“KADINLAR TARİH YAZIYOR”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kadın Aile Çocuk ve Engelli Politikaları (KAÇEP) Trabzon İl Başkanı Gülen Demir,  Dünya Şampiyonu olan Busenaz Sürmeneli, Busenaz Çakıroğlu, Ayşe Çağırır, Hatice Akbaş, Şennur Demir’i tebrik etti. Demir,  “Güçlü kadınlar güçlü yarınlar, güçlü Türkiye’m. Milletimiz güçlü bir millet olmak İcin azmetmiştir. Bunun gereklerinden biri de kadınlarımızın her konuda yükselmelerini sağlamaktır. Gururlarımız tebrik ediyor başarılarınızın devamını diliyoruz.” Dedi.

BİR TELEFON KADAR YAKIN

Trabzon'un ünlü doktorlarından Seyit Hisoğlu, kendini hastalarına adadı. Hafta sonu da hastaları öle yakından ilgilenen Hisoğlu'nu dün kurucusu olduğu ARSEV evde sağlık hizmetlerinde ziyaret ettik. Cumartesi günü de işinin başında olan Hisoğlu, "Ben doktorum. Hastalarımıza hizmet aslı görevim. Bugün ARSEV Trabzon  günü.. Evde sağlığınız için bir telefon kadar yakınınızdayız" dedi.

BAŞKANDAN YOL ATAĞI

Trabzon’un Çarşıbaşı İlçe Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, ilçenin Kerem Mahallesinde yapılan yol çalışmalarını yerinde inceledi. Nuhoğlu, ekibe kolaylıklar dileyerek, “Efsane valimiz Rahmetli Recep Yazıcoğlu, ‘Gidemediğin yer senin değildir’ sözü ile yeni yollar açıp gönüllere girmiştir. Biz de ilçemizde yol atağı yapıyoruz. Her yere gideceğiz, her gönle gireceğiz inşallah. Yollarımız hemşehrilerimize hayırlı olsun” dedi.

BAŞKENT YOLUNDA

Trabzon’un Düzköy İlçesi Çayırbağı Doğankaya Mahalle Muhtarı Mümin Surul ile mahallenin sevilen yüzü emekli orman muhafaza memuru Erman Baş, Başkent Ankara’ya gittiler. Kara yolu ile Ankara’ya gitmeyi tercih eden Surul ve Baş yol boyunca da bol bol muhabbet edip, atma türkü attılar. Trabzonspor sevdalısı olan Erman Baş, Trabzonspor’a atma türkü ve marşlar söylerken, Surul’da ona eşlik etti. Başkentte siyasi ve bürokrartik görüşme yapacak Surul ve Baş, yeni müjdelerle mahalleye dönecekler.

VALİ SONEL’DEN SELAM VAR

Gazetemiz yazarı Ahmet Külekçi ve Mavi TV Bölge Müdürü Recep Güngör Ordu Valimiz Tuncay Sonel’i ziyaret etti. Kapısını gönlünü her daim açık tutan başarılı hizmetleri ile takdir toplayan Vali Sonel Trabzon’un özellikle de kaymakamlık görevi yaptığı Of ilçesinin kendisi için ayrı bir değer ve öneme sahip olduğunu belirterek selamlarını iletti. Külekçi ve Güngör’ün Vali Sonel’i ziyaretinde bir başka selamda AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu’dan aldılar. Eşi Trabzon Akçaabatlı olan Milletvekili Gündoğdu da Trabzon’a selam gönderdi. Hem sayın valimizin hem de sayın vekilimizin selamlarını alıyor görevlerinde başarılar diliyoruz

ORDU’NUN SAHİLİ BAŞKA GÜZEL

Özellikle 2014 yılından sonra Ordu’da büyük bir değişim yaşandığını belirten gazeteci-yazar Ahmet Külekçi “Ordu’ya her gelişimizde hem sahilin hem denizin korunduğunu görmek şahsen beni çok mutlu ediyor. İnsanların memnuniyete şahit oluyoruz parklar ve sahil cıvıl-cıvıl. Kumsal var denize girmek çok kolay.  Denizi doldurmak denizden uzaklaşmak anlamına geliyor. Keşke Trabzon’da bunu başarabilseydi.

İnsanoğlu doğaya karşı ne yazık ki acımasız. Oysa doğa toprak ağaç ve denizdir bizi ayakta tutan. Yıllar sonra bu kayıpların bu yanlışların bedelini çok ağır ödeyeceğiz o zaman da iş işten geçmiş olacak” şeklinde görüş belirtti. Külekçi’ye mutlak suretle hak veriyoruz ama Trabzon’un da özellikle son dönemde sahil bandında çok güzel çalışmaların devam ettiğini belirtmekte fayda var İnşallah bitince güzel bir gezi ve dinlenme alanı oluşacak.

GESOB BAŞKANI KARA’YA ZİYARET

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Giresun Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Kara’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Güven tazeleyen GESOB Başkanı Kara’yı makamında ziyaret eden Çakırmelikoğlu, Giresun iş dünyası ve esnafının sorun ve talepleri üzerine fikir alış verişinde bulundular. Ziyarette Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Ataün ile yönetim kurulu üyeleri Halit Aydın, Ergin Kılıçaslan, Eyüp Çiftçi, Hakan Aslım ve Genel Sekreter Şükrü Cebeci’de yer aldı.

DOKASGED YÖNETİMİ OLUŞTURULDU

Geçtiğimiz ay genel kurulunu yapan Doğu Karadeniz Kalkınma ve Strateji Geliştirme Derneği (DOKASGED) yönetim ve denetim kurulu üyelerini oluşturdu.

DOKASGED Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Eroğlu, “Mevcut durumda BİR OYUNCAK BİR GÜLÜCÜK adlı bir projemizi uyguluyoruz. Yakın zamanda yeni bir projemizin bilgisini sizlerle paylaşacağız, bu projemizin istihdam üzerine olduğunu şuanlık söyleyebilirim. Derneğimizi 2018 yılında kurmuştuk faaliyetlerimize başlayalım dedik pandemi araya girdi o nedenle bir süre ara vermiştik. Genel kurulumuz sonrasında çalışmalarımıza start veriyoruz.

Yeni yönetimde yer alan arkadaşlarımıza bana inandıkları için teşekkür ediyorum beraber yol yürümek kavramı benim için çok şey ifade ediyor o yüzden hepsine minnettarım. Kurucu üyelerimizin hakkı ödenmez, yola ilk çıktığımız arkadaşlarımızda onlar. Biz ortaya kurumsal bir yönetim tarzı koyacağız. Amacımız Trabzon’umuz başta olmak üzere TR90 Bölgesi’ne faydalı projeler sunmak olacaktır. Sorunların neler olduğunu görüyoruz ve bu sorunları çözmek için nitelikli bir kadroya sahibiz.” dedi.

Editör: TE Bilisim