‘ÜLKENİN ÜMİDİ BİZİZ’

İYİ Parti Genel Başkan yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Koray Aydın kongreyi Grup Başkan vekili Lütfü Türkkan ve Trabzon milletvekili Hüseyin Örs ile birlikte izledi. Aydın, ‘Çetin yollardan geldik tehditleri şantajlara boyun eğmedik bugün Ülkemizin Ümit’e haline geldik geldiğimiz nokta budur’ dedi.

HEDEFLERİ İKTİDAR

İYİ Parti il başkanı Azmi Kuvvetli yağmura çamura rağmen Trabzon il teşkilatı kongre salonunda yerini aldı genel başkanımız Meral Akşenerin konuşmalarını büyük bir heyecanla zevkle izledik ve hepimiz geleceğimiz garanti dedik. Millet bizi çağırıyor halk bizi bekliyor emin adımlarla ülkenin idaresini emin ellere teslim edeceğiz’

ÖRÜMCEK ORMANLARINA GİTTİLER

Trabzon’un Şalpazarı İlçe Belediye Başkanı Refik Kurukız ile kentin en ünlü avukatlarından, sevilen simalarından Osman Cora, Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün Beldesi sınırları içinde bulunan Örümcek Ormanlarına gittiler. Kürtün Belediye Başkanı Enver Şen ile Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut’un daveti üzerine Örümcek Ormanlarına giden Kurukız ve Cora, Pazar günü doğa ile iç içe bir hayat geçirdiler. Kurukız, “Özkürtün  Belediye Başkanımız sayın Yakup Turgut ve Kürtün Belediye Başkanımız Sayın Enver Şen’e konuk olduk ve Örümcek Ormanlarını gezme fırsatı bulduk. Ülkemizin her noktası ayrı bir güzel. Ne mutlu bu güzel ülkenin vatandaşı olabilene, kıymetini bilene” diyerek sosyal medya hesabından harika fotoğraf karelerini paylaştı.

MUHTARDAN KILIÇDAROĞLU’NA TS KAŞKOLU

Trabzon’un Ortahisar İlçesinin tarihi mahallesi Ortahisar’ın muhtarı Süleyman Kara, İzmir’de düzenlenen ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı muhtarlar buluşmasına katıldı. Trabzon’la ilgili sorun, istek, talep ve beklentileri de Kılıçdaroğlu’na anlatan Kara, Trabzonlu olmanın gereğini de yerine getirdi. Toplantıya Trabzonspor kaşkolü ve bordo mavi keşan götüren Kara, kaşkol ve keşanı Kılıçdaroğlu’nun boynuna taktı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

BALTA’DAN FETİH MESAJI!

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Trabzon'un fethinin 560'ıncı yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Milletvekili Balta özellikle genç kuşakların bu tarih bilinciyle yetiştirilmesi gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti: "Trabzon'umuzun tarihi dokusunu, kültürel birikimini korumak, uzun yıllar bilim ve kültür merkezi olarak yaşatmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu toprakları bize vatan olarak bırakanları rahmetle anmak ve bıraktıkları mirasa sahip çıkarak onu gelecek kuşaklara aktarmak başlıca görev ve sorumluluğumuzdur. Fatih Sultan Mehmet ve kahraman askerlerinin Trabzon'u fethederken sahip olduğu inanç, kararlılık ve azim, bugün Türkiye'yi 2023 hedeflerine, 2053'e, 2071'e taşıma yolunda bizlere ilham vermektedir. Bu duygu ve düşüncülerle Fethin 560'ıncı yılını en samimi hislerimle kutluyor, Trabzon'u fethederek bütün bir insanlığın yararına olmak üzere bizlere emanet bırakan, Peygamber Efendimizin müjdesine nail olmuş fethin büyük komutanı Fatih Sultan Mehmet Han'ı, onun arkadaşlarını,rahmet ve minnetle anıyorum."

YAZICI ÇALIŞMALARI ANLATTI

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, hayvanları koruma dernekleri iş birliğiyle, Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezindeki köpekleri sahiplendirmek için çeşitli çalışmalar yapıyor. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Sebahattin Yazıcı, Trabzon'da hayvanların rehabilite edildiği tek merkez olan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinin yaklaşık 4 yıl önce faaliyete geçtiğini söyledi. Yazıcı, 450 hayvan kapasiteli merkezde sadece köpeklere baktıklarını, ilerleyen zamanlarda kediler için de aynı hizmeti vereceklerini belirterek, merkezde şu anda yaklaşık 210 köpek bulunduğunu aktardı.

KÜÇÜKTÜLÜ UYARDI

Doğu Karadeniz Meme Hastalıkları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Eda Küçüktülü, halkın özellikle kanseri önlemek için nasıl besleneceği konusunda kafasının oldukça karışık olduğunu belirterek bunun en önemli konulardan birisinin glüten olduğunu söyledi.   Küçüktülü, az glüten alarak rahatça tahıllardan tüketme imkanı olduğunu ve ülkemizde gizli kalmış besinler bulunduğuna değinerek “Ülkemizin toprakları bereket dolu, atalık buğdaylarımızda her gün yeni bir değer keşfediyoruz. Bunlardan biri de genetiği ile oynanmamış yani hibritlenmemiş Karakılçık buğdayı” dedi. 

BİRLİKTE İKTİDARA YÜRÜYORUZ

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İYİ Partinin kuruluş yıldönümü nedeniyle yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi, “Millet İttifakı ortağımız İYİ Parti'nin kuruluşunun 4. yıl dönümünde tüm İYİ Partili dostlarımızı yürekten kutluyorum. Memleketimizin ve milletimizin dertlerine derman olmak için hep birlikte, emin adımlarla iktidara yürüyoruz.”

Editör: TE Bilisim