Trabzon Of Serince Muhtarı siyasetin duayen ismi Sultan Göktaş il Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan’ı ziyaret etti. Ziyaret oldukça samimi bir havada geçti.

Göktaş, ‘Sevgili müdürüm zordur ama çalışmalarınız takip ediyorum sizler çok başarılı olacaksınız’ dedi.

SP’DE BAŞKANLIĞA ÇEBİ ATANDI

2017 yılı Mayıs ayından beri Saadet Partisi Araklı İlçe Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Emir'in işyerini Trabzon'a taşıması ve iş yoğunluğu nedeniyle ayrıldığı ilçe başkanlığı görevi için ilçe yönetim kurulu toplantısında yapılan istişareler sonucunda belirlenen 3 aday Trabzon Saadet Partisi İl Başkanlığı'na sunuldu.

Trabzon İl Başkanlığı'nda parti yönetiminin uzun istişareleri sonucu öğrencilik yıllarından bu yana Milli Görüş davasına kendisini adamış 1979 doğumlu Araklı Yolgören Mahallesi'nden (Kadahol) yönetici idareci Ümit Çebi Saadet Partisi Araklı İlçe Başkanı olarak atandı.

MEHMET NUHOĞLU AĞIRLADI

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Karadeniz Bölge Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Özer, ortağı Aydın Ateş ile birlikte Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu’nu ziyaret ettiler. UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu’nun akrabası, Hayrat’ın önde gelen kanaat önderlerinden Talat Nuhoğlu’nun cenazesine katılmak için ilçeye giden Özer ve Ateş, belediye başkanı Mehmet Nuhoğlu’nu da ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler.

HEMŞEHRİLER BİR ARADA

AK Parti Bursa Gençlik Kollarında Yönetim Kurulu Üyesi Trabzonlu hemşehrimiz Safiye Özkurt'un, partideki nöbetine Trabzon damgasını vurdu. Siyasette geleceği parlayacak, siyaseti çok seven ve büyük bir heyecanla görevini yapan siyasetçinin, nöbetinde AK Parti Trabzon Gençlik Kollarında görevli, kentte herkes tarafından sevilen Beytullah Can ziyaret ederek,  hem Trabzon hem de Bursa siyaseti ile sohbet ettiler. Vatani görevini bitirip Trabzon'a dönerken hemşehrisini ziyaret eden Can, "AK Parti Bursa Gençlik Kollarında Yönetim Kurulu Üyesi, hemşehrim Safiye ablamı nöbetinde ziyaret ettim. İlgi ve alakasına teşekkür ediyorum" dedi.

ÖZGÜNEŞ’İN SİMİT-ÇAY SAATİ

Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en büyük toptan satış mağazası olan Özgüneş Plaza’nın Akçakale’deki merkezinde sabahları sıcak simit, poğaça ve çaylar bir başka güzel oluyor. Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş, her sabah 08.00’de simit ve poğaça alarak iş yerine geliyor. Mesaiden bir saat önce şirkete gelen Güneş, ekip arkadaşları ile önce simit yiyor, gece bekçilerinin demlediği taze çayı içiyor. Sonrasında mağazanın içinde bir tur atarak işlerinin başına geçiyor. Önceki günkü simit çay saatine muhabirimiz Bahattin Baştürk’te katıldı. Halis Güneş ile ekonomi ve asgari ücret ile 2021 yılının ticaretini, 2022 yılı hedeflerini değerlendirdi.

MUHTARLARDAN DERNEĞE ZİYARET

Trabzon’un Ortahisar İlçesi 1,2 ve 3 Nolu Erdoğdu Mahallesi Muhtarları Şenol Yılmaz, Ali Dural ve Mahmut Hayır, Erdoğdu Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneğini ziyaret ettiler. Dernekle ilgili yetkililerle önemli istişarelerde bulunan muhtarlara dernek yönetimi tarafından plaket takdim edildi. Derneğin, yardım faaliyetlerinin yanı sıra, eğitim ve kültür adına yapılan çalışmalara hakkında mahalle muhtarlarına bilgilendirmede bulundular.

SABAH İSTİŞARESİ

AK Parti Ortahisar İlçe başkanı Selahaddin Çebi, başkan yardımcısı Veli Eroğlu ve ilçe istişare heyet başkanı Cevat Kara ile sabah istişaresinde bulundular. Veli Eroğlu'nun Değirmendere'deki ofisinde bir araya gelen heyet, hem Ortahisar, hem Trabzon hem de ülke geneli ile alakalı istişarede bulundular. Çebi ile sohbetimizde konu asgari ücrete geldi. Çebi, "Asgari ücret 4 bin olur 250'de cumhurbaşkanımız 250 TL verir. 4 bin 250 olur" dedi. Çebi'nin asgari ücret tespiti aynen dediği gibi çıktı.

TRABZON ÜNİVERSİTESİ İLK 5’TE

Türkiye’nin en çok atıf alan ve en yüksek H indeksine sahip 10 bin akademisyenini sıralayan “AD Scientific Index - 2022 Turkey Top 10.000 Scientists” listesinde Trabzon Üniversitesi’nden 21 akademisyen yer aldı. Aynı araştırmaya göre Trabzon Üniversitesi, 199 üniversite arasında 61’inci, 2010 sonrası kurulan 46 üniversite arasında ise 5’inci sıraya yerleşti.

BAŞKAN METE’YE ZİYARET

Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy ve  Doğukaradeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mehmet Şentür,  Rize İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete'yi ziyaret etti. Başkan Gürsoy, Şentürk ve Mete bir süre sohbet etti.

 “ZAM TALEBİ KEYFİ DEĞİL ZARURİDİR”

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu,  dolmuş zammına dikkat çekti ve mecburi olduğunu ifade etti. Hacısalihoğlu, “Artan akaryakıt, lastik ve yedek parça fiyatları gözünüzde bulundurulursa Trabzon da dolmuş esnafımızın zam talebi keyfi değil zaruridir. Ancak dönüşümden taviz verilmemeside yolcu nun beklentisidir.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim