Kurt, Trabzon’da uzun yıllardır hizmet veren Demirkırlar camisinin uzun süredir imamı olmadığını söyleyerek, İl müftülük yetkililerine çağrıda bulunup, ‘Burası Trabzon’un kalbi buraya hem vaiz hem de namaz kıldıracak ehil bir imam bekliyoruz.’ Dedi.

ZORLUOĞLU’NA ZİYARET

Trabzon’un Vakfıkebir Kaymakamı Hacı Aslan Uzan, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu ziyaret ederek çalışmaları ile ilgili bir aktardı ve Büyükşehir ile ilçenin işbirliğini konuştu.

ŞEFAATLİ’DE AKRABA ZİYARETİ

Gümüşhane’nin ArzularKabaköy Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış, yıllar önce ArzularKabaköy’den çıkıp, Yozgat’ın Şefaatli İlçesine yerleşen akrabalarını ziyaret etti. Akrabalarını ziyaret etmek için Şefaatli’ye giden Tanış, uzun zaman üzerine akrabaları ile bir araya gelip hasret giderdi. Tanış, “Şefaatli’de akrabalarımızı ziyaretimizden. Onları sağlıklı görmen beni de mutlu etti” dedi.

BİR BAŞKA OLUR ESNAF KAHVALTISI

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, esnafla yapılan kahvaltının tadına doyamıyor. Altıntepe, esnafların kahvaltı sofrasına oturdu, kahvaltısını yaptı, çayını yudumladı, sohbet etti. Altıntepe, “Akçaabat’ta esnaflarımızın kahvaltılarına ortak olduk. Dualarınız gücümüze güç katıyor. Var olun. Hayırlı işleriniz olsun” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A SMA MEKTUBU

Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ, başta SMA Tip-1 hastası Yunus Emre Kaçan bebek olmak üzere tüm SMA hastalarının tedavi masraflarının karşılanması ve kolaylaştırılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazdı. Yaptığı açıklamada Yunus Emre bebeğin yardım kampanyasında hem bu hastalık hem de yardım toplama sürecinin oldukça meşakkatli olduğunu fark ettiklerini kaydeden Demirağ, “Bu süreç içinde yaptığımız çalışmalar neticesinde şehrimizin kenetlenmesine, birlik ve beraberlik içinde evladına sahip çıkmasına vesile olan bu yardım kampanyası inşallah kısa zamanda tamamlanacak ve Yunus Emre tedavi için Dubai'ye gönderilecektir. Fakat bu süreçte yürüttüğümüz kampanyadaki etkinliğimiz nedeniyle ülkemizdeki birçok SMA hastası bebeğin ailesi ve gönüllüsü sosyal medya üzerinden bize ulaşarak onlara da bir el uzatmamızı talep etmiştir” dedi. Bu nedenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a konu ile ilgili bir mektup yazmaya karar verdiklerini ifade eden Demirağ, “Yazdığımız mektupta devletimizin bebeklerimizi tedavi ettirmesini veya uluslararası gücünü kullanarak tedavi merkezleri ile anlaşma yaparak tedavi bedelinin daha düşük bir tutara çekilmesini, hasta bebekler ile ailelerinin tedavi merkezlerine gitme masraflarının karşılanmasını Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı olarak talep ettik. Mektubumuzu Cumhurbaşkanlığı iletişim başkanlığımızın e-mail adresine ve Cumhurbaşkanlığımızın faks numarasına gönderdik. İnşallah önümüzdeki dönemde Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konu ile ilgili olarak çalışma yapmasını heyecan ile bekliyor olacağız” diye konuştu.

KGK ENGİNYURT'UN GAZETECİ ŞİMŞEK'E SALDIRISINI KINADI

Demokrat Partili Cemal Enginyurt, canlı yayında gazeteci Latif Şimşek ile tartıştı, Enginyurt ve korumasının Şimşek'e saldırması tepki topladı. Küresel Gazeteciler Konseyi de yaşanan saldırıyı kınadı.

Demokrat Partili Cemal Enginyurt, canlı yayında gazeteci Latif Şimşek ile tartıştı, tartışma kavgaya dönüştü. Enginyurt ve koruması, Şimşek’e saldırdı. Bu anlara ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

tv100 ekranlarında Pınar Ardor'un sunduğu “Gündeme Dair” programına Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, gazeteci Latif Şimşek, gazeteci Barış Yarkadaş ve yazar Doğan Çağlar konuk oldu. Programın ilerleyen saatlerinde Enginyurt ve Şimşek arasında tartışma çıktı.

Tutuklu yargılanan Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala ile ilgili görüşlerin konuşulduğu esnada Şimşek, “Herkes verilen karara saygı duyacak. Kimse bu ülkenin hakimini, savcısını, polisini küçümseyemez” dedi. Bunun üzerine Cemal Enginyurt “Bırak bu savunuculuğu, bırak bu işleri” diyerek tepki gösterdi, sonrasında ortalık karıştı. Cemal Enginyurt ve korumasının sonrasında Latif Şimşek'e saldırı anları sosyal medyada tepki topladı. Küresel Gazeteciler Konseyi resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "TV canlı yayını esnasında ve sonrasında gazeteci Latif Şimşek'esaldıran ve şiddet uygulayan DP Milletvekili Cemal Enginyurt’u esefle kınıyoruz. Bu çirkin ve zorbaca davranış şekli Demokrat Parti geleneğine hiç yakışmadı. Meslektaşımıza çok geçmiş olsun" denildi. Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim de kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Sadece canlı yayında değil her nerde olursa olsun, kimden gelirse ya da kime yapılırsa yapılsın şiddetin her türlüsü kınanmalıdır. Çifte standart şiddeti hoş görmek ve meşrulaştırmaktır. Bugün bana yarın sanadır" dedi.

