Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, Başkan Murat Zorluoğlu ve TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş’a teşekkür etti.

Gürsoy,  “işin sahibine özel teşekkür. Göreve seçildiği günden itibaren her zaman yanımızda olan ve desteklerini her daim hissettiğimiz Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu ve ekibine, TİSKİ Genel Müdürümüz Ali Tekataş ve ekibine; Arsin Santa İçme Suyu ve Arıtma Tesisinin ihalesindeki özveri ve gayretinden dolayı çok teşekkür ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

KARDEŞ BELEDİYE OLDULAR

Güneysu Belediye Başkanı Rıfat Özer, yaptığı açıklamada, Üsküdar Belediyesinin tecrübesinden yararlanarak ilçeye farklı bir değer katmak istediklerini belirtti. Kardeş belediyeciliğin değerini bildiklerini vurgulayan Özer, "Sosyal kültürel belediyecilik projelerinde karşılıklı işbirliği çalışmalarımız olacaktır. İlçemiz için hayırlı olsun. Üsküdar Belediye Başkanımız sayın Hilmi Türkmen'e göstermiş olduğu misafirperverliği için teşekkür ediyorum." dedi.

 “TÜRKİYE'Yİ TESLİM ALAMAZSINIZ”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, “Devlet beyi anladığınız halde muhalefet yapıyorsanız  büyük bir yıkım ekibinin ortağısınız. Şayet anlayamayıp da muhalefet yapıyorsanız inanınız ki çok eksiksiniz. Devlet Beye muhalefet kimler geldi kimler geçti. MHP’yi yıkmak için kimler ne acımasız planları devreye soktu, sırtımızdan ne hançerler yedik. Hareket okunmuş ve biz her zamankinden çok daha güçlü buradayız. Türkiye'yi teslim alamazsınız.” dedi.

HOŞ SOHBET

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, ilçe için yoğun mesai harcar. İlçede ki STK'lar ve kanaat önderleri ile de sık sık görüşür, fikir alışverişinde bulunur. Başkan Ekim, önceki akşam da Akçaabat'ın en çok çalışan sivil toplum kuruluşları Akçaabatlılar Vakfı Başkanı İş insanı Yaşar Erbaşaran ile Akçaabat Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih Köse ile akşamüzeri buluştular. İlçe ile ilgili fikir alışverişinde bulundular.

REFİK BAŞKANIN ÜZÜNTÜSÜ

Trabzon'un Şalpazarı ilçe belediye başkanı Refik Kurukız, annesi kadar çok sevdiği Saadet Kıran'ın vefatı ile büyük üzüntü yaşadığı. Geçtiğimiz 22 Nisan'da Başkan Kurukız'ı makamında ziyaret ederek, 'Refik oğlum bu çarşıyı ne güzel, yapıyorsun her yeri güzelleştirip duruyorsun. Gel bizim kapıyı da güzelleştir. Yoksa değneği kafana vururum' demişti. Başkan Kurukız'da annesi gibi sevdiği Saadet Kıran'a kapısını güzelleştireceğine dair söz vermişti. Saadet Kıran'ın önceki akşam saatlerinde hayatını kaybetmesi ile başkan Kurukız, büyük üzüntü yaşadı ve üzüntüsünü de, "Annem kadar sevdiğim Saadet annemizin vefatı ile büyük üzüntü yaşadım. Allah mekanını cennet eylesin" diyerek paylaştı.

ESKİ BAŞKAN HERKESİ ÜZDÜ

Akçaabat’ta eski Belediye Başkanı Mahmut Cihan hayatını kaybetti. Akçaabat’ta bir dönem Kavaklı Belde Belediye başkanlığını da yapan Mahmut Cihan hayatını kaybetti. 67 Yaşında hayatını kaybeden Mahmut Cihan, Akçaabat Kavaklı Belediyesi’nde 2 dönem belediye başkanlığı 2 dönemde muhtarlık görevinde bulunmuştu. Bir dönemde Akçaabat Belediye meclis üyeliği yapan Mahmut Cihan, birkaç gün önce Ankara’da kalp ameliyatı geçirmiş ve Kavaklı’daki evinde istirahat ediyordu. Cihan’ın naşı dün Kavaklı Mahallesi’nde toprağa verildi.

GURBETÇİLER MEMLEKET HASRETİNİ DİNDİRİYOR

Giresun Belediyesi tarafından Kale’ye yerleştirilen kamera sistemi sayesinde gurbetçiler internet üzerinden memleket hasreti gideriyor. Belediye Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından 360 derece döner sistemli ve gece görüşlü kamera ile hakim noktadan şehrimizin tamamı ve dört bir açıdan en uç noktaları 7-24 takip edilebiliyor. Böylece Avrupa başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinde ve yurt içinde bulunan gurbetçilerin memleket özlemini gidermesi sağlanıyor. Giresun Belediyesi web sitesine girerek yayın rahatlıkla izlenebiliyor. Bilindiği üzere, daha önce de belediye tarafından Atatürk Meydanı ve Gazi Caddesi’ne kamera yerleştirilerek aynı sistemle yayına başlanmıştı. Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, birçok hemşehrimizin gurbette yaşadığını ve bazen uzun zaman memleketlerine gelemediklerini ve Giresun’a hasret kaldıklarını ifade ederek: “Bu hasreti bir nebze olsun dindirmek için, kameralarla Giresun’umuzu canlı izlenebilir hale getiriyoruz. Bu sayede hemşerilerimiz bir nebze olsun memleket hasretini dindirecektir. Gurbette olan hemşehrilerimiz, hasret gidermek istediklerinde belediye web sitemize girerek internet üzerinden Giresun’umuzu canlı canlı izleyebilecektir. Şu anda Meydan, Gazi Caddesi ve Kale olmak üzere 3 ayrı kamera ile sistemimiz 7-24 canlı yayında” dedi.

ATA TOHUMLARI VATANDAŞLARA DAĞITILDI

2020 yılında Artvin Belediyesinin kurduğu, Yerel Ata Tohumları Seralarında ürettiği,  85 Bin adet genetiğiyle oynanmamış fidelerim, herkes kendi yiyeceğini üretsin diye mahalle mahalle dolaşarak mahalle muhtarları ile birlikte vatandaşlara ücretsiz bir şekilde dağıtıldı.  Mahalle dağıtımlarında fideleri alamayan vatandaşlar içinde Belediye Başkanlık binası önünde kurulan stantta sosyal mesafe kurallarına uyularak vatandaşlarla fide paylaşımı gerçekleştirildi. Seralarımızda yetiştirdiğimiz 14 bin adet domates fidemizi, Borçkalı çiftçilerimizle buluşturması için Borçka Belediyesi ile paylaştık.

Editör: TE Bilisim