Önceki gün sabaha karşı yaşama  veda Selahattin Sarıalioğlu’nun cenazesi dün öğle namazının ardından Arsin ilçesi Işıklı Mahallesi Merkez Cami'nde kılınan cenaze namazının ardından mahşeri kalabalık eşliğinde toprağa verildi. Sarıalioğlu kardeşler, son bir yıl içinde 2 kardeşlerini, annesi ve babasını kaybederek büyük acı yaşadılar. Merhumeye Allah’tan rahmet yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz.
 
Fahrettin Altun’dan 10 Ocak Mesajı
 
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun 10 Ocak Gazeteciler gününü kutladı:
 
‘Trabzon il müdürlüğü aracılığıyla basına şu mesajı geçti: ‘Dünyanın her köşesinde haber alma ve bilgi edinme ihtiyacını karşılamak adına fedakarca görev yapan, üstlendikleri sorumluluğun bilinciyle mesleğini icra eden medya mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Ülkemiz, bölgemiz ve dünyadaki gelişmeleri doğru okuyabilen, halkı objektif ve eksiksiz bilgilendirmeyi ilke edinmiş basın-yayın organlarının varlığı, sağlıklı bir kamuoyunun oluşmasının, dolayısıyla demokrasimizin eksiksiz işlemesinin önemli bir unsurudur.
 
Bu doğrultuda, yerelden ulusala kadar bütün medya kurumları ve çalışanlarının kritik bir fonksiyon icra ettiğine inanıyoruz. Teknolojideki hızlı gelişmeye paralel olarak, yazılı ve görsel basının yanı sıra internet gazeteciliği ve sosyal medya da halkımızın bilgilendirilmesinde önemli rol oynamaya başlamıştır. Haberin kamuoyuyla daha hızlı paylaşılmasına olanak sağlayan ve tüm dünyayı ulaşılabilir kılan bu teknolojik süreç aynı zamanda, dezenformasyonun ve yalan haberin hızla yayılmasını da mümkün kılmaktadır.
 
Toplumun doğru ve gerçek bilgiyle beslenmesinin önemini idrak etmiş, ilkeli ve objektif medya çalışanlarımız, dezenformasyon ve yalan haberle mücadelede önemli bir güçtür. Basın mensuplarının bundan sonra da sorumluluklarının bilincinde, ülkemizin gelişmesine ve ilerlemesine katkıda bulunmaya, birlik ve beraberliğimizin korunmasını her şeyin üzerinde tutarak görev yapmaya devam edeceğine inanıyorum. Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle, tüm gazeteci arkadaşlarıma başarılar diliyor, İletişim Başkanlığı olarak kendilerine her zaman destek olacağımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum.’
 
Akçaabat’ta Siyasi Kulisler
 
AK Parti’de kongre süreci start aldı. İlçelerde de siyasi kulisler konuşulmaya başlandı. Kısmen çay ocakları, kuaför salonları, parklar, terziler her yerde siyasi kulisler hararetli bir şekilde tartışılıyor.

Dün de Akçaabat İlçesinde biraz turladık. Halkın nabzını değerlendirdik. İlçe başkanı Ahmet Hüseyin Altınetepe’den ilçe halkı genel olarak memnun. Altıntepe’de ilçe başkanlığını iyi yapıyor. Altıntepe ilçe başkanı olarak ben yokum derse veya değişime gidilirse yerine ise eski ilçe başkanı Osman Çavuş ile hayırsever iş insanı Yaşar Erbaşaran’ın ismi ilçe başkanlığı için sokakta çok konuşuluyor.
 
Genç MÜSİAD  Göz Dolduruyor
 
Genç MÜSİAD Trabzon Şubesi, Fatih Garip’in takım kaptanlığında güzel işlere imza atıyor.

Yurt içinde bir çok MÜSİAD şubesini geride bırakarak ilk sıralarda başarılardan söz ettiren Trabzon ekibi, sınırları da aşarak ülke dışında ki MÜSİAD şubeleri ile de güzel ilişkiler kuruyor. Tanı, Tanış, Ticaret Yap, sloganı ile gençlerin birbirleri ile kaynaşmasını sağlayan Trabzon şubesi çalışmaları ile de göz dolduruyor.
 
‘Basın sesimizdir’
 

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, kamuoyunu basın meslek ilkeleri çerçevesinde eksiksiz, tarafsız ve doğru bilgilendirerek, demokrasinin işlerliği açısından önemli bir görevi yerine getiren tüm gazetecilerin ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladığını kaydetti.
 
Rektör Unutmadı
 
‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ olması dolayısıyla GÜ Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, bir kutlama mesajı yayımladı. Rektörümüz mesajında şunları dile getirdi: “Zor şartlarda görevlerini yapan, düşünceleri ve yorumları ile toplumu bilgilendiren, demokrasinin güçlenmesine her zaman katkıda bulunan tarafsız ve özgür basının 59’uncu yıldönümü kutlu olsun.

Gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak amacıyla 1961 yılından bu yana her yıl  ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ olarak kutlanmaktadır. Toplumun gelişimi ve kalkınma süreci, basın çalışanlarının desteği ile daha hızlı olmaktadır. Kamuoyunu basın meslek ilkeleri çerçevesinde doğru, dürüst ve tarafsız bir şekilde bilgilendiren gazeteciler, yaşamın vazgeçilmez unsurları arasına girmiştir. Ülkemizin ve Gümüşhane’mizin sorunlarını, ihtiyaçlarını, taleplerini yetkililere ve kamuoyuna aktaran, sorunların çözümünde önerileriyle toplumumuzun daha sağlıklı bir şekilde ilerlemesine yardımcı olan, mesleğinin gerektirdiği ilkelere her zaman dikkat eden, sorumlu gazetecilik anlayışı gösteren değerli gazetecilerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler’ gününü kutluyor, görevlerini yaparken vefat eden tüm basın mensuplarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum.”
 
Engin Nur Kutladı
 
Trabzon Eğitim-Sen Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Engin Nur gazetecileri unutmadı. Yazılı açıklamasında özetle şöyle dedi: ‘Basın, vatandaşın gören gözü, işiten kulağı ve söyleyen dili olarak çağdaş demokrasilerin en temel unsurlarından birisidir.

Gazeteciler iş güvencesinden yoksun, soruşturma, mesleklerini sürdürme uğraşı verirken, özellikle yerel basın gazete kağıdının alımında uygulanan yüksek vergi yükü, matbaa, dağıtım, personel giderleri, ajans aboneliği, telif gibi artan maliyetler yanında artan tiraj kaybı ve düşen ilan gelirleri gibi hayati sorunlar yaşamaktadır. Gazetecilik mesleğinin onurunu ayaklar altına almadan, eğilmeden, bükülmeden, boyun eğmeden, mesleğini etik ve ahlaki kurallarına uygun yapan tüm gazetecilere saygılarımı sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle yılmadan mesleğinin onuru için mücadele eden basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum.’
 
Rahmi Üstün’den Mesaj
 
Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Üstün, “Demokrasinin gelişmesinde ve sağlıklı bir toplumun oluşumunda tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir gazetecilik anlayışı önemlidir.

Haber verme, denetim, eleştiri, eğitim, eğlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri vardır. Gazetecilik, her koşulda gerektirdiği dinamizm ve fedakârlığıyla icrası zor, ülkenin vicdanı olma vasfını elinde bulunduran nadide mesleklerden biridir. Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi için her şartta görevleri peşinde koşan, mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden, başta Trabzon olmak üzere bütün basın çalışanlarının ve gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, meslek hayatlarındaki başarılarının devamını dilerim.”
Editör: TE Bilisim