MEHMET ALİ YILMAZ’A VEFASIZLIK

Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz’ın adının 55’inci kuruluş yıldönümünde anılmamasına yönelik tepkiler devam ediyor. Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi’de sistematik olarak Onursal Başkan Yılmaz’a yönelik bir girişim olduğunu şampiyonluk sonrası pankart ve afişlerde bile adının geçmediğini belirterek “Bu yapılanlar doğru değil. Trabzon şehri değerlerine her zaman sahip çıkmalı vefasızlık yapmamalı . Mehmet Ali Yılmaz Trabzon ve Trabzonspor’a her zaman maddi ve manevi  omuz vermiş kapılarını kapatmamış bir başkandır” İfadelerine yer verdi. Yılmaz’ın sahibi olduğu Karadeniz Gazetesinde ekmek yediğini vefasızlık yapmanın kendi açsından doğru olmadığını da belirten Külekçi “Mehmet Ali Yılmaz bu şehre sırtını dönseydi  gazetesini satardı. Ama hala onun sayesinde insanlar bu sektörde ekmek yiyor ” dedi. Trabzonspor’un son dönemde yakaladığı  büyük başarılara birlik ve beraberliğine yönelik kimsenin zarar verme hakkının da  olmadığını da belirten Külekçi “Trabzonspor’da ne zaman işler iyi gitse birileri rahatsız olur. Kendince camiada fitne fesatlık çıkarmaya çalışır. Ama artık ne taraftar ne şehir bu oyuna gelmiyor gelmemeli. Bir grubun yada kişilerin egosuna yenik düşecek bir takım değildir Trabzonspor” dedi.

SÜMELAYA GÜZELLİK KATTILAR

Trabzon’un turizmde gözde mekanlarından biri de hiç kuşku yok ki Sümela Manastırıdır. Restore edilerek yeniden kapılarını turizme açan Manastıra her gün yüzlerce  insan akın ediyor. Çok büyük bir yoğunluk var. Manastıra özellikle turların ulaşım ve diğer hizmetler noktasın da  yeni bir düzenleme gelmiş durumda. Eksikler hatalar elbet olacak ama geçmişe göre ciddi anlamda bir düzelme söz konusu. Temel Şükrü Yılmaz ve Zafer Celap’ın sahibi olduğu Melas Cafe ve tesislerde hemen Manastır girişinde gelen yerli ve yabancı turistlere hizmet veriyor.10 yıllığına kiralanan tesisler için her türlü fedakarlık yapılmış. Eski halinden eser yok .Hem Yılmaz hem de Celap sürekli  işlerinin başındalar. Trabzonlu her iki girişimciyi de kutlamak gerek. Her tesisi her işletme hem turizm için de hem de iş-aş-ekmek derdi olanlar için yeni umut ve istihdam demek. Devletin ilgili makamları da bu yönde girişimleri desteklemeli ve sahip çıkmalı. Temel Şükrü Yılmaz ve Zafer Celap sadece burayı değil Yomra’da ki kazadan sonra atıl bekleyen uçağı turizme kazandırma noktasında çok güzel bir projeyi yakın zamanda hayata geçirecek. Doğrusu bu proje gerçekleşirse Trabzon’un turizmine yeni bir renk ve soluk gelecek.

AİLELER NEREDE OTURACAĞIZ DİYOR!

Trabzon şehri son yılların en hareketli turizmi mevsimini yaşıyor. Araplar akın akın Trabzon’a geliyor.  Bu yoğunluk elbet çok güzel. Fakat şehrin dinamikleri de hesap etmek gerek. Bu şehirde yaşayan insanların taleplerini de görmezden gelemeyiz. Vatandaşların büyük bölümü şehrin merkezini gönül rahatlığınca kullanamadıklarını belirtiyorlar. Özellikle aileler dertli ve şikayetçi. Eskiden aşıklar parkı olarak bilinen Fatih Parkında aileli bölüm vardı. Aile dışında kimse oturamazdı. Şimdi bu düzen yok. Kimse eşini çocuğunu alıp Trabzon meydanında gönlünce çayını içemiyor. Yetkililerin bu konuda çözüm üretmesi gerekmez mi? Bu konuda cidden çok sayıda şikayet alıyoruz

KAĞINCI KERMAK’TA

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Mehmet Hilmi Kağıncı, Trabzon’dan dünyaya açılan Kermak Kerimoğlu Makineyi ziyaret etti. Şinik Organize Sanayi Bölgesinde işletme sahibi, aynı zamanda MÜSİAD Trabzon Şube Üyesi olan Engin Kerimoğlu ile bir süre görüşen Kağıncı, ihracatla ilgili de sohbet etti.  Kerimoğlu, “MÜSİAD Konya Şube Başkanımız Sayın Mehmet Hilmi Kağnıcı ve yönetimi, Trabzon MÜSİAD şubemizi ziyaretinin akabinde firmamızı ziyaretinin ederek bizleri onura etmişlerdir. Ziyaretlerinden ötürü Konya şubesine ve yönetimine teşekkür ederiz” dedi.

Editör: TE Bilisim