Trabzon Bahçecik İmam-hatip lisesi mezunu olan Ali İhsan Yavuz kendisine Trabzonspor forması hediye edilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek Trabzonspor'a başarılar diledi.

USTAOĞLU ESNAFI UYARDI

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, TESOB Başkanı Metin Kara ile birlikte “Yoğunlaştırılmış Tematik Denetimler” kapsamında Fatih Sanayi Sitesi çevresindeki esnafı ziyaret ederek  koronavirüs tedbirlerine yönelik uyarılarda bulundu.

“ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, “Millet bizi çağırıyor!  O nedenle yollardayız. Milletimiz zor durumdayken, bize yorulmak yok. Milletimiz çile çekerken, bize dinlenmek yok. Yalanla, iftirayla oyalanmak yok.  Çok çalışacağız.” dedi.

TEK ABDULLAH ÖZER’Mİ VAR

Türkiye’den Kafkas ülkelerine çalışan çok sayıda lojistik firması var. Yaklaşık bir haftadır bu ülkelere geçişler için transit geçiş belgeleri bittiğinden araçlar Sarp Sınır Kapısında parklarda yatıyor. Firma sahipleri mağdur, şoförler mağdur, aileleri mağdur, ithalatçılar mağdur, imalatçılar mağdur, ihracatçılar mağdur. Bir çok kişi mağdur. Belgeleri alacak olan Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri adeta sağır oldular nakliyecilerin sesini duymuyor, belgelerin temini için girişimde bulunmuyor. Bu olayı da Abdullah Özer’den başka seslendiren yok. Sosyal medya hesabından sıklıkla yaptığı yayınlar ve medya haberleri ile yetkilileri uyanaran Özer, yetkililerden hiçbir şekilde cevap alamıyor. Bakanlık yetkilileri konu hakkında sua pus oldular. Nakliye firması sahipleri, şoförler, ithalatçılar, imalatçılar, sizler de Abdullah Özer gibi mağduriyetinizi dillendirin. Sizin hakkınızı da Özer savunuyor tamam da bu ülkede bir tek Abdullah Özer yok. Hakkınızı arayın.

“ARTIK MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR”

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, “AK Parti İl Başkanlığı’na seçilen Sayın Sezgin Mumcu'yu tebrik ediyorum. Sayın Mumcu iyi bir hekim olabilir ancak Türkiye'yi içinde bulunduğu bu zor şartlara mahkûm eden AK Parti’nin İl Başkanı olarak muhalefete ‘çamur atıyorlar’ demesi kendisine yakışmıyor ve bu sözleri gerçekleri gizleme kurnazlığı ile söylenmiş olarak görüyorum. Sayın Mumcu’nun AK Parti iktidarının rakipsiz olduğunu ifade etmesi ise tipik AK Parti’nin algı yaratma çabasıdır. Artık mızrak çuvala sığmıyor, algılarla ülkeyi yönetme inandırıcılığı kalmadığını herkes görüyor. Devlet akılla, planlamayla, stratejiyle yönetilir ancak 19 yıllık AK Parti iktidarında bunların hiçbiri dikkate alınmadığı için Türkiye bir karanlığa doğru savruluyor. Sayın Mumcu, şark kurnazlığını bırakın da milletin gerçek sorunlarına reel çözümler üretin.” İfadelerini kullandı.

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ 15 YAŞINDA

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, 17 Mart 2006 tarihinde eğitim öğretim seferine çıkan Giresun Üniversitesi’nin 15 yılını geride bıraktığını belirtti. İnsan odaklı yaklaşımla yürüyen bir üniversite olmak istediklerini kaydeden Can, üniversitenin, yaklaşık 26 bin öğrenci ve 1750 akademik ve idari personel, 13 fakülte, 3 enstitü, 5 yüksekokul, bir devlet konservatuarı, 13 meslek yüksekokulu, 21 uygulama ve araştırma merkezi ile büyük bir eğitim öğretim kurumuna dönüştüğünü ifade etti.

Yeni eğitim ve araştırma hastanesinin hizmet sunmaya başladığını belirten Can, diş hekimliği fakültesinde de yeni öğretim yılında öğrenci alımının yanı sıra uygulama hastanesini de faaliyete geçireceklerini aktardı. Kalite, araştırma geliştirme ve proje konusunu önemsiyoruz diyen Can; “Bu bağlamda, Üniversitemizde Kalite Koordinatörlüğü’nü yeniden yapılandırdık. Kalite Koordinatörlüğü iç ve dış paydaş görüşlerini dikkate alarak; Eğitim ve Öğretim, Araştırma ve Geliştirme, Toplumsal Katkı, Yönetim Sistemi, Uluslararasılaşma, Uzaktan Eğitim politikaları belirlenmiş ve bu politikalar bağlamında yürütülecek çalışmalar eylem planları haline getirilerek uygulamaya konulmuştur. Proje Destek Ofisi Koordinatörlüğü’nü yeniden yapılandırma çalışmalarımız devam ediyor.” İfadelerini kullandı

AK DAİRE BAŞKANI OLDU

Bölümlü Çay Fabrikası Müdürü Burhanettin Ak, ÇAYKUR Genel Müdürlüğü bünyesinde Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’na atandı. 2019 yılında Bölümlü Çay Fabrikası Müdürlüğü görevine atanan AK, daha önce Çamlı ve Sürmene Çay Fabrikalarında görev yapmıştı.

Editör: TE Bilisim