BAKAN KOCA’YI ZİYARET ETTİLER

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’yı ziyaret eden AK PARTİ Trabzon milletvekilleri Dr. Adnan Günnar ve  Muhammet Balta Pandemi sürecinde gelinen nokta ile ilgili görüş alışverişinde bulundular ve sağlık yatırımlarına destek istediler.

İKİ ELİN SESİ VAR!

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş’ı makamında ziyaret eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ‘eğitim ve spor birbirinin ayrılmaz parçasıdır. Elele vermeliyiz daha başka faaliyetleri gerçekleştirmeliyiz’ dediler.

CUMUR İTTİFAKI!

Çarşıbaşı Belediye Başkan Numan Nuhoğlu’nu ziyaret eden AK PARTİ Trabzon il başkanı Sezgin Mumcu, ‘Cumhur İttifakı ile birlikte belediyelerimiz arasında hiçbir ayrım yapılmaksızın genel yönetimden her türlü proje desteklenmelidir. Bu siyasetin gelişimi için son derece önemlidir’ dedi.

TOHUMLAR FİDANA DÖNECEK

TEMA Vakfı Trabzon’un Ortahisar İlçe sorumlusu Nurcan Melikoğlu ve gönüllüler ile deniz kenarında çöp toplama, okul bahçelerini ağaçlandırma, geri dönüştürülebilecek malzemelerden kullanılabilecek ürün yapma, çevre konulu pankart ve poster hazırlama projelerini hayata geçirdi. Nurcan Melikoğlu koordinatörlüğündeki gönüllü ekibi ve Trabzon Cudibey Ortaokulu çevre kulübünün yurt içi ve yurt dışı çevre koruma ve çevre bilincini oluşturma etkinlikleri gerçekleşti. Nurcan Melikoğlu, Cudibey Ortaokulu öğretmenlerinden Serap Şensoy ve Okul Müdürü Olcay Bulut OGM Trabzon Bölge Müdürü Emin Yılmaz’ı ziyaret ederek projeler hakkında görüşme yaptılar. Ardından OGM’den aldıkları fidanları toprakla buluşturmak üzere yeni projeyi hayata geçirdiler.

KAYA İSTİŞARE KÜLTÜRÜ İLE HAREKET EDİYOR

Trabzon’un Ortahisar ilçesi 2 Nolu Beşirli Mahallesi Muhtarı Murat Kaya, görevdeki 2 yılını geride bıraktığı. Göreve seçildiği 31 Mart 2019 itibari ile mahallede istişare kültürüne önem veren, herkesle istişare ederek yönetim politikası izleyen Kaya, her kesimin de takdirini kazanıyor. Kaya, Ortahisar Belediyesi tarafından mahallesine yapılan muhtarlık binasının rengini de mahalle sakinlerine sorma kararı aldı. Belediye yetkilileri ve yüklenici firma ile görüşerek bu kararı alan Kaya, daha önce eşine rastlanmamış bir karar ile muhtarlık binasını mahalle sakinlerinin beğeneceği renge boyayacak. Kaya, mahalle sakinlerine de teşekkür ederek, “İstişareye önem verdiğimiz mahallemizde söz sahibi yine mahalle sakinlerimiz olsun istedik. Söz sizlerin. Sizce muhtarlık binamız ne renk olsun” dedi.

 “KONUNUN TAKİPÇİSİ VE NÖBETÇİSİYİZ”

Araklı’da yaya önceliği konusunda toplumda farkındalığı en üst düzeye çıkarmak ve yaya önceliğine verilen önemi vurgulamak amacıyla yaya geçitlerine kırmızı şerit çizildi. İçişleri Bakanlığı tarafından ‘Yayalar Kırmızı Çizgimiz’ sloganıyla başlatılan farkındalık çalışması kapsamında Araklı’nın en işlek caddesi olan Trabzon Caddesi ve Kaşıkçı yolu üzerinde ışıksız yaya geçitlerinde bulunan beyaz şeritlerden ortadaki şeritler kırmızıya boyandı. Etkinliğe, Araklı Kaymakamı Kürşad Karaca, Belediye Başkanı Recep Çebi, Emniyet Müdürü Veli Göçmen, Jandarma Komutanı J.Teğmen Seyit Özköksal katıldı. Kaymakam Kürşad Karaca uygulamanın ardından yaptığı açıklamada, ”Karayollarında yayaların trafik güvenliğini sağlamak, can kayıplarına en az da indirmek amacıyla İçişleri Bakanlığımızın talimatıyla “yaya önceliği kırmızı çizgimizdir” kampanyasını ilçemizde gerçekleştirdik. Devletimizin tüm unsurlarıyla konunun takipçisi ve nöbetçisiyiz. Sayın Belediye Başkanımızla birlikte yaya güvenliğinin sağlanmasında İlçemizin örnek bir ilçe olması için tüm gücümüzü sarf edeceğiz.” Diye konuştu.

TÜM ÖĞRENCİLERE AÇIK OLACAK

Gümüşhane Üniversitesinin tüm yerleşkelerinde mevcut tüm teknolojik ve dijital imkânlar, il ve ilçelerde ikamet eden tüm üniversite öğrencileri ve diğer üniversite öğrencilerinin kullanımına açıldı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 22.05.2020 tarih ve e.31978 sayılı yazısıyla “dijital ortamlara erişimi olmayan öğrencilere yönelik çözümlerin üretilmesi kapsamında diğer üniversitelerle iş birlikleri yapılması” önerisiyle alternatif çevrimiçi erişim yollarının kullanılmasına izin verilmesi, öğrencinin bulunduğu yerdeki üniversite birimleri öncelikli olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı ve diğer kamu kurumlarının bilgisayar ve internet erişim imkanları tüm öğrencilere açık olacak.

Editör: TE Bilisim