Yolda ulaşım aksadı, ambulanslar, personel ve hasta yakınları hastaneye ulaşmakta güçlük çekti. Kar yaşında felç olan hastane yolu ise vatandaşlardan tepki topladı. Vatandaşlar böyle durumların yaşanmaması için yetkililere çağrıda bulunarak yola çözüm istediler.
 
Başkan  Metin Demircan’ı Ağırladı
 
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ı makamında ağırladı. Belediye Başkanlık makamında gerçekleştirilen ziyarette, kültür turizm ve belediye çalışmalarını arttırma adına alternatif seçenekler konularında istişarelerde bulunuldu. Ziyarete, Belediye Başkan Yardımcıları M. Aydın Bilsel, Kemal Genç, turizm komisyon üyesi Belediye Meclis üyeleri Hızır Dil, S. Fatih Kızıltan da katıldı. Başkan Metin, ziyaret nedeniyle duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ziyaretin anısına Bakan Yardımcısı Demircan’a Rize çayı hediye etti.

Memleketindeki programına Valilik ziyaretiyle başlayan Bakan Yardımcısı Demircan, Belediye Başkanlığı, İl Halk Kütüphanesi, AK Parti İl Başkanlığı ve Rize Kalesi ziyaretinin ardından gerçekleştireceği esnaf ziyaretlerini tamamla
 
Cora, Bilgi Aldı
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ziyaretlerini ve çalışmalarını sürdürüyor.

Cora, Ankara Trabzonsporlu İşadamları Derneğini ziyaret etti. Cora, “Dernek başkanı değerli iş insanı, komşum, arkadaşım Süleyman Adanur Bey'den dernek faaliyetleri ile ilgili bilgi aldık. Farklı bir projeksiyonla yola çıkan ve kısa zamanda adından söz ettirecek olan bu derneğimizin her zaman yanında olacağız.
Başarılı olacaklarına yürekten inanıyorum.” dedi.
 
Akçaabat Kent Konseyinde Akçaabat’ı  Konuştular
 

Akçaabat Kent Konseyi’nin toplantısı önceki akşam gerçekleşti. Toplantıya Akçaabat için değerli iki iş insanı Yaşar Erbaşaran ile Adnan Topsakal’da katıldı. İlçelerini çok seven ve tüm yatırımlarını Akçaabat’a yapan Erbaşaran ve Topsakal, konsey toplantısında Akçaabat’ı konuştular.  İlçenin acil çözüm bekleyen sorunlarını ele aldılar. ‘Bizler iş insanları olarak ilçemizi güzelleştirmek, ilçemizin hem ekonomisine hem de turizmine katkı sağlamak için üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız” dediler.
 
Müsiad’dan Ordu Çıkarması
 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Trabzon Şubesi Ordu’ya çıkarma yaptı. MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’ın katılımı ile Ordu’da açılan MÜSİAD Ordu Şubesi’nin açılışına MÜSİAD Trabzon heyeti de şube başkanı Ali Kaan’ın takım kaptanlığında tam kadro katıldı. Şubeye ‘Hayırlı olsun’ dileklerini ileterek genel başkan Abdurrahman Kaan’la bir süre istişare yaptılar.
 
Bir Tır Şoförünün Yol Maceraları
 
Gazetemizin muhabiri Bahattin Baştürk’ün, şoför camiası ile çok sıkı diyalogları vardır. TIR’cısından kamyoncusuna, otobüsçüsünden minibüsçüsüne kadar herkes tarafından çok tanınır.

Bahattin Baştürk, önceki akşam da Özer Uluslararası Nakliyat’ın patronu Abdullah Özer ile Mersin’e yüke gittiler. Yol maceralarını anlatan muhabirimiz Baştürk, “TIR şoförlüğü kışın gerçekten çok zor ve meşakkatli. Karlı yollarda, soğuk havalarda zincir sarmak zorunda kalıyorsun. Firma sahibi Abdullah Özer’de zaten şoförünü istirahat ettirmek için sefere çıktı. İki günümüz yollarda geçti. Yoldan 10 araç geçiyorsa bunun 8 tanesi TIR. Türk Nakliye sektörü ülkemizi uluslararası yollarda çok iyi temsil ediyor ve ihracat yüklerini başta Avrupa ve Asya ülkeleri olmak üzere dünyaya taşıyarak ülkemize döviz girdisi de sağlıyor. Şoförler de evlerinden yaklaşık 15-20 gün uzak kalarak yükleri zamanında yerine teslim etmek için zorlu kış şartlarında canla başla mücadele ediyorlar” dedi.
 
Desteğimiz Sürecek
 
Çamlık İşitme Engelliler İlkokulu-Ortaokulu ve Özel Eğitim Meslek Lisesi Müdürü Yılmaz Yardım, proje koordinatörü Görsel Sanatlar Öğretmeni Nurgül Algan ve okul Rehberlik Öğretmeni Ercan Kutsal, Helsinki’ye hareket etmeden önce  İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse’yi ziyaret ederek AB projeleri hakkında bilgi verdiler.  

AB Hibe programların mesleki bilgi ve becerilerin gelişmesine önemli katkı yaptığını belirten Müdür Şükür Köse, “Engelli hakları ve eğitimi konusunda bir çok ülkeden daha iyi durumdayız. Ancak bunu asla yeterli görmemek lazım.”dedi.  Öğrenci ve öğretmenlere  bu programların sunduğu imkânların en iyi şekilde değerlendirip bilgi ve birikimlerinin artırılmasının önemine değinen Müdür Şükür Köse, öğrencilerin  sunulan  fırsatları  kazanıma çevirerek ülkemize dönmeleri gerektiğini ifade ederek hayırlı yolculuklar diledi. Okul Müdürü Yılmaz Yardım, desteklerinden dolayı Müdür Şükür Köse’ye teşekkür etti.
Editör: TE Bilisim