Genel Merkez, Trabzon’da muhtarlara hem mevcut milletvekillerinin performansını sormaya hem de bu isimlere eklediği Ahmet Metin Genç, Hakan Terzioğlu, Vehbi Koç, gençler ve kadınlardan bazılarına yönelik ‘Bakışınız nasıl’ sorusunu soruyor. Genel Merkez Milletvekilleri ve adı geçen isimlerle ilgili olarak çalışmalarını farklı yöntemlerle devam ettirecek. Farklı bir gün farklı isimler de sorulup ön hazırlık yapılacak.

SEKTÖR CANLANIYOR

TTSO Meclis Üyesi Samet Canbakkal, ‘Körfez ülkelerinden Trbzon’a gelen yabancı turistleri inşaat sektörüne önem verdiklerini yakinen izliyoruz. Bu nedenle yarışın içersinde olmalıyız. Pandemi sonrası inşaat sektörü yeniden hareketlenmekte. Ülkenin lokomotifi olmakta, bu sektör binlerce insana ekmek yedirmektedir, biz durursak ekonomi dibe vurur’ dedi.

YAYLAYA ÇEŞME YAPTI

İstanbul Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen doğup, büyüdüğü Şalpazarı’nın Ezkale Yaylasında Üsküdar Çeşmesinın açılışını, İlçe Kaymakamı Zekeriya Murat Şahan, YÖK üyesi Prof. Dr. Ömer Karahan, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Emin Aşıkkutlu, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, AK Parti Şalpazarı ilçe başkanı Zeki Çabuk, kadın kolları il başkanı Meryem Sürmen, Ortahisar Belediye başkan vekili Ahmet Yüksel Gülay ve vatandaşların katılım ile gerçekleştirildi.

HÜROĞLU YATMA DEĞİL KOŞMA ZAMANI

MÜSİAD eski Başkanı işadamı Dursun Hüroğlu ‘Pandemi sonrası moral bozukluğuna takılmadan emin adımlarla yolumuza devam etmeliyiz. Doların ve Euro‘nun zamansız hareketleri moralimizi bozmamalıdır. iş dünyası geçmişi bırakıp geleceğe bakmalıdır. Unutmayın dereler hep aşağı akar yukarı akan dere göremezsiniz’ dedi.

TIR GARAJI KULLANILMALI

TTSO Meclis Üyesi ve Üst Kurul delegesi Ayhan Mazlum, ‘Sebze ve Meyva halinin kuzeyinde TIR garajımızı var. Ancak TIR’lar halin ön kısmına gelip park ediyorlar. Trabzon şehir içi yan yolu tamamen tıkanıyor. Emniyet buralara müdahale etmeli ve TIR garajı kullanılarak boşaltma işlemleri yapımalı’ dedi.

DENİZ ÜSTÜ ÇAY KEYFİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin önceki genel sekreteri, yaptığı projeler ipe kentin çehresini değiştiren Davut Çakır, Bayramı memleketi Trabzon'da geçirdi. Yakın dostları ile hasret giderdi. Çakır, dostları ile de deniz üstünde ÇAY sohbeti yaptı. Denize attıkları masanın üzerinde çay içen Çakır, deniz üstü çay ocağında çayın da mükemmel olduğunu söyledi.

HACISALİHOĞLU İLÇELERDE

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ve yönetimi ilçelerde çalışmalarını ve ziyaretlerini sürdürüyor. Başkan Hacısalihoğlu, ziyaret ettiği Tonya ilçesinde partililer ile vatandaşları ziyaret etti. Hacısalihoğlu, vatandaşları dinledi.

GIDA KAYBI VE İSRAFI

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ülkemizde ve dünyada yaşanan gıda kayıpları ve israfına ilişkin görüntülü basın açıklaması yaptı.  Dünya nüfusunun hızla arttığına dikkat çeken Bayraktar, “Buna karşılık şehirleşme, sanayileşme, turizm ve ulaşım sektörlerindeki gelişmeler tarım alanlarının daralmasına yol açıyor” dedi. Bayraktar’ın açıklaması şöyle;  “Tüm dünya Covid-19 salgınıyla birlikte yaşanan küresel gıda kriziyle gıda üretiminin ve gıdaya erişimin önemini bir kez daha anladı. Gıda üretiminin temeli olan tarım sektörünün önemini ve vazgeçilmezliğini bir kez daha gördü. Bu nedenle, tarımsal üretimin sürdürülebilirliği için sektörün pozitif ayrımcılık yapılarak desteklenmesi gerekiyor. Türkiye, tarımda kayıp ve israfı önlemede göstereceği başarıyla gıda krizini fırsata dönüştürme imkanına kavuşacaktır. Tüketicilerimiz gıdaya erişmekte zorluk çekmeyecek, gıdaya daha ucuz ulaşabilecektir.

Böyle bir durumda, hem ülkemizin gıda güvencesini sağlamlaştırmamız hem de 25 milyar dolar civarındaki mevcut tarım ürünleri ihracatımızı artırmamız mümkün olacaktır.  FAO, gıdada kıtlık yaşanmayacağını ancak, üretim kapasitesinin düşük olduğu ülkelerde uzun süreli gıda darlığının ortaya çıkacağını belirtiyor.  İsrafla mücadele tarladan başlamalıdır. Üreticilerin öncelikle yetiştirme ve hasat teknikleri konusunda bilgilendirilmesi gerekiyor. Üreticiden tüketiciye kadar uzanan zincirin halkalarının ıslah edilmesi şarttır.

Tarımda kültürel işlemlerden, yetiştirme tekniklerine, hastalık ve zararlılarla mücadeleye, hasada, depolama, paketleme ve pazara ulaştırmaya, tüketicinin bilinçli tüketimine kadar her aşamada israfı en aza indirecek uygulamalara öncelik verilmeli, yatırımlar buna göre yapılmalı, toplumlar buna göre örgütlenmelidir. Bu amaçla soğuk hava depolarının sayısı ve kapasitesi yükseltilmeli ve bu tesislere verilen destekler artırılarak devam etmelidir. Aslında, gıda kaybı ve israfının önlenmesine yönelik çalışmalar; gıda zincirindeki tüm paydaşlar için fayda sağlayacaktır.  Bu kapsamda, tarımsal ürünleri işleyen fabrikaların kaliteli ürüne ulaşımının sağlanması ve perakende noktalarına erişmede kullanılan nakliye koşullarının iyileştirilmesi gibi çözümler gıda kayıplarının azaltılmasını sağlayabilir.”

Editör: TE Bilisim