AbdulKadir Eyüboğlu abimiz cenazesi bugün Saat 11.00 de İskenderpaşa Camiinde kılınacak cenaze namazından sonra defnedilecektir.’ O siyasette arkada durdu. Sabiha Eyüboğlu’nun CHP’de kadın kolları başkanlığı ve yönetcilik yaptığı dönemde de ona hep destek verdi. Trabzon’da bir duayen oldu her zaman. Allah rahmet etsin.
 

 
EMNİYETTEKİ KOVİD DURUMU
 
Trabzon il emniyet müdürü Metin Alper, haber61’i ziyaretinde Emniyetteki Kovid hastaları ile ilgli bilgi verdi: ‘23 Kovid hastası personelimiz vardı. Sadece bir kişi hayatını kaybetti. Diğer kardeşlerimizle her zaman görüşüyoruz. Yomra’da da 30 personel temaslı 1’i kovidliydi. Yomra’da 30 kişi gidince personel kalmayacaktı. Çevik kuvvetten takviye yaptık. İyi durumdayız.’
 

 
GENEL SEKRETER YARDIMCILIĞI KALDIRILDI
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde bürokratik işlemlerin azaltılması ve daha hızlı hizmet verilebilmesi için genel sekreter yardımcılığı makamının kaldırıldığı belirtildi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde bürokratik işlemlerin azaltılması ve daha hızlı hizmet verilebilmesi için genel sekreter yardımcılığı makamının kaldırıldığı belirtildi.
 
Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, yeni düzenleme ile genel sekreter yardımcılarının yetkilerinin daire başkanlarına verildiği, böylelikle daire başkanlıklarının yetkilerinin güçlendirildiği ifade edildi. Açıklamada, daire başkanlıklarının artık daha fazla insiyatif kullanabileceklerine işaret edilerek, şunlar kaydedildi: "Bir ara kademe olan genel sekreter yardımcılığı makamı kaldırılarak daire başkanları doğrudan genel sekretere ve onun üzerinden de büyükşehir belediye başkanına bağlanmıştır. Bu kararın alınmasında benzer sistemin uygulandığı büyükşehirlerdeki başarı da dikkate alınmıştır. Halen Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Yanık, TİSKİ Teftiş Kurulu Başkanlığına, Gürcan Başar Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığına, Süleyman Gün ise Daire Başkanı ve imar şehircilikle ilgili Başkan Danışmanlığına atanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
 
BABA OĞULA MAŞALLAH
 
Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş, Güneş Ticaret Pazarkapı Şubesi Ceo’su oğlu Cihan Güneş’i iş yerinde ziyaret etti. Baba oğul uzun uzun sohbet ederek, ticaretle alakalı istişare yaptılar. Halis Güneş, oğluna başarılar dileyerek, “Oğlumu ziyaret ettim. Baba oğul bol bol sohbet ettik. Allah herkese evlatları ile sohbet etmeyi nasip etsin” dedi.
 

 
BİRİLERİ ARTIK BU ÇIĞLIĞI DUYSUN
 
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Karadeniz Bölge Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Özer, Türk Mili nakliye sektörünün yurt içinde ve yurt dışında yaşadığı eşitsizliklerle mücadele etmeye devam ediyor. Türkiye’nin Konya ili kadar yüz ölçüme sahip ülkelerde Türk şoförlerine büyük yaptırımlar uygulanırken, yetkililerin sorunlara karşılıksız kalmasına tepki gösteren Özer, “Dünyada sorunlar ve kargaşalıklar bitmez. Mevzu bu sorunlar ve kargaşa içinde hayatı devam ettirebilmek.Türk nakliye sektörü olarak bunu başarmaya calişiyoruz.Biz Türk nakliyeciler olarak Türk cumhuriyetlerinde yaşadığımız eşitsizlikleri inanın hiç bir ülkede maalesef yaşamıyoruz.Haklı olduğunuz konularda şoförlerimiz ve araçlarımız aylarca esir alınıyor diğer ülke nakliyecilerine göre ekstra farklı geçiş ücretleri ödüyoruz.Sayın yetkililerimiz virüsün bile durduramadığı nakliye sektörünün ülkemize daha fazla döviz getirmesi sorunsuz çalışa bilmesi adına lütfen bizleri dinleyin.Canımız yanıyor eşitsizlikler dayanılacak gibi değil” dedi.
 

 
BÜYÜK DESTEK
 
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ)’nün ortaklığında gerçekleştirilen Erasmus Sağlık Konsorsiyumu (KA108) Projesi kabul edildi. RTEÜ’den yapılan açıklamada, Tıp Fakültesi öğrencilerinin Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliğinden, Tıp Fakültesi akademik, idari ve teknik personelinin ise personel hareketliliğinden faydalanmalarının mümkün olacağı proje kapsamında, toplamda 53 bin 750 Avro hibe sağlandığı bildirildi.
 

 
MİLLETİMİZ İÇİN MÜCADELE EDİYORLAR
 
Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi,  İtfaiye Haftası dolayısıyla İtfaiye Amiri Çağrı Karahasanoğlu ve Mustafa Aktaş ile bir araya geldi. Başkan Çebi, “Milletimizin can güvenliği için mücadele eden ve bu uğurda canlarını kaybeden şehit itfaiyecilerimize Yüce Allah’tan rahmet dilerken, görevi başında bulunanlara teşekkür ediyor, tüm İtfaiye Teşkilatımızın İtfaiyecilik Haftası'nı tebrik ediyorum.” dedi.
 

 
VALİ ÜNLÜ VATANDAŞLARIN YANINDA
 
Giresun Valisi Enver Ünlü, Görele ilçesini ziyaret ederek ilçenin genel durumu hakkında bilgi aldı ve vatandaşlarla bir araya geldi. Görele ilçesini ziyaret eden Giresun Valisi Enver Ünlü, Görele Kaymakamı Murat Ödemir’den ilçenin sağlık, eğitim ve güvenlik konuları hakkında bilgi aldı. Vali Ünlü daha sonra İlçe Emniyet Müdürü Zekeriya Baran, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Hasan Türkoğlu ve Çavuşlu Belediye Başkanı Fatih Duzcu’yu ziyaret etti. 
 
Görele Cumhuriyet Meydanına vatandaşlarla bir araya gelen Vali Ünlü, vatandaşlara Korona virüs sürecinde alınan tedbirlerle ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Daha sonra Cumhuriyet Meydanında 2 saniyede kravat bağlayan Jet Kravatçı Sebahattin Kara, Vali Ünlü’ye kravat bağlama gösterisi yaparak ‘Guinness Rekortmeni’ olduğunu söyledi. Kara, “Kendime ait olan bu rekoru daha aşağıya düşürmeyi hedefliyorum” dedi.
Editör: TE Bilisim