7M Hastanesi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Özkurt ile Yönetim Kurulu Üyesi Engin Çakır ve Gazeteci-Yazar Hakkı Emiroğlu önceki akşam sohbet ettik. Yıldızlı’daki yeni restorant Çınık’taki sohbette Hakkı Emiroğlu Trabzon’un alt yapısı ve üst yapısı için düşüncelerini aktardı ve ‘Bunları da sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve TOKİ başkanımıza tek tek aktardım’ dedi. 7M yönetim kurulu başkanı Aydın Özkurt’ta hastanenin kuruluşundan bugüne aldıkları mesafeyi anlattı. 7M beklentilerin üzerinden bir performansa ulaştı. Halen transferler devam ediyor. Bu yapılanma da  Özkurt ve arkadaşları gece gündüz uyumadılar. Hastanenin açılışını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yapmasından büyük mutluluk duyan Özkurt, ‘Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Türkiye’nin bakanı ama Trabzon sevgisi her zaman içinde ve girişimciye yardımcı oluyor’ ifadelerini kullandı.
 


BAL’A NE DEDİLER?
 
MHP Genel Merkezinden aranan Ortahisar Başkan adayı Orhan Bal, ‘Biz sizi değerlendireceğiz bekleyin. Partiden kopmayın’’ mesajı verilmiş. Bal ise dün il başkanı Bekir Sıtkı Tarım’ı eleştirmiş.
 

 
BAŞKAN UYARIYOR
 
Trabzon Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, Çarşı-pazar geziyor. Pandemi sürecinde vatandaşları Maske, Mesafe ve Hijyen konusunda bizzat kendi uyarıyor.
 


 SÜRMEN’DEN GENÇLERE DAVET
 
AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen, Düzköylü gençlere çağrıda bulundu. Sürmen, “Kıymetli Düzköy’lü gençler. Yeni eğitim öğretim yılınız hayırlı olsun. Eğer evinizde derslerinizi takip edeceğiniz ekipmanlarınız yoksa sizi Düzköy Gençlik Merkezi’ne bekliyoruz.” dedi.
 

 
ÇANAKKALE RUHUNU YENİDEN YAŞADIK
 
Çanakkale savaşlarının tarihi ve manevi değerlerinin yaşatılması, tanıtılarak gelecek nesillere aktarılması adına Türkiye’yi gezen, 'Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi' Akçaabat’ta büyük ilgi gördü. Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran mobil TIR'ı gezerek, ilçede ziyarete açılmasının çok güzel olduğunu söyledi.  Çanakkale ruhunu yeniden yaşadıklarını söyleyen Yaşar Erbaşaran, “Bu TIR'ın ilçemize gelmesinde eneği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hemşerilerimizin Çanakkale’de şanlı bir tarihin nasıl yazıldığını, ecdadımızın bu ülkeyi nasıl savaşarak kazandıklarını yakından görmeleri için güzel bir fırsat oldu. Aziz şehitlerimizi andık. Onlar için dualar ettik.  Çanakkale'de mübarek topraklarda yatan, cennet vatanımız için, seve seve canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve vefat eden gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum" dedi.
 


BELEDİYE BAŞKANINDAN ŞAŞIRTAN SÖZLER
 
Ordu’nun Perşembe İlçe Belediye Başkanı Mustafa Sayım Tandoğan, sosyal medya hesabından kendisini eleştiren bir vatandaşa gösterdiği tepkiler şaşırttı. Belki de kendisine oy bile vermiş olan vatandaşın yol talebi karşısında, ‘Densiz’ diye hitap eden Tandoğan, “Arkamdaki Atatürk posterini görmeyen densiz nereye bakıyordun acaba. Kapım açık doğrudan bana ulaştın. Kaç belediyede direk başkana ulaşabiliyorsun. Söylediğin yol hakkında bilgim var. En kısa zamanda yapılacak. Yalan yanlış paylaşımlara susuyorum siz de marifet sanıyorsunuz. Boş insanların boş kafası” şeklinde yorum yazması şaşkınlıkla karşılandı. AK Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her fırsatta, ‘Halka tepeden bakmayın. İsteklerine cevap’ verin sözünü tersinden anlayan başkanın yorumları ilçede de günün konusu oldu.
 


 “BAŞKAN EKİM’DEN CB ERDOĞANA DESTEK
 
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek mesajı. Akdeniz’de yaşanan gerilimin ardından, Başkan Ekim’in Twitter’den yaptığı açıklamada, “Makron: ‘Sorunumuz, Türk halkıyla değil, Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile demiş’ Türk halkı, ilk kez halk oylamasıyla gerçekleşen seçimde Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı olarak seçmiştir ve sonuna kadar da yanındadır.” diyerek Cumhurbaşkanına desteğini esirgemedi.
 

 
MÜTERCİMLER’E TEPKİ
 
Gümüşhane Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu, bir televizyon programında İmam Hatip mezunlarını aşağılayan Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Erol Mütercimler hakkında Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Gümüşhane STK Platformu, yaptığı açıklamada, Haber Global’de yayınlanan Kayıt Altında isimli programın konuklarından olan Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Erol Mütercimler’in programda İmam Hatip mezunlarına alenen hakarette bulunarak aşağıladığı belirtilerek konuyla ilgili Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Yapılan açıklamada, “İmam Hatip Okulları, dişinden tırnağından artırarak, ekmeğinden boğazından kısarak, yokluk ve yoksulluk içindeki halkımızın destek verdiği, sahip çıktığı, kalbini ve sevgisini adadığı bir kurumdur. Bir asra yakındır eğitim ve öğretim alanında hizmet veren, gittikçe gelişen, ulusal ve uluslararası her düzeyde başarı gösteren, kanunla kurulmuş resmi bir eğitim kurumudur. İmam Hatip Okullarından mezun olup her derece ve kademede bu ülkeye hizmet veren, halkın her katmanından milyonlarca vatan evladı bulunmaktadır. Böyle bir kurumun mensuplarına kamuoyu önünde bir televizyon programında hakaret etmek haddi aşmaktır, bu asla kabul edilemez bir cüretkârlıktır” denildi.
 

 

Editör: TE Bilisim