Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleşen kongreyi protokolden izleyen Çebi, yeni yönetimin hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Çebi, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle AK Parti Trabzon 7. Olağan İl Kongremizi gerçekleştirdik. İl Başkanlığı görevine gelen Sezgin Mumcu Başkanımıza ve Yönetim Kuruluna çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

AMACIMIZ HUKUK VE REFAH

DEVA Partisi’nin Genel merkezi’nden açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi. ‘Genel Başkanımız Ali Babacan’ın katıldığı bir internet yayınındaki açıklamalarının çarpıtılmasına iktidarın küçük ortağı Gazi Meclisimizin kürsüsünden katılmıştır. Ülkemizi derin bir yönetim krizine sokan ve günbegün fakirleştiren Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi sayesinde iktidar gücünü kullanabilen küçük ortak, gerçekte Meclisimizin dördüncü partisinin başındadır. İktidar yetkisini büyük ortaktan devşiren bu partinin başkanı, geçmişte olduğu gibi, memleketin hayrına çalışmamaya istikrarlı bir şekilde devam etmektedir. Bugün partimize ve genel başkanımıza hakaret eden, tehditler savuran bu kişiye bir kez daha hatırlatmak istiyoruz: Sorumluluktan kaçamazsınız. Tıpkı 2001’de olduğu gibi yine iktidar ortağısınız. DEVA Partisi’nin tarihimize ve milletimize olan borcu; özgürlüklerin doyasıya yaşandığı, refahın ve hukukun tesis edildiği yeni bir sistem inşa etmektir. Bu yoldaki ödevimiz hem yönetim sistemini hem de yöneten zihniyeti değiştirmektir.’

SELÇUK ERBAŞARAN ANA KADEMEDE

Akçaabatlılar Vakfı Başkanı, iş insanı Yaşar Erbaşaran’ın oğlu Selçuk Erbaşaran, önceki gün gerçekleşen AK Parti 7. Olağan Trabzon İl Kongresinde, il başkanlığına seçilen Sezgin Mumcu’nun ana kadrosunda yer aldı. Aytemiz Erbaşaranlar Petrol İstasyonunun CEO’luğunu yapan genç, dinamik, atılgan ve başarılı iş insanı Selçuk Erbaşaran, AK Kadrolarla da en iyi şekilde çalışarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çok önem verdiği Trabzon’da oy oranlarını yükseltmek için mücadele edeceğini söyledi.

ATMACA ‘A’ TAKIMDA

AK Parti Trabzon teşkilatlarının sevilen siması, haksızlığa asla gelemeyen Mehmet Atmaca, Sezgin Mumcu’nun listesinde yer aldı. Partinin kuruluşundan itibaren bir çok cefayı çeken, en zor zamanlarda il yöneticiliği ve Düzköy İlçe Başkanlığı yapan Mehmet Atmaca, 7. Olağan kongre de yeniden yönetimde görev aldı. Daha önce yönetimde görev almayacağını, partiye dışarıdan her türlü desteği vereceğini ifade eden Atmaca, gelen ısrarları kıramadı ve yönetimde yer aldı. ‘Bana nerede ihtiyaç varsa seve seve orda olurum’ diyen Atmaca, tecrübesi, bilgi birikimi ve mütevazi kişiliği ile yönetimin abilerinden olacak.

BU MUHTAR ÇILDIRMIŞ OLMALI

Trabzon'un Ortahisar İlçe Pelitli Mahalle Muhtarı Mustafa Koç, kendini eyalet muhtarı olarak görmeye başladı. Daha önce yaptığı fevri çıkışlar dolayısı ile bir süre görevden uzaklaştırılan Koç, sosyal medya hesabından yine esti gürledi. Muhtar Koç, AK Parti kongresini eleştirerek, "Sn Valim ,Sn Kaymakamım Sn Karakol Komutanımız Osman Yüzbaşının talimatıyla kahvede okey oynuyoruz diye bize 3150 TL yazılan cezaları onaylatıp bizlere havale ettiniz .Eğer sizlerde Azıcık delikanlılık varsa hayrigüre gelin sosyal mesafeden ceza yazın .delikanlılık kahvede çay ocağında üç beş kişiye ceza yazmak değildir. Mustafa Koç Eyalet Muhtarı" paylaşımı yaptı.

