‘Kostaki Konağı 31 Ocak 2018 tarihinde tadilat amaçlı kapatıldı ve bu kapalılık hala devam etmektedir. Süreçte iki müteahhit değiştirilen yapı her değişiklikte tahribata uğramış, müteahhit geçişlerde sahipsiz kalmıştır. Tadilat süresince binanın su aldığı, binada geri dönülmez tahribatlar olduğu yönünde söylentiler çıkmıştır. Sayın Valimiz üzüntüsünü belirttiği yapı hakkında kamu vücdanını rahatlatmak ve bu söylentilerin önüne geçmek için yapıya basın mensuplarını davet etmeli, tadilatta gelinen süreci göstermelidir. Kamu vicdanı bu ziyaretten sonra binanın tadilatının bugün başlasa bile en az 3-4 sene daha bitmeyeceği yönünde mutabık kalacaktır. Şehrin valisinin şehirde bulunan bir turizm envanteri ile ilgili üzüntüsünü dile getirmesi mutluluk vericidir. Bu sayın valimizin turizme verdiği önemi göstermektedir.

Sonuçta hiç bir yönetici emri iradesinde bulunan bir tarihi eserin tadilatının yılan hikayesine dönmesinden mutlu olmaz.  Sayın valimizin belirttiği üzüntü sadece tadilat surecini değil Kostakide hapis kalan tarihi eserleri de kapsamaktadır. Sayın valimizin bu üzüntüsünü bir nebze olsun azaltacak bir önerimiz var. Bu onerimizi 1-2 yıldır dile getirmekteyiz. Gelinen süreçte Nemlizade konağının müzeye dönüştürülmesi ile Kostaki konağında rehin kalan tarihi eserler sergilenir, Trabzon yeni bir müzeye kavuşur, kamu vicdanı rahatlar ve sayın valimizin üzüntüsü bir nebze olsa diner. Aynı zamanda Kostaki konağının yeni müteahhidi üzerinde olusacak açılış baskısıni hafifletir ve tadilat sağlıklı bir şekilde ilerler. Sadece bunlar degil. Nemlizade konağının müze olmasi Pazarkapı’dan-Boztepe’ye uzanan bir gezi aksi olusturmus olur.’

TİCARET BAKANLIĞI DENETLESİN

TTSO Meclis Üyesi ve Sebze Meyve Hali Dernek Başkanı Ercan Şılbır, kayıt dışı ekonomi ve zincir marketleri izleme ile yetkili il Ticaret Müdürlüğüdür ne işle meşguldurlar merak ediyorum’ dedi.

 “İMAMOĞLU İSTANBUL'U UNUTMUŞTUR”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Tarım, “Türkiye'de güzel yapılan hiçbir şey bulamayanlara hatırlatmakta yarar vardır. Trabzon havaalanı artık ihtiyaca cevap veremediğinden dolayıdır ki; Ulaştırma Bakanlığımız tarafından yeni hava alanı için dört buçuk milyar bütçe ayrılmış ve yapımı kabul edilmiştir. Aman bu havaalanını zamanında bitirelimki; geçici olarak Rize Havaalanını kullanacak olmamızın dedikodusunu çıkarmasınlar.

Kara teslim olan İstanbul için bir şey söylemek gerekiyorsa; İmamoğlu Cumhurbaşkanlığı adaylığına yoğunlaşmış ve İstanbul'u unutmuştur. Türkiye'nin en yakın gündemi ise İngiliz istikbaratının başındaki bir büyük elçiyle ne görüşülmüştür. Bu başarısız yönetim biçimi sonucunda en mutlu kişi #Kılıçtaroğludur ve İmamoğlu mağlup olmuştur. Siyasi vizyonsuzluğunun sonucu makyaj erken akmıştır.” dedi.

“HER ŞEY SANAYİCİNİN SIRTINDA BIRAKILIYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, “Ülkede Sanayi tesisleri elektrik kısıtlaması sebebiyle kapatılıyor, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Başkanımız Ekrem İmamoğlu haberiyle gündemde. Yazık. Bakın aslında bir temel atma törenindesiniz ancak Bakanların CHP’ye laf yetiştirmesine alışmış olsak da dikkat çekici başka bir cümle var; “bu kesintileri aslında sanayicimiz fazlasıyla telafi edecek güce sahip.” Özet olarak “biz bu zarar konusunda elimizden geleni yapacağız” demek yerine “siz halledersiniz” düşüncesiyle her şey sanayicinin sırtında bırakılıyor. Çok yazık.” İfadelerini kullandı. 

YENİDEN TONYA MYO MÜDÜRLÜĞÜNE ATANDI

Trabzon Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu’na Müdür ataması yapıldı. Tonya MYO Müdürü Öğr. Gör. İlyas Ün 3 yıllık görev süresinin dolmasının ardından, Rektör Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu tarafından 2’nci kez Tonya MYO Müdürü olarak atandı. Müdür Ün konu ile alakalı yaptığı açıklamada, “Trabzon Üniversitesi Tonya Meslek Yüksekokulu Müdürlük görevine yeniden atanmış bulunuyorum. Bizleri bu göreve 2. kez layık görerek tensip buyuran Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu Hocamıza en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Hakkımızda hayırlı, mübarek olsun. Rabbim utandırmasın.” dedi.

Samsun doğumlu olan Öğr. Gör. İlyas Ün, İstanbul Medipol Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden 2015 yılında mezun oldu. Ün,  aynı üniversitede yüksek lisansını tamamladıktan sonra 2017 yılında Tonya Meslek Yüksekokulu’nda öğretim görevlisi olarak göreve başladı. Göreve başladıktan 7 ay sonra, Tonya MYO Kurucu Müdürü Prof. Dr. Nuri İhsan Kalyoncu tarafından Müdür Yardımcılığı’na atandı. 2017-2019 yılları arasında Tonya MYO Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Ün, 2019 yılının Ocak ayında Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu tarafından Tonya MYO Müdürü olarak atandı. 3 yıllık Müdürlük görev süresinin dolması üzerine yine Rektör Aşıkkutlu tarafından 3 yıllığına Tonya MYO Müdürü olarak atandı.

ÇARŞIBAŞINA HAYIRLI OLSUN

AK Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hakan Kocaman, Çarşıbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü Binası için müjdeli haberi verdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya teşekkür etti. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan İlçe Başkanı Hakan Kocaman, “Çarşıbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası inşaatı yapım işi 15.02.2022 tarihinde Valilik (YİKOB) tarafından ihale edilecektir. Bu önemli yatırımın ilçemize kazandırılmasından ötürü İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya İlçem adına teşekkür ediyorum” dedi. Çarşıbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü Binasının toplam inşaat alanı 1244.61 metrekare olacak. Yer tesliminden itibaren 700 takvim gününde tamamlanacak.

MAÇKA İLÇE BAŞKANLIĞINA ŞAHİNLER

Gelecek Partisi İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu ve Bölge Koordinatörü Mehmet Kuğu Maçka ilçe başkanlığına atanan Özgür Yusuf Şahinler’in Yetki belgesini takdim etti.  Yapılan açıklamada “Yapmış olduğumuz istişareler neticesinde Maçka İlçe Başkanlığına Özgür Yusuf Şahinler atanmıştır. Özgür başkanımıza yeni görevinde başarılar diliyoruz. Yetki belgesini takdim eden Bölge Koordinatörümüz Mehmet Kuğu başkanımıza katılımları nedeniyle teşekkürlerimi sunuyorum. Maçkamıza ve tüm Gelecek ailesine hayırlı olsun.” denildi.  Gelecek Partisi İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu, yaptığı açıklamada çalışmalarını sürdüreceklerini ifade ederek başarı diledi.

HAYATİ İNANÇ’IN GİRESUN SÖYLEŞİSİ ERTELENDİ

"En değerli iş insana yatırım" inancında olan Hayati İnanç’ın Giresun’un Espiye ilçesinde yapacak olduğu söyleşi kötü hava koşulları nedeniyle ileri tarihe alındı. Klasik eserlerden edindiği heyecanı, her yaştaki gençlerle paylaşmayı kendisine ilke edinmiş bilge isim  TRT ekranlarında "Can Veren Pervaneler" programını hazırlayıp sunuyor. Aynı konuda 4 kitabı yayımlanan Hayati İnanç, Espiye Kaymakamlığı ile Espiye Belediyesi’nin ortaklaşa düzenleyeceği söyleşi programı yoğun kar yağışı nedeniyle ertelenmek zorunda kaldı.  Programın ileri tarihe alındığına dair sosyal medya hesabından açıklama yapma gereği duyan Espiye Kaymakamlığı, “Kaymakamlığımız ve Espiye Belediye Başkanlığının organize ettiği ve bugün(dün) yapılması planlanan "Hayati İNANÇ ile Söyleşi" programı, olumsuz hava koşulları nedeniyle 03 Mart 2022 Perşembe günü saat 19:00'a ertelenmiştir. İlanen duyurulur.”notuyla paylaştı. 1961 yılı Şubat ayında Denizli'nin Çameli ilçesinde doğan İnanç, Büyük dedesi hacca giden Muğlalı bir ağa tarafından köle olarak Medine'den getirilen bir kişi. Son olarak İnanç’ın aslen Sudanlı bir kökene sahip olduğu da kaydedildi.

ENGELLİLERİN YÜZÜ GÜLDÜ

Trabzon’un Düzköy İlçesi Doğankaya Mahallesi Muhtarı Mümin Surul, mahallesindeki engelli çocukların yüzlerini güldürdü. Muhtar Surul, engelli çocuklara gıda yardımının yanı sıra, eşofman takımı ve tablet hediye etti. Çocukların yüzlerindeki gülümsemenin kendini mutlu ettiğini ifade eden Surul, “Hayattaki hiçbir yarış hayırdan dana güzel değildir. Yarış yapacaksak bu hayırda olmalıdır. Bunları tamamen Allah rızası için yapıyoruz. Allah hayırseverlerden de vesile olanlardan da razı olsun. Mutluluğa ortak olmak çok güzel bir duygu” dedi.

Editör: TE Bilisim