Evet, bizim bölgemizin, yani Karadeniz’in olmazsa olmazıdır fındık. Son zamanlarda fındığa bakım da arttı diyebiliriz. Devletin bazı projelerle başlattığı, kısıtlıda olsa, fındıkta miadını doldurmuş yaşlı fındıklar için bir yenileme çalışması başlatılmıştır. Fındık üreticimizde, buna paralel olarak, kendiside artık fındıkla meşgul olmaya başladı. Yani Karadeniz Bölgemizde çiftçimiz fındığına daha iyi baktığını söyleyebiliriz. Son zamanlarda artan hayat pahalılığı, her şeye tepeden tırnağa gelen zamlarla tüm kesimlerin belini büker duruma geldi.

Eğer bu zamlar karşısında, devlet gereğini yapmazsa, üretimin duracağı, bu nedenle tüm gelirlerin de azalacağı bir ortamda, çiftçimiz üreticimiz, esnafımız ve çalışanımız artık bu hayat pahalılığı karşısında kaybeder duruma düşecektir. Bu durumdan devletimizde büyük bir zarar görecektir. Devlet erkanı artık gereğini yapmalıdır. Nasıl yapacaksa onu kendisi planlasın. Bizim görevimiz evlerde, hanelerde sokakta velhasıl insan olan her yerdeki olumsuz serzenişi ve hayat zorluğu, yaşam zorluğu çeken, çiftçinin, üreticinin, dar gelirlinin sesini duyurmak ve yetkilileri acil uyarmaktır.

KTÜ AKREDİTE OLDU

Karadeniz Teknik Üniversitesi 2021 Yılı Kurumsal Akreditasyon Programı'na dâhil olmak için 28 Nisan 2021 tarihinde, Yükseköğretim Kalite Kurulu’na başvuru yapmış ve süreç içerisinde, YÖKAK (Yükseköğretim Kalite Kurulu) Değerlendirme Takımı tarafından Üniversite 16 Aralık 2021 tarihinde ön ziyaret, 5-7 Ocak 2022 tarihlerinde ise saha ziyaretleri ve yüz yüze ziyaretler gerçekleştirilmişti.

Yapılan tüm ziyaretler, incelenen bilgi, belge ve raporlar sonucunda, Yükseköğretim Kalite Kurulu, 25 Mayıs 2022 tarihli toplantısında, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin 5 yıl süre ile “Tam Akredite” edilmesi ve Üniversite, Kurumsal Akreditasyon Belgesi verilmesi kararı alndı. Rektöre belge elen takdim edildi.

KENAN OLTAN’I ANDIK

2 Haziran 2018'de hayata gözlerini yuman Kenan Oltan, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda 29 Aralık 1975 ile 26 Aralık 2008 tarihleri arasında meclis üyeliği yapmıştı. Oltan, 29 Aralık 1975 - 27 Kasım 1976 tarihleri arasında vekâleten meclis başkanlığı görevini de yürüttü. Oltan, 17 Aralık 1976 ile 30 Kasım 1977 tarihleri arasında TTSO Meclis Başkanlığı yaparken, 29 Kasım 1995 - 26 Eylül 1997 tarihleri arasında da yine meclis başkanvekilliği görevinde bulundu. TTSO Ölüm yıldönümünde Oltan’ı unutmadı ve andı. Bizlerde rahmetle minnetle anıyoruz.

BAYRAMÇAVUŞ’UN BÜYÜK ACISI

Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Selahattin Bayramçavuş annesi hakka yürüdü. Rizeli Çayeli ilçesi Merkez Caminde kılınan cenaze namazının ardından aynı yerdeki aile mezarlığında toprağa verildi. Merhumeye Allah’tan rahmet kederli ailesine Başsağlığı dileriz.

BURAK MÜDÜR KUTLADI

Trabzon il Milli Eğitim Müdürü Burak Fettahoğlu Kanuni Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Balaban ve Beden Eğitim Öğretmeni Zerrin Eyüboğlu beraberindeki Okul Sporları Satranç turnuvasında Türkiye üçüncüsü olan öğrencileri kabul etti, kutladı.

KARAOSMANOĞLU NEDEN ARADI?

SHP’de (CHP) 3 yıl süreyle il yönetim kurul Üyeliği yapan Mustafa Karaosmanoğlu aradı: ‘DünkÜ TAKA gazetesini iyi incelemiş. Şu soruyu sordu, keşke basın toplantısında sayın Başkan Zorluoğlu’na suya yönelik aşırı zammı da sorsa idiniz. Su zammı orta direk esnafı çok zorluyor’ dedi.

SİMİT ÇAYLA GÜNE BAŞLAMAK

Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en büyük toptan satış mağazası Trabzon’un Akçaabat İlçesi Akçakale Mahallesindeki Özgüneş A.Ş.’dir. Şirketin başında da Halis Güneş ve kardeşleri vardır. Güneş, ticaret hayatında 40 yılı geride bırakmasına karşın, her sabah ilk ticarete başladığı günkü heyecanla iş yerine gider. Simit, poğaça alır. İş yerinde demlenen çay eşliğinde ekip arkadaşları ile her gün kahvaltısını yapar. Simit çayın ardından ekip olarak işlerinin başına geçerler ve ekonomiye can suyu katacak ticarete başlarlar.

“MİLLETİN SIRTINDAN DOYAN DOYANA”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, sosyal medaya hesabından açıklamalarda bulundu. Başkan Hacısalihoğlu, TBMM'ye sunulan ek bütçe ile toplamda 1 trilyon 80 milyar 515 milyon TL daha isteniyor. Bunun 880 milyar 474 milyon TL'si, genel bütçe kapsamındaki kamu ve özel idarelerin bütçelerine eklenecek. 200 milyar 40 milyon TL'si de, kamu kuruluşlarının personel giderleri, SGK prim giderlerine dair ödeneklerin yüzde 40. 5 oranında artırılmasından oluşacak. Ayrıca bir de Cumhurbaşkanı ödeneği de yüzde 20. 2 oranında artırılıyor. Böylece 2022 yılı 2 trilyon 831 milyar TL'yi aşmış olacak. Ek bütçe yeni vergiler demek. Milletin sırtından doyan doyana.” dedi.

DENİZE GİRMEK YASAKLANDI

Vakfıkebir Belediyesi yaptığı açıklama ile vatandaşları uyardı. Açıklamada deniz suyundan alınan numunelerin tahlil sonuçlarının insan sağlığına zarar verici nitelikte çıktığı ifade edildi. Uyarıda şu ifadelere yer verildi: Deniz suyundan alınan numunelerin tahlil sonuçlarının insan sağlığına zarar verici nitelikte çıkması nedeniyle ikinci bir duyuruya kadar değerli vatandaşlarımızın; Vakfıkebir Plajı - Sahil Boyu ve Yalıköy Mahallesi Sahilinde denize girmeleri yasaklanmıştır.”

BAŞKANIN STRES TAKTİĞİ

Trabzon'un Sürmene İlçe Belediye Başkanı Rahmi Üstün, ilçe için yoğun mesai harcar. Yollardan, doğalgaz çalışmasına, sahil düzenlemesine kadar bir çok projeye imza atan Üstün, yorulduğu zaman da beyin jimnastiği yaparak stres atıyor. Telefonundan suduko çözerek beyin jimnastiği yapan Üstün, suduko ile stres attığını söyledi.

Editör: TE Bilisim