"CUMHURBAŞKANIMIZA DESTEK VERECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Trabzon'daki toplu açılış törenine yoğun bir katılım beklediğinin vurgulayan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, bütün Ofluları açılış törenine davet etti. Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, AK Parti Of İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen istişare ve değerlendirme toplantısına katıldı.

Başkan Sarıalioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Trabzon meydanında düzenlenecek toplu açılış töreniyle ilgili açıklamalarda bulundu. 30 Ocak Pazar günü saat 14:00'te düzenlenecek toplu açılış törenine Of'tan yoğun katılım beklediğini belirten Başkan Sarıalioğlu, bu konuda teşkilat mensuplarının duyuru çalışmalarını şimdiden yapması gerektiğini söyledi.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Trabzon meydanında düzenlenecek toplu açılış töreni için Of'tan konvoy düzenlenecek. Konvoy Pazar günü 11:30'da Total benzinlik önünden harekete geçecek. AK Parti Of İlçe Başkanı Ahmet Çapoğlu başkanlığında parti binasında yapılan toplantıya Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Gökçen Alemdaroğlu, Belediye Meclis Üyeleri ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

KAYMAKAMA FORMA HEDİYESI

Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Odası Başkanı İsmail Baş, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale'yi ziyaret ettiler. Kaymakam Demirkale ile şehri vs oda ile ilgili yapacakları çalışmaları konuşan Baş, şampiyonluk yolunda koşan Trabzonspor'unda formasını hediye etti. Baş, "Ortahisar kaymakamımız Sayın Gürkan Demirkale beyin misafiri olduk. Esnaf arkadaşlarımıza selamı var. Ortak çalışma alanlarımızda  her daim yanımızda olduğunu belirtti. Kendisine çok teşekkür ederiz" dedi.

SÜRMENE REİSE HAZIR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hafta sonu gerçekleştireceği bölge ziyareti öncesinde Sürmene teşkilatı son hazırlıkları gözden geçirdi. İlçe Başkanı Hüseyin Azizoğlu, belediye başkanı Rahmi Üstün, ilçe yönetimi ve mahalle başkanları bir araya gelerek istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. İlçe başkanı Hüseyin Azizoğlu, “Dünya liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı memleketinde coşkulu bir şekilde karşılayacağız. Sürmene cumhurbaşkanını karşılamaya hazırdır” dedi.

 “KOSTAKİ KONAĞININ BELİRSİZLİĞİ ÜZÜCÜ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acentaları Derneği Başkanı Murat Çavga’nın açıklamalarına destek verdi. Oyman, “Sayın Başkanın bu çağrısını önemsiyorum. Kostaki konağının belirsizliği ayrı üzücü, şehrin tam merkezinde bu vaziyette beklemesi ayrı üzücü. Daha önce de dile getirdiğimiz gibi şehrimizin acil olarak envantere ihtiyacı olduğu gibi bu değerli tarihleri de turizm hattına kazandırmalıyız.”

AYDOĞDU BİLGİLENDİRDİ

 Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, destekler ile ilgili bilgi verdi. Aydoğdu, “Kırsal alanlarda üretici örgütlerinin, Makine Parkları kurulumu kapsamında, yapacakları 5 bin Avro ile 500 bin Avro arasındaki yatırımlarının yüzde 55-65’ ini hibe olarak IPARD Programı ile destekliyoruz. Kurumumuz ile birlikte yürütülen projelerde aynı zamanda yüzde 18 KDV Muafiyeti mevcuttur. Bu kapsamda; makine ve ekipmanların saklanması için binaların inşaası, yenilenmesi ve genişletilmesi, tarımsal alet ve makinelerin alınması, kendi tüketimi için yenilenebilir enerji yatırımları ve inşaat işleri desteklenmektedir.” dedi.

ARAKLI’YA ÇEBİ ATANDI

Ahmet Davutoğlu liderliğindeki Gelecek Partisi, Trabzon’daki teşkilatlandırma çalışmalarını sürdürüyor. Partinin Araklı ilçe başkanlığına Ömer Çebi atandı. Gelecek Partisi Trabzon İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu, Çebi’ye atamasını tevdiğ ederek, “Yapmış olduğumuz istişareler neticesinde Gelecek Partisi Araklı İlçe Başkanlığına Ömer ÇEBİ  atanmıştır. Ömer Çebi Başkanımıza görevinde başarılar diliyor ve yetki belgesini başkanımıza takdim eden Bölge Koordinatörümüz Mehmet Kuğu  başkanımıza katılımlarından ötürü şükranlarımı sunuyorum. Araklı'mıza ve tüm Gelecek ailesine hayırlı olsun” dedi.

İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANDI

Trabzon İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Trabzon Valiliği'nde Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında toplanan kurulda Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tolga Avcı yer aldı. Toplantıda, Trabzon'da istihdam ve mesleki eğitim konularında yapılan çalışmalar değerlendirildi.

DANIŞMA MERKEZİ KURULDU

Giresun Belediyesi üniversite öğrencilerinin her zaman yanında olmaya devam ediyor. Giresun Üniversitesi Güre yerleşkesinde belediye tarafından kurulan danışma merkezinde üniversite öğrencilerine birçok konuda ücretsiz danışmanlık ve rehberlik hizmeti veriliyor. Giresun’un tarihi ve kültürel alanlarından bahsedilen merkezde belediyenin ulaşım, altyapı, kültür ve sosyal faaliyetleri anlatılırken, öğrencilerin görüş ve önerileri de alınıyor. Yetkililer tarafından öğrencilere talep ve isteklerinin olup olmadığı sorulurken, özellikle yurt konusunda sorun yaşayan öğrencilerin talepleri de değerlendirme altına alınıyor. Ayrıca, öğrencilerin sunmuş olduğu fikir ve önerilerde oldukça önemsenerek danışma merkezinde bulunan belediye yetkilileri tarafından kayıt altına alınıyor.

Editör: TE Bilisim