TANIŞ ANKARA’DAN MÜJDELERLE DÖNDÜ

Gümüşhane Merkeze bağlı ArzularKabaköy Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış, Ankara’ya gerçekleştirdiği ziyaretin ardında müjdelerle döndü. Tanış Ankara’da gerçekleştirdiği ziyaretler sonucunda beldeye Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 465 bin hibe desteği ve 50 yeni çöp konteynırı, belediyemizin uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak olan 928 bin TL değerindeki eskavatörü de belediye bünyesine kattı. Tanış, yeni iş makinesi ve çöp konteynırlarının belediyeye hayırlı olmasını dileyerek, “Ankara ziyaretimizi dolu dolu gerçekleştirdik. MHP Gümüshane İl Başkanı Nadim Aydın'ın nezaretinde Gümüşhane'deki MHP'li belediye başkanlarımızla Ankara'yı ziyaret ettik. Destek ve katkıları için Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, İl Bank Genel Müdürü Yusuf Küçük'e halkımız adına şükranlarımı sunuyorum. Yeni iş makinesi ve çöp konteynırları belediyemizin uzun yıllar hizmetinde olacaktır. Ayrıca 465 Bin TL'lik hibe desteği ile de üst yapı çalışmalarını yapacağız. Yeni makinemiz de hayırlar getirsin” dedi.

 “NASIRLI ELLER ÖPÜLDÜ, İYİ Kİ VARSINIZ"

Of ilçe Jandarma ekipleri vatandaşları yalnız bırakmıyor. Jandarma ekipleri yaşlı vatandaşları evlerinde ziyaret etti. Yapılan açıklamada, “Nasırlı eller öpüldü, iyi ki varsınız. Of İlçe Jandarma Ekiplerimiz  Kimsesizlerin Kimsesidir” prensibi doğrultusunda, sorumluluk bölgesinde  ikamet eden eli öpülesi büyükleri evlerinde ziyaret ettik.  Soğuk kış günlerinde yaşlı Anne ve Babalar ziyaret edilirken. Başta sağlık ve birçok konuda sohbet edilerek, vatandaşlarımızın yalnız olmadığı, "Tek vazifemiz Hakk’a ve halka hizmet olarak görüyoruz. Her zaman, her yerde vatandaşın hizmetinde olduğu maneviyatı vurgulanmıştır.” denildi.

“İŞ BİRLİĞİ İÇERİSİNDE OLACAĞIZ”

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TTSO) ziyaret eden HABİTAT Derneği Başkanı Sezai Hazır, Başkan M. Suat Hacısalihoğlu ile başta eğitim faaliyetleri olmak üzere gerçekleştirilecek projeler konusunda bir görüşme gerçekleştirdi. HABİTAT Derneği Başkanı Sezai Hazır, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile pandemi döneminde üyelerine yönelik önemli çevrimiçi eğitim programları gerçekleştirdiklerini belirterek, "Dijital Pazarlama Eğitimi, Finansal Okuryazarlık Eğitim, Blockchain Eğitimi, Finansal Risk Yönetimi Eğitimi, KOBİ'ler için Dijital İş Süreçleri gibi birçok eğitimi ortak olarak düzenledik. Bundan sonra da başta eğitim olmak üzere ortaklaşa birçok faaliyet yapacağız" dedi. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da, oda üyesi firmaların gerek dışa açılması gerekse e-ticaret kapasitelerinin artırılması için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini vurgulayarak, "HABİTAT Derneği ile ortak düzenlediğimiz eğitimler de bunun önemli bir parçası. Bir süre önce Dijital Eğitim Seferberliği adı altında yoğun bir çevrimiçi eğitim programı düzenledik. Bundan sonra da bu tür faaliyetlerimiz devam edecek" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim