Ayvazoğlu, “Partimiz tarafından uzun süredir üzerine çalışılan ‘Hayvanları Koruma Kanunu’ teklifi TBMM Başkanlığına sunulmuştur.  Benim de imza sahibi olduğum teklifle hayvanların bir mal ve eşya olmaktan çıkarılıp, canlı statüsüne getirilmesi öngörülmektedir. 

Hayvanı öldürme ve işkencenin suç olarak düzenlenmesi, 'sahipli-sahipsiz hayvan' kavramının kaldırılması, kara ve su sirkleri ile yunus parklarının açılışının ve işletilmesinin yasaklanması, petshoplarda kedi ve köpek satışının önüne geçilmesi, kedi ve köpek sahiplerine dijital kimliklendirme zorunluluğu getirilmesi ve terk edilmelerinin yaptırıma bağlanması yasa kapsamında ele alınmıştır. TBMM Genel Kurulu’nda görüşülerek kanunlaşması planlanan teklif ile Allah’ın sessiz kullarının haklarını korumak için bir katkım olacak ise ne mutlu bana.” dedi.

TURHAN’DAN GENÇ’E ZİYARET

Bir önceki dönem Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i ziyaret etti. Başkan Genç, “Bir önceki dönem Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sn. Mehmet Cahit Turhan'ı belediyemizde ağırladık. Nazik ziyaretlerinden ötürü Sn. Bakanımıza şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

SARIALİOĞLU’NDAN ESNAFA ZİYARET

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Taşhanpazarı’ndaki esnaflarla buluşarak talep ve önerilerini dinledi. Göreve geldiği günden bu yana toplumun farklı kesimleri ile buluşmalarını sürdüren Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, bu kez Taşhanpazarı esnafları ile bir araya geldi. Esnaflarla sohbet eden Başkan Sarıalioğlu, esnafların çeşitli talep ve önerilerini dinleyerek belediye çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yaptı.

Of Belediyesi olarak hayata geçirmeyi planladıkları yeni proje ve yatırımlar öncesinde sık sık toplumun çeşitli kesimleri ile bir araya gelerek görüş ve önerilerini dinlediklerini ayrıca çalışmalar hakkında kendilerini bilgilendirdiklerini kaydeden Sarıalioğlu, kendilerine iletilen görüşlere büyük önem verdiklerini vurguladı. Esnaf ziyaretlerinin ardından Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu yaptığı açıklamada;

 “Taşhanpazarı esnaflarımızı ziyaret ederek, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ilettik. Her fırsatta esnafımıza kulak vermeye, onların yanında olmaya devam ediyoruz. Pandemi döneminde özellikle esnaflarımız zor günler geçirdi. Bir kez daha böyle bir süreci yaşamamak ve hep birlikte maddi manevi zarar görmemek adına önceliğimiz tedbirlere uymak olmalı. İnşallah güzel günlere hep birlikte kavuşacağız.” Dedi.

BAŞKAN AMCASINDAN HÜMEYRA'YA DESTEK

Trabzon'un Maçka ilçesinde ikamet eden minik Humeyra Çavuş, güzel bir sosyal sorumluluk projesi başlatarak, sokak hayvanlarına mama alınması için kumbara yaptı. Kumbarası ile hayvanları çok seven Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan'ı ziyaret eden Humeyra, başkan amcasından destek istedi. Hümeyra'nın kumbarasına destek olan Koçhan, "Bugün Minik Hümeyra ziyaretime geldi. Hümeyra, sokak hayvanlarına mama almak için kendi yaptığı kumbarasını göstererek desteğimizi istedi. Bu güzel projesi için Hümeyra Çavuş'a teşekkür eder, Başkan amcası olarak her zaman yanında olduğumu söylemek isterim. Sizin gibi güzel yürekli gençlerimizi desteklemekten büyük mutluluk duyarım" dedi.

ŞİRAN’IN KÖYLERİNDE AŞI NOKTALARI OLUŞTURULDU

Şiran Toplum Sağlığı Merkezi, Covid-19’la mücadelede en önemli korunma yöntemi olan aşı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu haftadan itibaren Kurban Bayramına kadar ilçeye bağlı grup köylere aşı noktası kurularak, yaşlı, engelli, ulaşım aracı olmayan veya tarım faaliyetlerinden dolayı vakti olmayıp aşı yaptıramayan her yaş grubundaki vatandaşlara aşı noktalarında randevusuz olarak aşı yapılmaya başlandı. Şiran Toplum Sağlığı Merkezi yetkilileri amaçlarının sağlıklı yaşam için aşıya hızlı ulaşım sağlayabilmek olduğunu belirterek tüm vatandaşları belirtilen aşı noktalarına davet etti.

ARMA ARAKLI’YA ÇOK YAKIŞTI

Trabzonspor arması Araklı sahiline yerleştirildi. Araklı Belediye Başkanı Çebi, İlk fotoğraf benden.

Trabzonspor’umuza şampiyonluk yolunda başarılar diliyorum.” diyerek paylaştı. Arma vatandaşlar tarafından büyük takdir topladı.

VALİ USTAOĞLU TEBRİK ETTİ

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, uluslararası okullarla ve ülkedeki tüm öğretmenlerle iş birliği içinde zengin materyallerle evlerde deney yapmayı amaçlayan ‘Evde Kimya’ Projesi’nde başarı kazanan Şehit Samet Uslu Kız AİHL öğrencisi Gizem Nur Yılmaz’ı başarısından dolayı tebrik etti.

Editör: TE Bilisim