemlerinin ardından küpesi takılan köpekler kanun gereği bulunduğu doğal ortama yeniden bırakılıyor.

Editör: TE Bilisim