CHP Trabzon milletvekili Ahmet Kaya ve Ortahisar ilçe Başkanı Fatih Suat Oyman TUFAD Trabzon Şube başkanı Metin Bak’ı ziyaret ederek Antrenörlerin sorunları ile ilgili görüş alışverişinde bulundular.

CORA TÜRK-İŞ’TE

AK Parti Trabzon Milletvekili Av.Salih Çora Türk-iş il temsilcisi ve 1 Nolu Yol-iş Şube Başkanı Gökhan Gedikli’yi ziyaret ederek özellikle taşoran işçilerin sorunları ile ilgili bilgi aldı.

EYÜPOĞLU AĞIRLADI

Akçaabatlılar Vakfı Başkan Yardımcısı, iş insanı Baki Eyüpoğlu, dostlarını sabah kahvaltısında ağırladı. Bir dönem siyasette yapan Eyüpoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, iş insanları Adnan Bayram, Mehmet Arslan, Eyüp Kitapçı, Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Osman Bulut, hastane müdürü Davut Gedikli ile yakın dostlarını Düzköy Yolu üzerindeki iş yerinde kahvaltıda ağırladı. Sohbet ederek, gündem de değerlendirdiler.

ERBAŞARAN AİLESİNİN ACI GÜNÜ

Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran güne acı haber ile başladı. Erbaşaran’ın yengesi, sendikacı Engin Erbaşaran’ın annesi Hacı Fatime Erbaşaran, hayatını kaybetti. Erbaşran’ın cenazesi dün öğle namazının ardından Akçaabat Özdemirci Mahallesinde kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığında toprağa verildi. Erbaşaran ailesine başsağlığı diliyoruz.

BEŞ KARDEŞ EL ELE

Türkiye’de de Trabzon’da da ortak iş yapmak çok zordur. Hele hele ki uzun yıllar imkansız gibidir. Bu tabuyu Trabzon’da yıkan Güneş kardeşler, ticaret hayatına atıldıkları 1985 yılından beri 37 senedir el ele ticaretlerini sürdürüyorlar. El arabası ile seyyar satıcılıktan başladıkları ticaretlerinde el ele vererek her geçen gün büyüyen ve Türkiye’de örneği olmayan, Trabzon’dan tüm bölgeye hitap eden Özgüneş markasını yaptıkları projeler ve AR-GE çalışmaları ile hep daha ileriye taşımanın, hep istihdama katkı sağlamanın peşindeler. Kardeşlerden Halis, Harun, Nihat, Erol (Çakır) ve Adem Güneş, dün 2021 yılının değerlendirmesini şirkette yaptılar. 2022 yılında yapılacak projeler ve açılacak yeni mağazaların istişaresini gerçekleştirdiler. Toplantının sonunda şirketin meşhur balkonuna çıkan kardeşler el ele birlik ve beraberlik fotoğrafını çektirdiler. Şirketin yönetim kurulu başkanı Halis Güneş, “Elele verdik, kol kola geldik. Gençlere değer verdik. Annemizin duasını aldık. 37 yılı böyle mutlu ve huzur içinde geçirdik. Fabrikaların desteğini aldık. Firmamıza ve esnaflarımıza destek veren herkese teşekkür ederiz” dedi.

BAŞKAN GENÇ’E ZİYARET

Genel Kurul sonrası ziyaretlerine ara vemeden devam eden Ortahisar Gazeteciler Cemiyeti Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i Cemiyet başkanı İbrahim Hakkı Emiroğlu ve Yönetyim Kurulu üyeleri ile birlikte ziyaret etti. Ziyarette Emiroğlu Ortahisar Gazeteciler Cemiyetine bir ye tahsisi edilmesi hususunda rica da bulundu. Bu ricaya karşılık Başkan Genç de basın yayın çok önemli bu konuda elimden geleni imkânlarımız dâhilinde yapacağım. Trabzon’a Basın müzesini kazandırdıklarını ifade eden Başkan Ahmet Metin Genç Ortahisar’ın eski otantik haline gelebilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Basın müzesinin bulunduğu “Sarayatik” sokak ta bu çalışmayı başlattık. Basına ve yayına da önem verdiğini vurguladı. Trabzon’un sorunlarının konuşulduğu ziyaret karşılıklı iyi temennilerle sona erdi.

MHP’DEN FATTAHOĞLU’NA ZİYARET

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım ve beraberindekiler,  Trabzon il Milli Eğitim Müdürlüğü görevine başlayan Burak Fettahoğlu’nu ziyaret etti ve hayırlı olsun dileklerini ilettiler.

NEDEN TRABZON YOK?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, Sivas Demirağ Organize Sanayi Bölgesi cazibe merkezi kapsamındaki iller kapsamına alınması ile ilgili sosyal meday hesabından açıklama yaptı. Başkan Hacısalihoğlu, “29.12.2021 tarih ve 4976 sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile Sivas Demirağ Organize Sanayi Bölgesi cazibe merkezi kapsamındaki iller kapsamına alınmış. Neden Sivas  var demiyorum neden TRABZON  yok diyorum. Bizim bu kapasitemiz yok mu? Trabzonun sanayicisi işadamı bunu hak etmiyor mu?Akp lı vekiller her fırsatta Trabzonu yatırıma boğduklarını söylerken böyle bir imkanı neden şehrimiz için düşünememişler? Yoksa syn İmamoğlu na laf yetişirmekten Trabzon ve sorunlarını unutmuşlar mı.” dedi.

ÇEBER, FATMA’NIN SEÇİM VAADİNİ YERİNE GETİRDİ

Rize Valisi Kemal Çeber, “Başkan seçilirsem Rize Valisini sınıfa davet edeceğim” vaadinde bulunan 3. sınıf öğrencisi Fatma Minel Karaoğlu’nun daveti üzerine okulu ziyaret etti. Şevket Yardımcı İlkokulu 3. sınıfı öğrencisi Fatma Minel Karaoğlu sınıf başkanlığı seçimlerinde “Başkan seçilirsem Rize Valisini sınıfa davet edeceğim” vaadinde bulundu. Başkanlık seçimlerini kazanan Fatma Minel Karaoğlu, vaadini yerine getirmek için babası aracılığıyla Vali Kemal Çeber’e ulaşarak, okula davet etti. Vali Kemal Çeber, yoğun programına rağmen Fatma Minel Karaoğlu’nun davetini geri çevirmeyerek Şevket Yardımcı İlkokulu’na gitti. O sırada teneffüste olan öğrenciler Vali Çeber’i büyük bir coşkuyla karşıladı. Bu sırada araca binmek istediğini söyleyen öğrencileri gören Vali Çeber, makam şoförüne öğrencileri araca bindirerek bahçede tur attırmasını söyledi. Minik öğrenciler sırayla Valinin makam aracına binerek okul bahçesinde tur attı.

Editör: TE Bilisim